شناسهٔ خبر: 62825191 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه قدس | لینک خبر

تجمعات حمایتی، از آمریکا گرفته تا اروپا و خاورمیانه در حمایت از عملیات «طوفان الاقصی»

جهان همصدا با مقاومت فلسطین

عملیات گسترده و کوبنده نیروهای مقاومت فلسطین علیه دشمن صهیونیستی با نام «طوفان الاقصی» در حالی روز گذشته برای سومین روز پی در پی ادامه داشت که رزمندگان مقاومت همچنان ضربات سهمگینی به اشغالگران وارد می‌کنند.

صاحب‌خبر -

شلیک ده‌ها موشک به فرودگاه بن گورین، تل‌آویو و عسقلان و توقف پروازها به تل‌آویو ازجمله مهم‌ترین تحولات روز گذشته است. در سوی مقابل، نظامیان صهیونیست تنها یک راهبرد را در دستور کار خود قرار داده‌اند؛ بمباران خانه‌ها و کشتار بی‌رحمانه غیرنظامیان. به اذعان منابع اسرائیلی، از آغاز نبرد طوفان الاقصی تا این لحظه ۸۰۰ صهیونیست کشته (غیررسمی بیش از هزار نفر) و دست‌کم 2هزارو400 تن زخمی شدند. آمریکا هم از کشته شدن 9شهروند خود در سرزمین‌های اشغالی در نتیجه عملیات حماس خبر داده است. در سوی مقابل تا این لحظه 560 فلسطینی به شهادت رسیده و 2هزارو751 نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

همبستگی جهانی با مردم فلسطین
یکی از صحنه‌های چشمگیر درباره رخداد اخیر، اعلام همبستگی مردم در جای جای جهان با ملت مظلوم فلسطین در مقابل اشغالگران صهیونیست است. در این مسیر، برخلاف مقامات کاخ سفید که عملی و علنی از اسرائیل حمایت کرده‌اند، صدها شهروند آمریکایی در واشنگتن و نیویورک با برگزاری تجمعاتی، همبستگی خود را با مردم فلسطین ابراز و خواستار پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین توسط رژیم صهیونیستی شدند. در واشنگتن راهپیمایان از مقابل کاخ سفید به سمت ساختمان وزارت خارجه آمریکا حرکت کردند. آن‌ها پرچم‌های فلسطین را برافراشته و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: مقاومت در برابر اشغالگری یک حق انسانی است و تمام کمک‌های آمریکا به اسرائیل نژادپرست را متوقف کنید. 
جشن‌های خیابانی در حمایت از مقاومت فلسطین به قاره اروپا نیز رسیده و در کشورهای هلند، اسپانیا، ترکیه و... مردم با برپایی راهپیمایی، حمایت خود را از فلسطینیان در برابر تجاوزات رژیم اسرائیل اعلام کردند. تظاهرات بزرگی هم در دانمارک در حمایت از فلسطینیان برگزار شد. 
در ادامه خیزش مردمی در پاکستان، گرامیداشت هفته فلسطین به ابتکار احزاب مجلس وحدت مسلمین، جماعت اسلامی و جمعیت علمای اسلام از امروز به مدت یک هفته آغاز شد و قرار است روز جمعه تظاهراتی بزرگ علیه رژیم صهیونیستی در سراسر پاکستان برگزار شود. همچنین دیروز ده‌ها نفر مقابل دانشگاه آمریکایی بیروت تجمع کرده و با دست داشتن تصاویر شهید قاسم سلیمانی و عماد مغنیه علیه رژیم صهیونیستی شعار دادند. دوحه، پایتخت قطر نیز صحنه راهپیمایی خودرویی در حمایت از فلسطین بود. همچنین دیروز در مدارس دولتی تونس برای اعلام همبستگی با نوار غزه و نبرد طوفان الاقصی سرود ملی فلسطین طنین‌انداز شد. شهرها و استان‌های مختلف اردن نیز صحنه اعلام حمایت از مقاومت فلسطین بود. برج‌های مشهور کویت نیز شب گذشته به نشانه اعلام همبستگی، با پرچم فلسطین نورپردازی شد. در یمن نیز تجمع گسترده مردمی در حمایت از خروش مردم فلسطین برگزار شد. جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین هم در بیانیه‌ای اعلام کرد در سنگر واحد با مقاومت فلسطین هستیم. 

تحولات میدانی نبرد
اما در صحنه میدانی، در ادامه اعلام جنگ علیه غزه، روز گذشته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دستور محاصره کامل این باریکه را صادر کرد. وزیر انرژی رژیم صهیونیستی نیز دستور قطع فوری آب نوار غزه را داده است. همزمان ۳۰۰هزار نظامی به خدمت احتیاط فراخوانده شدند که بیشترین تعداد فراخوانی نیرو در تاریخ اسرائیل است. ارتش اسرائیل هم تانک‌ها و توپخانه‌های سنگین خود را به ۲۰نقطه در امتداد مرز با نوار غزه منتقل کرده است. روزنامه واشنگتن‌پست با اشاره به این مسئله مدعی شد رژیم صهیونیستی در ۲۴ تا ۴۸ ساعت آینده عملیات زمینی علیه نوار غزه را آغاز خواهد کرد. با وجود این، نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی از نبود تجهیزات لازم برای مبارزه با نیروهای فلسطینی انتقاد کردند. صهیونیست‌های ساکن شهرک سدیروت نیز اعلام کردند: ما نه آب داریم، نه غذا و نه برق. هیچ کسی به داد ما نمی‌رسد. پایگاه اطلاع‌رسانی کیپا در گزارشی نوشته شاهد کمبود موادغذایی و نان در سوپرمارکت‌های مختلف هستند. در کنار این مسائل، تصویر ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در حالی که با چمدان در فرودگاه و در حال فرار دیده شد هم بسیار مورد توجه بود. وضعیت آشفته صهیونیست‌ها تا آنجا پیش رفته که پس از خطوط هواپیمایی فرانسه، خطوط هواپیمایی آمریکا نیز اعلام کردند تا اطلاع ثانوی تمام پروازها به سرزمین‌های اشغالی را به حالت تعلیق درمی‌آورند. دو کشور لهستان و پرتغال اعلام کرده‌اند با اعزام هواپیما، شهروندانشان را از سرزمین‌های اشغالی خارج می‌کنند. در میان این شکست‌ها اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در لفاظی دوباره که با هدف حفظ روحیه صهیونیست‌ها صورت گرفت، مدعی شد با واکنش اسرائیل دربرابر مقاومت، نقشه (سرزمین‌های اشغالی) عوض می‌شود و خاورمیانه جدیدی شکل خواهد گرفت! همزمان شورای روابط خارجی آمریکا از خطر درگیر شدن ارتش رژیم صهیونیستی در دو یا سه جبهه خبر داد.

اقامه نماز فتح در مسجدالاقصی
در سوی مقابل، انتشار تصویری از اتاق فرماندهی «گردان‌های قدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی از نکات پربازدید دیروز در فضای مجازی بود. گردان‌های عزالدین القسام، شاخه نظامی جنبش حماس هم روز گذشته یک سامانه بومی به نام «مُتبر۱» را وارد فاز عملیاتی کرد. از سوی دیگر، رسانه‌های عبری‌زبان اذعان کردند برای نخستین بار استفاده از پهپادهای هجومی به صورت گسترده از سوی حماس مشاهده شده و حزب‌الله لبنان تجهیزات نظامی بسیار پیشرفته‌تری در اختیار دارد. 
همزمان اخباری از افزایش درگیری‌ها در مرز فلسطین اشغالی با لبنان به گوش می‌رسد. ارتش رژیم صهیونیستی هم مدعی به شهادت رساندن دو سرباز لبنانی شد! منابع خبری خبر دادند چند سرباز مسلح لبنانی موفق به منفجر کردن حصار امنیتی مرز شده و پس از آن وارد سرزمین‌های اشغالی شدند. اما صلاةالفتح که به مدت ۳۳۳سال در بیت‌المقدس خوانده نشده بود، برای نخستین مرتبه در سه قرن گذشته با حضور مسلمانان فلسطینی اقامه شد. نماز فتح، نمازی در فقه اهل سنت است که بنا به روایت عامه، پیامبر اعظم(ص) پس از فتح مکه مکرمه در خانه‌ ام‌هانی بنت ابی‌طالب آن را سنت اعلام کرده و هر زمانی که مسلمانان به فتحی دست یافتند آن نماز را اقامه می‌کنند.

کاهش شدید ارزش پول رژیم صهیونیستی 
در این وانفسا بانک مرکزی رژیم صهیونیستی اعلام کرده یک طرح اضطراری برای فروش ارز خارجی به مبلغ ۳۰میلیارد شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برای ممانعت از کاهش شدید ارزش شِکِل اجرا می‌کند. رویترز گزارش داده بود ارزش شِکِل به پایین‌ترین حد خود در هشت سال گذشته رسیده به‌طوری که بیش از ۳ درصد مقابل دلار سقوط کرده است.

اعزام ۲۵ جنگنده و ۶ ناو جنگی آمریکا 
نکته عجیب اما حمایت کامل غربی‌ها و به‌ویژه ایالات متحده از صهیونیست‌ها بود. منابع آمریکایی اعلام کردند واشنگتن ۲۰ تا ۲۵ هواپیمای جنگنده به خاورمیانه می‌فرستد. هدف از استقرار جنگنده‌های آمریکایی در منطقه خاورمیانه، جلوگیری از هرگونه ورود ایران به جنگ یا گسترش جنگ به خارج از سرزمین‌های اشغالی عنوان شده است. آمریکا همزمان در حال افزایش تعداد جنگنده‌های اف۳۵، اف۱۵ و اف۱۶ نیروی هوایی در خاورمیانه است. حماس اما با هشدار درباره این حرکت آمریکا اعلام کرده اعلامیه آمریکا مبنی‌بر استقرار یک ناو هواپیمابر در منطقه برای حمایت از اسرائیل، «مشارکت واقعی در حمله و تعرض به مردم فلسطین» است؛ واشنگتن باید پیامدهای چنین اقدامی را درک کند. این در حالی است که باوجود تلاش‌های آمریکا بای «محکومیت شدید حماس»، نشست شامگاه دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل بدون قطعنامه و بیانیه مشترک به پایان رسید.

قتل عام خانواده فلسطینی توسط رژیم کودک‌کش
در این میان بسیاری در مورد اقدام صهیونیست‌ها در هدف قرار دادن شهروندان غیرنظامی در غزه هشدار داده‌اند. تل‌آویو که در صحنه میدانی توان عرض اندام در مقابل تکاوران مقاومت را ندارد در سه روز گذشته به‌شدت غزه را زیر آتش توپخانه‌ای، موشکی و هوایی قرار داده است. شب گذشته بیش از ۵۰۰منطقه در نوار غزه هدف قرار گرفته است. براساس آمار منابع محلی، در این حملات ددمنشانه تاکنون بیش از ۱5۰کودک و ده‌ها زن فلسطینی به خاک و خون کشیده شده و به شهادت رسیده‌اند (۹۱ کودک و ۶۱ زن به شهادت رسیده‌اند). ۲۴۴ کودک و ۱۵۱ زن فلسطینی نیز زخمی شده‌اند. رژیم اسرائیل پس از هدف قرار دادن بازاری در رفح که 50 شهید برجا گذاشت، خودرو امدادرسانی را هدف قرار داد. در تازه‌ترین جنایت نیز ۱۲عضو یک خانواده فلسطینی پس از بمباران منزلشان در غرب شهر غزه به شهادت رسیدند. سلامه معروف، رئیس دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در غزه اعلام کرد برخلاف ادعاهای دشمن صهیونیست، جنگنده‌های اسرائیلی به جای پایگاه‌های مقاومت، خانه‌ها و مناطق مسکونی را هدف قرار دادند و جنایاتی فجیع را در حق ۱۵ خانواده فلسطینی مرتکب شدند. 
الجزیره هم اعلام کرد از آغاز جنگ تا این لحظه، رژیم صهیونیستی چهار مسجد را در نوار غزه تخریب کرده است. به اذعان مقامات صهیونیست، در حملات هوایی به غزه بیش از هزار تن مواد منفجره روی این منطقه ریخته‌ شده است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در خاور نزدیک (آنروا) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد تاکنون ۱۲۳هزار و ۵۳۸ نفر از ساکنان منطقه غزه به دلیل بمباران هوایی آواره شده‌اند.

خبرنگار: هدایت جاوید