درحالی که در هفتههای اخیر خبر عادیسازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی نقل محافل صهیونیستی و غربی شده بود و گزارشها از قریبالوقوع بودن امضای سازش حکایت داشت، اما به یکباره ورق بازی برگشت و گروههای مقاومت با عملیات غافلگیرانه علیه اشغالگران، توجهات را به سمت و سوی دیگری سوق دادند. در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و هتک حرمت به صحنهای مسجدالاقصی، گروههای مقاومت فلسطین در غزه برای پاسخگو کردن دشمن، روز شنبه عملیات گستردهای را علیه سرزمینهای اشغالی آغاز کردند. محمد الضیف، رئیس گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش حماس در سخنانی اعلام کرد: «در حمله اول عملیات توفان الاقصی به مواضع دشمن، فرودگاهها و استحاکاماتشان بیش از ۵ هزار موشک و راکت شلیک شد. ما تصمیم گرفتهایم جنایت اشغالگران را پایان دهیم. زمانی که آنها بدون هیچ گونه حساب و کتابی یاغیگری میکردند به پایان رسید.» محمد الضیف تاکید کرد: «به مدافعان مسجد الاقصی تعرض کردند، حرمت مسجد را از بین بردند و ما پیشتر به آنها هشدار داده بودیم. صدها نفر امسال به علت جنایت اشغالگران شهید و مجروح شدند. فراخوانهای ما برای معامله تبادل اسرا رد شد و هر روز تخلفات در کرانه باختری ادامه دارد.» فرمانده القسام سپس خواستار جهاد علیه صهیونیستها شد و گفت:«امروز هر که اسلحه دارد باید بیرون بیاورد که وقتش رسیده است. هرکه نمیتواند به طور مستقیم در توفان الاقصی شرکت داشته باشد، در همبستگی با آن شرکت کند.»
حمله سایبری علیه گنبد آهنین
عملیات گروههای مقاومت چنان سهمگین بود که صهیونیستها هم به آن اعتراف کردهاند. رادیو اسرائیل به نقل از سخنگوی ارتش صهیونیستی گزارش کرد که حماس یک عملیات ترکیبی انجام داده است که شامل شلیک موشک و نفوذ گروههای مقاومت به اراضی اشغالی میشود. یکی از نکات شگفتانگیز این دور از عملیاتهای گروههای مقاومت نفوذ در عمق شهرکهای اشغالی بوده است که موجب هراس و دستپاچگی شهرکنشینان و نظامیان صهیونیست شده است. به گفته رسانهها تعدادی از تکاوران مقاومت نیز با استفاده از پاراگلایدر در برخی مناطق سرزمین های اشغالی فرود آمده و با دشمن صهیونیستی درگیر شدند و گفته میشود یک مرکز پلیس وحداقل سه شهرک توسط مبارزان فلسطینی به کنترل در آمده است. این برای نخستین بار است که نیروهای مقاومت به شهرکهای صهیونیستنشین در اطراف غزه نفوذ کرده، با عناصر ارتش صهیونیستی درگیر میشوند. برخی منابع اعلام کردند که قایقهای کوچک حماس هم از طریق دریا قصد نفوذ به سرزمینهای اشغالی را دارند. عملیات ضدصهیونیستی در همه ابعاد آن در حال اجراست و احمد عبدالرحمن یک کارشناس نظامی در گفتوگو با المیادین گفته که اطلاعاتی در خصوص حمله سایبری از سوی نیروهای مقاومت علیه سامانه گنبد آهنین نیز وجود دارد. در صورت از کار افتادن گنبد آهنین، رهگیری موشکهای مقاومت هم دشوار خواهد بود و میتوانند ضربات گستردهای را به دشمن وارد کنند.
غنیمتگیری از دشمن
گروههای مقاومت همزمان با نفوذ در مناطق صهیونیستنشین، توانستهاند از اشغالگران غنایم هم بگیرند. شبکه فلسطین الیوم، گزارش داد که نیروهای مقاومت موفق شدهاند کنترل خیابانهای شهرکهای مجاور نوار غزه را به دست بگیرند. برخی منابع خبری نیز گزارش دادند نیروهای مقاومت توانستهاند چند نظامی صهیونیست را اسیر کنند که به گفته رسانههای صهیونیستی تعداد آنها بیش از 35 نفر است. همچنین تصاویر منتشر شده توسط منابع فلسطینی نشان میدهد که یک تانک «مرکاوا» توسط فلسطینیان به غنیمت گرفته شده و یک تانک هم به آتش کشیده شده است. همچنین فیلمهای منتشر شده حاکی است که نیروهای مقاومت موفق شدند یک جیپ نظامی ارتش صهیونیستی را به غنیمت بگیرند و آن را به نوار غزه منتقل کنند. «عملیات توفان الاقصی» جدیترین حمله از زمان نبرد 11 روزه «سیفالقدس» بین اسرائیل و حماس در می 2021 است. مجاهدان غزه که تا چندی پیش فقط با سلاحهای سبک به مصاف دشمن تا بن دندان مسلح میرفتند اکنون در همه حوزههای زمینی، دریایی و هوایی پیشرفتهای زیادی را کسب کردهاند و برای اولین بار در عملیات ترکیبی، اشغالگران را غافلگیر کردهاند. استفاده از قدرت موشکی، دریایی و پهپادی از سوی حماس و جهاد اسلامی، فضای امنیتی در سرزمینهای اشغالی را به شدت ملتهبتر خواهد کرد. هر چند رهبران اپوزیسیون اسرائیل، گفتهاند که در این شرایط در کنار دولت ایستادهاند تا با فلسطینیان مقابله کنند، اما قدرت ارتش این رژیم در ماههای اخیر به دلیل سیاستهای دولت تندروی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی تحلیل رفته است و به گفته مقامات این رژیم توان لازم برای جنگیدن در چند جبهه را ندارد.
شرایط بحرانی در سرزمینهای اشغالی
شروع ناگهانی و برق آسای عملیات مقاومت، سرزمینهای اشغالی را در بهت و وحشت فرو برده است. با به صدا درآمدن آژیر خطر در جنوب و مرکز سرزمینهای اشغالی و شهر قدس، ارتش صهیونیستی اعلام کرد که در وضعیت جنگی قرار دارد و نتانیاهو هم بعد از جلسه اضطراری مقامات امنیتی کابینه گفت: ما در جنگ هستیم نه در عملیات نظامی یا یک دور درگیری. دستور به کارگیری نیروهای ذخیره را دادم. یوآو گالانت، وزیر جنگ صهیونیستی نیز تا شعاع 80 کیلومتری شهرکهای اطراف غزه وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است. گالانت همچنین خواستار فراخوان گسترده نیروهای ذخیره برای مقابله با حماس شده است. این درحالی است که در ماههای اخیر بیش از 10 هزار نفر از نیروهای ذخیره و خلبانان ارتش از دستورهای مقامات دولت تمرد کردهاند که نگرانیها را از شکاف در بدنه ارتش افزایش داده است. از سوی دیگر، رسانههای اسرائیلی هم گزارش دادند آنچه در نوار غزه میگذرد هنوز نامشخص است. اتفاقی که رخ داده یک غافلگیری بزرگ است و آنها موفق شدند از زمین، دریا و هوا ارتش اسرائیل را غافلگیر کنند. یک مسئول صهیونیست اعلام کرد که تعداد کشتهها در شهرکهای صهیونیستی غلاف غزه بالاست و نمیتوانیم آمار دقیقی از کشتهها بدهیم. صهیونیستها برای جلوگیری از انتشار بیشتر عکس و فیلم از زخمیهای عملیات مقاومت، اینترنت را در تل آویو و جنوب فلسطین اشغالی قطع کردهاند. رسانههای صهیونیستی هم از بسته شدن فرودگاه بن گوریون و تعلیق پروازها تا اطلاع ثانوی خبر دادند. تصاویر و فیلمهای منتشر شده فرار دسته جمعی صهیونیستها از مناطق درگیری را نشان میدهد و هزاران نفر نیز برای در امان اماندن از موشکهای مقاومت به پناهگاهها یورش بردهاند. همزمان تلویزیون عبری مدعی شد که در عملیات حماس دستکم ۲۲ نفر کشته و بیش از ۵۰۰ تن زخمی شدند. مقامات صهیونیستی از این حملات غافلگیرانه، دستپاچه شده و ابتکار عمل را از دست دادهاند. هرچند ارتش صهیونیستی برای اینکه در حمایت از صهیونیستها خودش نشان دهد، حملات هوایی را به مناطقی از غزه انجام داده و مدعی شده که حماس تاوان سنگینی را خواهد پرداخت. وزارت بهداشت فلسطین نیز اعلام کرد که از صبح دیروز تاکنون در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه بیش از ۱۶۰ نفر شهید و حدود هزار نفر نیز زخمی شدهاند؛ اما با توجه به موج حملات گروههای مقاومت و اسارت دهها نظامی صهیونیست، به نظر نمیرسد که تندروهای کابینه در چنین شرایطی که اوضاع سرزمینهای اشغالی مساعد نیست، دست به عملیات بزرگی بزنند.
خراسان