شناسهٔ خبر: 6277279 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

نیویورک‌تایمز: ایران رفع تحریم تسلیحاتی را نشانه تغییر رویکرد در قبال خود می‌داند

روزنامه نیویورک‌تایمز با اشاره به اختلاف نظر بر سر تحریم‌های تسلیحاتی در مذاکرات هسته‌ای، نوشته است که از دید ایران رفع این تحریم‌ها مسئله اقدامات متقابل و همچنین نشان تغییر رویکرد در قبال خود است.

صاحب‌خبر -
به گزارش نامه نیوز، روزنامه نیویورک‌تایمز جمعه شب در گزارشی با موضوع اختلاف نظر ایران و غرب بر سر وضعیت تحریم‌های تسلیحاتی در توافق هسته‌ای احتمالی،‌ نوشته است که از دید ایران برداشته شدن این تحریم‌ها به معنی تغییر رویکرد در قبال ایران و پذیرش تهران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای است.  
 
نویسندگان این مطلب با اشاره به اینکه مسئله تحریم‌های تسلیحاتی به یکی از موضوعات اصلی باقی‌مانده در مذاکرات هسته‌ای بدل شده است، نوشته‌اند که آمریکا و متحدانش نگران هستند که با رفع این تحریم‌ها، نفوذ تهران در منطقه افزایش یافته و متحدان منطقه‌ای ایران نیز بیش از پیش تقویت شوند.
 
نیویورک‌تایمز می‌افزاید: «اما از دید ایرانی‌ها، بحث اقدامات متقابل و غرور ملی مطرح است. به گفته آن‌ها، تحریم‌ها به خاطر برنامه هسته‌ای ایران اعمال شده‌اند و بنابراین باید ذیل توافق، رفع شوند. فراتر از این، این امر روشن می‌کند که آیا توافق هسته‌ای بدان معناست که دیگر با ایران مانند یک کشور منزوی برخورد نشده و به عنوان قدرتی بزرگ در منطقه پذیرفته می‌شود یا نه.»
 
دیوید سنگر و مایکل گوردون در ادامه مدعی شده‌اند که تهران از مسئله تحریم‌های تسلیحاتی برای ایجاد اختلاف داخل گروه 1+5 و جدایی انداختن میان روسیه و چین با دیگر کشورهای این گروه استفاده کرده است.  
 
در روزهای گذشته مقامات روس بارها تاکید کرده‌اند که تحریم‌های تسلیحاتی ایران باید پس از توافق هسته‌ای برداشته شوند. سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دیروز گفته بود این تحریم‌ها باید جزو اولین تحریم‌هایی باشند که برداشته می‌شوند. به نوشته نیویورک‌تایمز مسکو و پکن امیدوار هستند با برداشته شدن این تحریم‌ها، قراردادهای پرسودی با ایران امضا کنند.
 
تحریم‌های تسلیحاتی اولین بار در سال 2006 ذیل قطعنامه شورای امنیت که به بهانه مقابله با برنامه هسته‌ای ایران اعمال شد. نیویورک‌تایمز نوشته است که از دید ایران، این تحریم‌ها، تحریم‌های «مرتبط با هسته‌ای» هستند و باید پس از توافق برداشته شوند.  
 
با این حال دولت باراک اوباما از یکسو مدعی است که برداشته شدن این تحریم‌ها موجب می‌شود تا تهران از نظام سوریه حمایت بیشتری انجام دهد و از سوی دیگر نگران آن است که رفع تحریم‌های تسلیحاتی موجب مخالفت کنگره با کل توافق شود.  
 
دولت آمریکا تاکنون با حربه «احتمال مخالفت کنگره» تلاش کرده است تا امتیازاتی از ایران بگیرد، از جمله پذیرش تعلیق به جای لغو تحریم‌ها و به نظر می‌رسد در مسئله تحریم‌های تسلیحاتی نیز همین بهانه یکی از اصلی‌ترین توجیهات واشنگتن برای خودداری از رفع آن‌ ها باشد.