پارلمان یونان طرحی را به تصویب رساند که اجازه میدهد، پیشنهادات اصلاحی ارائه شده از سوی دولت آتن به وامدهندگان بینالمللی به عنوان پایه و اساس مذاکرات آینده مورد استفاده قرار گیرد.
نمایندگان پارلمان یونان در نخستین ساعات روز شنبه با 251 رای موافق در برابر 32 رای مخالف، اصلاحات پیشنهادی دولت را برای دریافت مرحله سوم کمکهای خارجی به تصویب رساندند که بر اساس گفتههای یک منبع اتحادیه اروپا به ارزش 74 میلیارد یورو (83 میلیارد دلار) خواهد بود.
آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان، پیش از این رایگیری از نمایندگان پارلمان خواست، بسته اصلاحی را که به وامدهندگان پیشنهادشده به تصویب برسانند.
سیپراس تصویب این پیشنهادها را «وظیفه ملی سنگین» خواند و افزود: «وظیفه ملی ماست که مردم را زنده نگه داریم...اینگونه نه تنها موفق به ماندن در اروپا خواهیم شد بلکه... با افتخار و غرور زندگی خواهیم کرد.»
وزرای دارایی حوزه یورو قرار است، این پیشنهادها را روز شنبه پیش از نشست یکشنبه سران کشورهای حوزه یورو مورد بحث و تبادلنظر قرار دهد.
پیشنهادهای یونان شامل افزایش مالیات و کاهش هزینهها میشود. مردم یونان در همه پرسی پنجم جولای پیشنهادهای بسیار مشابهی که وام دهندگان مطرح کرده بودند، رد کردند.
پلیس اعلام کرد که حدود هشت هزار مخالف اقدامات ریاضتی بیرون ساختمان پارلمان در آتن، پایتخت یونان، تجمع کرده بوند تا اعتراض خود را به سختگیریهای اقتصادی بیشتر نشان دهند.
نخست وزیر یونان درست دو ساعت پیش از اتمام مهلت نیمهشب پنجشنبه، پیشنهادهای خود را به وامدهندگان بینالمللی شامل کمیسیون اروپا، صندوق بینالمللی پول و بانک مرکزی اروپا ارائه داد.
یونان در پی بحران اقتصادی سال 2009 و در ازای اجرای اقدامات شدید ریاضتی، دو بسته کمکهای خارجی در مجموع به ارزش 240 میلیارد یورو در سالهای 2010 و 2012 از وامدهندگان خارجی دریافت کرد.
∎