شناسهٔ خبر: 62733074 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

نشست خبری جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان برگزار شد/5 جایزه ویژه برای اولین بار در جشنواره

صاحب‌خبر -
به گزارش ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، مجید زین‌العابدین در ابتدای سخنانش در این نشست در آستانه برپایی این دوره جشنواره عنوان کرد: جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان بخشی از هویت فرهنگی اصفهان است و امسال بیست و سومین دوره‌ای است که اصفهان این رویداد را میزبانی می‌کند و این امکان فرهنگی امسال هم برای مردم خوب اصفهان، به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان فراهم شده است.
او افزود: در این زمینه هنرمندان استان اصفهان، نهادها و بخش‌های فرهنگی استان و اهالی رسانه‌ها دست به دست هم داده‌اند تا جشنواره به شکلی مطلوب برگزار شود که از همه این عزیزان جهت تلاش‌هایشان در آستانه برپایی جشنواره سی و پنجم تشکر می‌کنم.
دبیر جشنواره سی و پنجم در ادامه نشست به ارائه آماری از متقاضیان داخلی و خارجی و تعداد فیلم‌ها و کشورهای شرکت کننده در این دوره پرداخت.
او همچنین آمار و اطلاعات مربوط به داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان، سینماهای نمایش دهنده فیلم‌های جشنواره، تعداد نوبت‌های نمایش، نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی، سامانه بلیت فروشی و... را ارائه داد و داوران بخش‌های ملی و بین‌الملل این دوره جشنواره را اعلام کرد.
زین‌العابدین گفت: فیلم‌ها در دو پردیس سینمایی ساحل و چهارباغ برای داوران کودک و نوجوان اکران می‌شود و سینمای سوره روزانه در ۴چهار نوبت برای مهمانان جشنواره به اکران آثار می‌پردازد. سینماهای مربوط به اکران‌های مردمی نیز در ایام‌ برگزاری جشنواره، روزانه دو نوبت به اکران آثار می‌پردازند.
دبیر جشنواره سی و پنجم همچنین اعلام کرد در این دوره، بزرگداشت منوچهر والی‌زاده و بهرام دهقان‌یار و نکوداشت ایرج تقی‌پور و آرش میراحمدی برگزار خواهد شد.
او همچنین جوایز ویژه مضمونی این دوره جشنواره را، جایزه ابونصر فارابی در حوزه تعلیم و تربیت و جایزه صلح [ِبهنام محمدی] برشمرد. به گفته او برای اولین‌بار ۵ جایزه به این جشنواره اضافه شده است که جایزه ابونصر فارابی و جایزه صلح ازجمله آنهاست.
در بخش دیگر این نشست، علی قاسم‌زاده شهردار اصفهان طی سخنانی اظهار کرد: کودکان و نوجوانان صاحبان و میزبانان اصلی این جشنواره هستند. حضور پرشور و نشاط داوران و خبرنگاران کودک و نوجوان در نشست امروز مرا به یاد دوره‌های اول جشنواره انداخت.
او اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان وارد حافظه تاریخی و هویت فرهنگی اصفهان شده است، به طوری که در سال گذشته که جشنواره برپا نشد و در دو سالی که جشنواره به دلیل پاندمی کرونا به شکل همیشگی در اصفهان برگزار نشد، علایم خمودگی و رخوت در این شهر مشاهده می‌شد و همه شهروندان در انتظار پرواز پروانه‌ها بودند. خوشحالیم که اصفهان، بار دیگر میزبان یک رخداد ملی و بین‌المللی است.
شهردار اصفهان اظهار داشت: جشنواره گشایش افق برای آینده است. امیدوارم در دوره‌های آتی ترکیب کودک و نوجوانان در اصفهان ترکیبی از همه بچه‌های ایران و دنیا باشد.
او همچنین گفت: به علت انس این شهر با جشنواره، انتظار مردم این است که جشنواره صرفاً به سالن‌های سینما محدود نشود. به همین دلیل این رویداد امسال، در قالب ۲۸۰ برنامه فرهنگی مختلف در محلات مختلف اصفهان رقم خواهد خورد. هزاران دانش‌آموز کودک و نوجوان به شکل‌های گوناگون برگزارکننده جشنواره هستند و همچنین روزانه شاهد حضور هزاران دانش‌آموز در سالن‌های سینما به‌عنوان تماشاگر هستیم که این اتفاق با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان رقم می‌خورد.
او در ادامه اظهار داشت: در خصوص هفتمین المپیاد فیلمسازی نوجوان کشور تا امروز بیش از ۴۰۰ اثر ثبت شده و ثبت‌نام تا ۱۳ آبان ادامه خواهد یافت.
قاسم‌زاده گفت: پیش‌بینی می‌کنیم المپیاد هفتم، بیشترین تعداد متقاضی را در ادوار المپیاد به ثبت برساند.
در ادامه این نشست، پرسش و پاسخ خبرنگاران اصفهانی پیرامون برپایی این دوره جشنواره برگزار شد.
سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان از پانزدهم تا بیستم مهر ۱۴۰۲ (۷ تا ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳) در اصفهان برگزار می‌شود.
در این بخش عارفه مهرابی؛ خبرنگار نوجوان جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان پرسید: شهرداری اصفهان در راستای تداوم فضای فرهنگی در حوزه فیلم‌های کودکان و نوجوانان، چه برنامه‌ای دارد؟
علی قاسم‌زاده؛ شهردار اصفهان گفت: بزرگترین سرمایه برای ارتقای سطح فرهنگی و جایگاه شهرداری در اصفهان نوجوانان هستند و باید به تحقق این امر کمک کنند اما در این راستا صندوق پروانه تاسیس شده که می‌تواند کمک کننده باشد. همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای احداث دو سالن سینمایی تخصصی کودک و نوجوان در شهر رویاها صورت گرفته است. 
او افزود: اگر استقرار دبیرخانه دائمی جشنواره در اصفهان مصوب شود، در طول سال نیز می‌توان شاهد اقدامات موثری بود.
محمدی از روزنامه دنیای اقتصاد درباره راهکار مطلوب‌شدن خروجی جشنواره فیلم کودک و ارتقای ایده‌پردازی پرسید که مجید زین‌العابدین، دبیر سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در پاسخ گفت: شیوع کرونا ضربات سهمگینی به سینمای کودک و نوجوان وارد کرد و تلاش ما بر این است که این آسیب‌ها به‌نحوی جبران شود. امیدواریم جشنواره فیلم‌کودک نیز بتواند در این چرخه اثرگذار باشد.
دیباج از روزنامه اصفهان امروز پرسید: صندوق مالی پروانه که در جشنواره فیلم کودک راه‌اندازی شده در چه وضعیتی قرار دارد؟
مجید زین‌العابدین گفت: این صندوق موردتفاهم بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان است و تاکنون حدود ۳۰۰ ایده ازسوی آن دریافت شده است. تلاش ما بر این است که منتخب این ایده‌ها از سوی صندوق پروانه موردحمایت جدی قرار گیرد.
نگار اخلاقی خبرنگار نوجوان جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و‌نوجوانان در ادامه پرسید: با توجه به حضور هنرمندان خارجی برای معرفی فرهنگ ایران و اصفهان چه اقداماتی انجام خواهد شد؟
علی قاسم‌زاده؛ شهردار اصفهان در پاسخ گفت: نفس حضور این هنرمندان برای ما غنیمت است و حضورشان در جشنواره و معاشرت در اصفهان می‌تواند معرف فرهنگ غنی این شهر باشد. همچنین تورهای گردشگری برای بازدید از اماکن فرهنگی و‌ تاریخی و اهدای هدایایی حاوی فرهنگ و هنر کشور نیز با هدف معرفی فرهنگ ما به هنرمندان خارجی صورت می‌گیرد.

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان از پانزدهم تا بیستم مهرماه سال جاری (۷ تا ۱۲ اکتبر ۲۰۲۳) در اصفهان برگزار می‌شود.