سس گوجه فرنگی خانگی می تواند طعم یک غذا را کامل تغییر دهد و به خصوص برای برخی غذاها مانند پیتزا مخلوط و سیب زمینی سرخ کرده و سمبوسه و فلافل نیز طعم بهتری به آن ها میدهد.در این مطلب از پارس نیوز با چند دستور برای تهیه سس گوجه فرنگی خانگی آشنا میشوید.
آب را در یک قابلمه جوش بیاورید و یک قابلمه آب سرد هم کنار دستتان بگذارید. همه گوجهها را در آب جوش بریزید و بعد از 1 دقیقه، با ملاقه آنها را بیرون بیاورید و در آب سرد بریزید.
صبر کنید تا گوجهها در آب سرد خوب از حرارت بیفتند، سپس پوستشان را به آرامی بکنید.
8 عدد از گوجهها را در مخلوطکن بریزید. دو گوجه باقیمانده را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط بگذارید و کره و روغن زیتون را در آن گرم کنید. سپس پیاز، ساقه کرفس، فلفل، هویج و سیر را به ترتیب سختی در آن بریزید و تفت دهید تا خوب نرم شوند. این کار حدودا 5 دقیقه از وقتتان را خواهد گرفت.
پوره گوجهفرنگی را روی مواد بریزید، سپس گوجه خرد شده، برگ بو و ریحان را اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا مواد به جوش بیایند، سپس شعله را کم کنید.
حدود دو ساعت به سس روی شعله ملایم برای جا افتادن زمان بدهید؛ سپس رب گوجه را هم اضافه کنید و یک ساعت دیگر سس را روی حرارت ملایم اجاق بگذارید.
همچنین در پارس نیوز بخوانید : طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و سنتی غلیظ در منزل
گوجه فرنگیها را با سیر در مخلوطکن پوره کنید. سپس جعفری، آویشن، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و آنقدر بزنید تا مواد یک دست شوند.
در یک تابه بزرگ، پیاز خرد شده را با روغن زیتون برای دو دقیقه تفت بدهید و سپس پورهای که آماده کردهاید را همراه سرکه، در تابه بریزید.
بعد از حدود 30 دقیقه روی اجاق ماندن، سس قوام خواهد آمد. میتوانید آن را روی غذایتان بریزید یا اینکه بعد از سرد شدنش، در ظرف دربسته، برای چند روز در یخچال نگهدارید.
رب گوجه فرنگیها را همراه با آب و روغن زیتون در مخلوطکن بریزید. وقتی ترکیب شدند، سیر، نمک، فلفل، آویشن، ریحان و رزماری را هم اضافه کنید و چند ثانیه دستگاه را روشن کنید.
پس از ترکیب شدن مواد گفته شده، روی سس را برای یک ساعت بپوشانید و کنار بگذارید. این سس برای جا افتادن، به جای پخت به کمی استراحت نیاز دارد.
مرحله اول:برای تهیه این سس عالی و کاربردی ابتدا گوجه ها را خوب بشویید. سپس گوجه های شسته شده را به صورت نگینی درشت خرد کنید.
مرحله دوم :یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. و در قابلمه مناسب پیاز ها را کمی تفت دهید.
مرحله سوم :دو حبه سیر را پوست گرفته و رنده کنید. سیر رنده شده را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.
مرحله چهارم :گوجه های خرد شده را به پیاز ها اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا گوجه ها آب بی اندازند.
مرحله پنجم : شکر را به گوجه ها اضافه کنید.
مرحله ششم : نمک و فلفل را به سس اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله هفتم : نصف پیمانه سرکه سفید را به سس اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله هشتم : برگ بو ها را نیز بشورید سپس ریز ریز خرد کنید و به سس اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا مواد کاملا بپزد.
مرحله نهم :با کمک یک گوشت کوب برقی و هرچیزی که می توانید مواد را کاملا یکدست کنید. بگذارید حدود 10 دقیقه مواد بپزد.
مرحله دهم : شما در این مرحله می توانید سس را از صافی عبور دهید و به این صورت از آن استفاده کنید.
مرحله یازدهم : هم اینکه سس را همین گونه استفاده کنید. این کار بستگی به نوع مصرف شما دارد.
سس گوجه، یک چاشنی غذاست که میتواند در کنار غذا هم سرو شود. بنابراین اگر به طعمی تند و فلفلی علاقه ندارید، بهتر است برای آمادهسازی این چاشنی عالی، از طرز تهیه سس گوجه ساده استفاده کنید تا طعمی بینظیر برای غذاهای خود خلق کنید. این طرز تهیه کچاپ تنها با صرف ۶۰ دقیقه، میتواند یک چاشنی عالی با طعمی فوقالعاده برای شما خلق کند.
مواد لازم در طرز تهیه سس گوجه ساده از این قرار است:
اگر شما یکی از طرفداران طعمهای تندوتیز هستید، میتوانید چاشنی خود را با استفاده از این طرز تهیه سس گوجه، به یک چاشنی تند تبدیل کنید. مدتزمان مورد نیاز برای طبخ این چاشنی بینظیر با استفاده از طرز تهیه کچاپ زیر، تنها به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد که از این جهت عالی بهنظر میرسد.
اگر قصد استفاده از دو طرز تهیه سس کچاپ فوق را ندارید، میتوانید با صرف ۱۰ دقیقه، یک سس کچاپ فوقالعاده آماده کنید. در این طرز تهیه سس گوجه کچاپ میتوانید با استفاده از رب، طعمی بینظیر و منحصربهفرد خلق کنید.
طبخ این سس خانگی روشهای متعددی دارد که میتوانید باتوجه به سلیقه و کاربری خود، آنها را امتحان کنید. بااینحال نکاتی هستند که رعایت آنها در خلق طعمی بینظیر به شما کمک خواهند کرد.
برای تهیه این سس می توانید از انواع سرکه استفاده کنید.
سیر را نیز می توانید به صورت حبه ای در سس بریزید و در آخر آن را خارج کنید.
شما می توانید از پونه کوهی نیز برای طعم دهی به سس نیز استفاده کنید.
در صورت نبود گوشتکوب برقی می توانید از غذاساز آبمیوه گیر نیز استفاده کنید.
طعم سس را در آخر بچشید اگر نمک کم داشت به آن اضافه کنید.
∎