عملیاتهای ضد صهیونیستی در کرانه باختری و قدس اشغالی علاوه بر تداوم، در بسیاری از مناطق کرانه باختری، شکل مسلحانه به خود گرفته است به طوری که طبق آخرین آمار رژیم صهیونیستی، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ۳۶ نظامی و شهرکنشین در حملات فلسطینیها با سلاح گرم کشته شدهاند. همزمان با فرا رسیدن روز «عرش» که تعطیلات آن به مدت هفت روز ادامه دارد، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی صهیونیستها به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند. ارتش، تعداد گشتیهای خود را در خط فاصل میان کرانه باختری و اراضی اشغالی ۱۹۴۸ بیشتر کرده و شمار نیروهای پلیس مستقر در اطراف کنیسهها هم افزایش یافته است. روزنامه معاریو نوشت که بهرغم اعلام مصر مبنی بر تفاهم میان اسرائیل و جنبش حماس برای بازگشت آرامش به مرزهای غزه، ارتش این رژیم پیشبینی میکند که شرایط این منطقه به زودی به شرایط انفجار برسد. معاریو نوشت: «ارزیابی محافل نظامی در تلآویو این است که طبق تجربه ماههای اخیر، حتی اگر آرامشی نیز در مرزها برقرار شود، این آرامش شکننده است و احتمال بروز درگیری دوباره در غزه در آینده نزدیک وجود دارد.» دیگر رسانههای عبری گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی امروز اول اکتبر برای ارزیابی وضعیت امنیتی جلسه ویژه برگزار خواهد کرد. برگزاری این جلسه پس از آن صورت میگیرد که منطقه امنیتی در شرق نوار غزه شاهد اعتراضاتی در محکومیت محاصره تحمیل شده بر نوار، اعلام همبستگی فلسطینیان با اسرا در زندانهای رژیم اشغالگر و ورود غیرقانونی شهرکنشینان به مسجدالاقصی است. نتانیاهو اوایل هفته جاری نیز با حضور «یوآو گالانت» وزیر جنگ و «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر، مذاکرات امنیتی را برای بحث درباره تشدید اعتراضات در شرق غزه برگزار کرده بود.
ریاض: برای عادیسازی عجلهای نداریم
همه اینها در شرایطی است که امکان امضای یک توافق امنیتی احتمالی میان ریاض و واشنگتن که شامل سازش عربستان با رژیم صهیونیستی هم میشود، افزایش یافته است. درباره این موضوع که به خودی خود، چالشی بزرگ برای تلآویو محسوب میشود، رسانهها اعلام کردهاند که هستهای شدن خواسته اصلی ریاض برای امضای چنین توافقی است. تحلیلگران پیش از این گفتهاند روی کارآمدن کابینه راست افراطی در فلسطین اشغالی به ریاست بنیامین نتانیاهو موجب شده برخی از کشورهایی که عادیسازی روابط با تلآویو را آغاز کرده بودند آن را به حالت تعلیق درآورند. بسیاری از نمایندههای دموکرات در مجلس سنا که بایستی احتمالاً به بخشهایی از توافق ریاض و تلآ ویو رأی بدهند انتقادهای سرسختانهای هم به دولت عربستان سعودی و هم به رژیم صهیونیستی دارند. آلون بندیوید، کارشناس و تحلیلگر سرشناس مسائل نظامی رژیم صهیونیستی در یادداشتی که روزنامه «معاریو» آن را منتشر کرد، نوشت: «با سرعتی شگفتانگیز، موانع بین ما و عربستان سعودی با سفر علنی حاییم کاتس، وزیر گردشگری اسرائیل به این کشور درحال کنار رفتن هستند، به رغم این پیشرفت، اما خطر نهفته در چنین توافقی، درپی تقاضای عربستان برای دستیابی به برنامه هستهای، کمتر از اهمیت پیشرفت آن نیست.» بندیوید افزود: «این بار اسرائیل باید از یک اصل اساسی در مفهوم امنیتی خود چشمپوشی کند. تلآویو برای چندین دهه تلاش کرده است تأسیس هرگونه برنامه هستهای در منطقه را خنثی کند، تا خودش تنها طرف هستهای در آن باشد. تقاضای عربستان برای غنیسازی اورانیوم، موقعیت متمایز اسرائیل را در منطقه از بین میبرد و به یک رقابت هستهای منجر خواهد شد.» کاخ سفید هم در این مورد، بیانیهای صادر و اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در حال حرکت به سمت توافق بر سر کلیات توافق برای عادیسازی روابط هستند. به رغم مواضع امریکا و چهرههای رژیم صهیونیستی، روزنامه «الریاض» در این مورد نوشت: «عربستان سعودی برای برقراری روابط با اسرائیل، تحت نظارت امریکا عجله ندارد و گفتگو درباره موضوعات و پروندههای مهم تا رسیدن به توافق بین طرفهای مذاکرهکننده زمان خواهد برد.»
وحشت صهیونیستها از فاز مسلحانه حملات فلسطینیان
رژیم صهیونیستی با توجه به تعطیلات یهودیها، تدابیر امنیتی را به حدی افزایش داده که علاوه بر بالا بردن سطح هشدار برای مقابله با عملیاتهای فلسطینیان، نیروهای مستقر امنیتی خود را هم بیشتر کرده است با هدف کنترل بحرانهای همه جانبهای که صهیونیستها با آن دست به گریبان هستند، کابینه تلآویو هم تشکیل جلسه امنیتی ویژه را در دستور کار قرار داده است.
صاحبخبر -
∎