شناسهٔ خبر: 6262119 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

این گزارش تکمیل می‌شود؛

آخرین اخبار از روز چهاردهم مذاکرات هسته‌ای

ضرب الاجل نهایی مذاکرات که در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) به پایان می‌رسید تا ۱۰ جولای (۱۹ تیر) ادامه دارد. اما ظاهرا این مهلت نیز برای رسیدن طرفین به توافق کافی نبوده و مذاکره کنندگان به مذاکره در هتل کوبورگ ادامه می دهند تا به توافقی پایدار برسند. روز چهاردهم مذاکرات هسته ای در وین نیز در حالی آغاز می شود که ظریف زیاده خواهی، تغییر مواضع و مواضع متفاوت بین اعضای 5+1 را عاملی برای دشواری مذاکرات در مرحله فعلی قلمداد کرده است. با این حال بر این نکته نیز تاکید کرده است که به توافق خوش بین بوده و تا زمانی که لازم باشد در وین مانده و به مذاکره ادامه می دهد.

صاحب‌خبر -

با پایان یافتن ضرب الاجل های سی ژوئن، هفتم جولای و دهم جولای، مذاکرات در وقت اضافه سوم هم چنان ادامه دارد. با این حال مذاکرات هسته‌ای در گام‌های نهایی خود تا رسیدن به مقصد قرار گرفته است و طی ساعت و روزهای آینده سرنوشت این ماراتن نفس گیر روشن خواهد شد.

 

به گزارش اعتدال، هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه 27 خرداد ماه در سطح معاونان در شهر وین در جریان است. در این راستا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران ظهر شنبه 6 تیرماه به منظور شرکت در مذاکرات جاری هسته‌ای وارد وین محل برگزاری این مذاکرات شد. جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز جمعه 5 تیرماه شب وارد وین شده بود.

 

سه شنبه نهم تیرماه، پایان ضرب الاجل خود خوانده مذاکرات هسته ای بود؛ با این حال از آن جا که چندین مسأله کلیدی همچنان حل نشده باقی مانده، مذاکره کنندگان تصمیم گرفتند مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 را به مدت هفت روز تمدید کنند تا این مذاکرات به سرانجام خاصی برسد. اما این بار نیز برخی اختلافات حل نشده باقی ماند تا بار دیگر مذاکرات برای 3 روز و تا جمعه ادامه یابد. با این حال این مهلت نیز کافی نبوده و طرفین تاکید کرده اند تا رسیدن به توافق به مذاکرات ادامه می دهند.


دیپلمات‌های ارشد همگی از وجود پیشرفت در مذاکرات خبر داده‌اند اما همزمان بر ادامه کار بر روی مسائل باقیمانده تأکید کردند.

 

کری: میز مذاکره را ترک نمی‌کنیم

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران حاضر در مقابل هتل کوبورگ با اشاره به مذاکرات فشرده و سختی که در دو هفته گذشته در وین صورت گرفته است، گفت: در مذاکرات به پیشرفت‌های واقعی دست پیدا کرده‌ایم ولی قرار نیست که تا ابد بر سر میز مذاکره بنشینیم. از سوی دیگر نباید میز مذاکره را ترک کنیم صرفا به خاطر این که عقربه‌های ساعت به نیمه شب رسیده است.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد کار ما فنی است و شتابزده عمل نمی‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم کسی ما را به شتاب بیندازد.

 

اما این ظریف وزیر امورخارجه ایران بود که بار دیگر تبحر خود در دیپلماسی را نشان داد و باز هم دست بالا را گرفت. پیش از کنفرانس خبری جان کری، محمد جواد ظریف در صفحه توئیتری خود به زبان انگلیسی اعلام کرد که "به شدت در حال کار هستیم، ولی نباید عجله کرد تا کار به خوبی انجام شود. این حرف را جدی بگیرید: شما نمی‌توانید اسب‌ها را در وسط مسیر عوض کنید."

 

همین پیام کوتاه ظریف نشان داد که طرف غربی موضع خود را در قبال مذاکرات تغییر داده است. خبرنگار روزنامه گاردین نیز با رمز گشایی از سخنان ظریف اولین بمب خبری را در فضای رسانه ای حاکم بر کوبورگ منفجر کرد به گونه ای که سخنرانی کوتاه جان کری از کانون توجهات رسانه ای خارج شد.

 

خبرنگار روزنامه گاردین می نویسد؛ دلخوری ایرانی ها به خاطر بسته پیشنهادی است که روز چهارشنبه برای حل اختلافات باقی مانده در مجموعه گروه 1+5 ارائه شده است و همه آن را پذیرفته بودند اما پس از ویدئو کنفرانس جان کری با اوباما، ایالات متحده آمریکا آن را نپذیرفت.

 

یک مقام ارشد ایرانی نیز در گفتگو با خبرنگار شبکه خبری المیادین در وین گفته است که طرف‌های غربی از روز گذشته (پنج‌شنبه) مواضع‌شان را تغییر داده و سخت‌تر ساخته‌اند.

این مقام ارشد ایرانی همچنین اعلام کرده که کشورهای غربی در هماهنگ ساختن مواضع‌شان در موضوع قطعنامه جدید شورای امنیت که قرار است متعاقب دستیابی به توافق هسته‌ای احتمالی منتشر شود، نیز دچار مشکل شده‌اند.

 

هم چنین یک مقام ارشد ایرانی پنج‌شنبه شب به خبرنگاران خارجی حاضر در وین گفت طرف مقابل مواضع خود در مذاکرات هسته‌ای را تغییر داده و موضوعاتی را که پیشتر حل شده بود، بار دیگر به میان آورده است.وی با بیان اینکه طرف غربی از همان زمان حصول تفاهم لوزان تغییر در مواضعش را آغاز کرده، گفته است: «ما شاهد تغییرات در موضوعات متعددی بوده‌ایم، به خصوص از شب گذشته.»

این مقام ارشد ایرانی افزود: «این موضوعات، گستره‌ای از تحریم‌ها گرفته تا طول دوره توافق تا موضوعات هسته‌ای را شامل می‌شود.»وی ادامه داد: «مسئله تفسیر برخی از همکاران ما از تفاهم لوزان است. همه باید به مفاد آن تفاهم پایبند باشند.»

 

 

ظریف: مواضع متفاوت چند کشور مذاکرات را دشوار کرده است

محمدجواد ظریف پس از مراسم شب احیا، در جمع خبرنگاران افزود: متاسفانه ما شاهد تغییر مواضع، زیاده‌خواهی و هم شاهد این هستیم که چندین کشور 1+5 دارای مواضع متفاوتی هستند. این مسائل، مذاکرات را دشوار کرده است.

 وی همچنین تاکید کرد: ما خواهان توافق با عزت هستیم و به مذاکره ادامه می‌دهیم. اگر طرف مقابل به دنبال توافق شرافتمندانه و متوازن باشد، توافق در دسترس است.

وزیر خارجه کشورمان گفت: همان‌طور که مقام معظم رهبری گفته‌اند، ما به دنبال یک توافق با عزت هستیم و برای رسیدن به آن وارد میدان شدیم. مردم ایران دنبال توافق هستند اما توافقی که با عزت باشد.

ظریف بار دیگر تاکید کرد که ایران میز مذاکره را ترک نکرده و نخواهد کرد و اگر طرف مقابل به دنبال توافق شرافتمندانه متوازن باشد، حتماً این توافق قابل دسترسی است.

وی همچنین اظهار کرد: یا توافق می‌شود یا نمی‌شود؛ در مرحله‌ای هستیم که ببینیم طرف‌های مقابل به دنبال توافق هستند یا فشار.

 

 

شمخانی: حصول توافق امکان‌پذیر است

 علی شمخانی در حاشیه راهپیمایی روز قدس تهران با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده که به دنبال این است که به یک توافق مرضی‌الطرفین برسد، تأکید کرد: حصول توافق امکان‌پذیر است البته این منوط به این موضوع است که طرف مقابل تصمیم سیاسی درست و مناسبی را اتخاذ کند.

 

 

طرفین میز مذاکره را ترک نمی‌کنند

سیدحسین موسویان عضو ارشد و سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فرانس 24 تاکید کرد: من گمان نمی‌کنم دوطرف میز مذاکره را ترک کنند در حالی که 97 درصد توافق را انجام داده‌اند.

 

 

آغاز نشست ظریف-کری-موگرینی همزمان با  نشست کارشناسان

وزیران برای اختلاف هایی که نیاز به تصمیم گیری سیاسی دارد تشکیل جلسه داده اند. محمد جواد ظریف و جان کری وزیران خارجه ایران و امریکا و فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح جمعه مذاکره شروع کردند. این نشست از ساعت ۱۰ صبح به وقت وین (۱۲ و ۳۰ دقیقه به وقت تهران) آغاز شده است.

هم‌زمان از ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی جلسه کارشناسی به ریاست بعیدی‌نژاد نیز آغاز شده است.

 

 

مونیز به پرتغال رفت

 

ارنست مونیز که اصلیت پرتغالی دارد امروز برای دریافت نشان افتخار از دولت پرتغال به همراه چند نفر دیگر در لیسبون حضور خواهد داشت ولی به وین بازمی گردد. شب گذشته نشست علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا از ساعت ۲۳ به وقت وین (یک و ۳۰ دقیقه بامداد به وقت تهران) تا یک و ۳۰ دقیقه به وقت محلی (چهار صبح به وقت تهران) ادامه داشت.

 

 

تخت‌روانچی در تهران: طرف غربی شجاعت لازم را برای اتخاذ تصمیم های سخت داشته باشد

 

عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: تنها چند موضوع در مذاکرات باقی مانده است که حل آنها بستگی به اراده طرف مقابل دارد و اگر انها اراده لازم را نداشته باشند طبیعتا این موضوعات حل نخواهد شد. بررسی اسناد و ضمائم در مذاکرات هسته‌ای به پایان رسیده است و تنها چند نکته کلیدی باقی مانده که اگر روی این نکات نیز به تفاهم برسیم می توانیم تفاهم‌نامه پایانی را داشته باشیم. ضرب الاجل خاصی وجود ندارد و ما مذاکرات را تا حصول نتیجه ادامه می‌دهیم.

 

 

بازگشت اشتاین مایر به کوبورگ

 

وزیرخارجه آلمان لحظاتی پیش دوباره به محل مذاکرات هسته ای بازگشت.

 

 

ظریف: به نظر می رسد تا دو روز دیگر اینجاییم/ مهمترین موضوعات حل نشده

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه برای دقایقی در بالکن کوبورگ ظاهر شده بود در جواب به سوال خبرنگاران جلسه با کری و موگرینی را سازنده خواند و گفت: امروز بعید از توافق داشته باشیم. ولی داریم کار و پیشرفت می کنیم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید « فکر می کنید تا اخر هفته وین هستیم» گفت: این طور به نظر می رسد.مهمترین موضوعات هنوز حل نشده است.می خواهیم به «بله» برسیم.

وزیر امور خارجه اظهار امیدواری کرد که با اراده سیاسی مسائل باقی مانده نیز حل شوند.

ظریف گفت: امیدواریم تا این دوشنبه همه چیز حل شود.

انشاءالله مشکلات فنی هم حل خواهد شد.

 

 

 

نشست داخلی 1+5

 

وزیران و معاونان 1+5 ظهر جمعه برای بررسی اخرین وضعیت مذاکرات و هماهنگ کردن مواضع خود درکوبورگ تشکیل جلسه دادند. ریاست این نشست را فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر عهده دارد.

 

 

کمالوندی: مشکل خاصی در مسیر توافق باقی نمانده‌ است

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: آقای صالحی اظهار امیدواری کردند که مذاکرات در مدت‌زمان پیش رو به اتمام برسد و من هم فکر نمی‌کنم نکته قابل‌توجه و خاصی باقی مانده‌باشد.

وی همچنین در ادامه در مورد ادعای شبکه «الجزیره» پیرامون این‌که ایران مصاحبه غیرمستقیم با دانشمندان خود را پذیرفته است، افزود: ما در مذاکرات خطوط قرمز را کاملاً رعایت می‌کنیم و از طرفی هم باید به بحث‌های گذشته بپردازیم و این‌دو می‌بایست باهم و در کنار هم درنظر گرفته‌شود.

کمالوندی با تاکید بر این‌که در همین راستا با آژانس به نتایجی رسیده‌ایم، یادآور شد: مباحث فنی و سیاسی دو مسیر جداگانه است اما این دو مسیر بر روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند و به‌نظر می‌رسد، در مسیر فنی و مسائل گذشته (PPI) پیشرفت‌هایی به‌دست آمده و مشکل خاصی وجود نداشته‌باشد. سفر اخیر آقای آمانو و هیات‌ همراه‌شان برای بحث درمورد دو موضوع مذکور بود و به نظر می‌رسد به چارچوب موردنظر رسیده اند.

 

 

پس از نشست داخلی 5+1؛ هاموند: فردا دوباره در وین جمع می‌شویم

 

فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس درخصوص ادامه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 گفت: درحال پیشرفت هستیم اما برخی موضوعات باقی مانده است.

وی در ادامه اعلام کرد: همکاران ما طی دوازده ساعت آینده کار را ادامه خواهند داد. پیشرفت واقعی داشتیم اما این پیشرفت بسیار آهسته است.

 

 

برلین: توافق هسته‌ای در روزهای آینده ممکن است


سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت توافق هسته ای در روزهای آینده ممکن است.

 

 

دیدار یک ساعته ظریف و اشتاین‌مایر

 

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان و فرانک اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان با یکدیگر دیدار داشتند که گفتگوی میان طرفین به مدت یک ساعت به طول انجامید.

 

 

روانچی:احساس کنیم به توافق خوبی نمی‌رسیم توافق هسته‌ای نخواهیم داشت

مجید تخت روانچی عصر امروز در حاشیه مراسم ختم مادر همسر خود در جمع خبرنگاران گفت:  آمریکایی‌ها و برخی از اعضای ۱ + ۵ باید تصمیم خود را بگیرند؛ این تصمیم شاید تصمیم سختی باشد که بر عهده آنهاست اما اگر این تصمیم گرفته نشود و احساس کنیم که به توافق خوبی نمی‌رسیم خود به خود، توافق هسته ای نخواهیم داشت.

عضو تیم ‌مذاکره‌کنننده هسته‌ای ایران با تاکید بر اینکه در مذاکرات وین بسیاری از اسناد و ضمایم پایان پذیرفته و تنها، چند نکته کلیدی باقی مانده است؛ گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال توافق با عزت است و ضرب‌الاجل دیروز آمریکایی ها برای ما، خیلی مهم نبود.

از نظر ایران ضرب‌الاجلی درمذاکرات هسته‌ای وجود ندارد و بر همین اساس، مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه لازم برسیم.

وی افزود: منطق ما طوری است که با پشتوانه مردمی می‌خواهیم موضوع مذاکرات هسته‌ای با حفظ عزت حل شود، لذا ایران هیچ موضوعی را با عزت خود معامله نمی‌کند.

 

 


حضور موگرینی در بالکن کوبورگ

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای مدتی کوتاه در حال صحبت با تلفن در بالکن هتل کوبورگ حاضر شد.

 

 

 

یک مقام ایرانی: 1+5 بیشتر زمانش را برای هماهنگ کردن مواضع خودشان صرف می‌کند

یک مقام ارشد ایرانی گفت:‌ برخی از طرف‌های مذاکره کننده از عناصر تفاهم به دست آمده در لوزان عقب‌نشینی کرده اند.

یک مقام ارشد ایرانی روز پنج شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران تاکید کرد: لغو تحریم های تسلیحاتی موضع ما ، موضع روسیه و موضع چین است. با این حال سخت است این مواضع را کنار هم جمع کنیم.

این مقام ایرانی همچنین گفت که کشورهای دیگر مذاکره کننده در تمام موضوعات شامل مدت توافق تحریم‌ها و مسائل مرتبط هسته‌ای موضع خود را تغییر داده اند. برخی آن‌ها از عناصر لوزان عقب نشینی کرده اند. موضع آن‌ها تغییر کرده و این کشورها از موضع خود عقب نشینی کردند. برخی در آمریکا یک وابستگی عاطفی به تحریم ها دارند و به طور فیزیکی در این تحریم گیر افتاده اند و نمی دانند که چطور آن را خنثی کنند.

وی همچنین درباره دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران بیان کرد: ما در لوزان درباره این مسأله به یک توافق رسیدیم و هنوز به این تعهد و تمام تعهدات دیگرمان پایبند هستیم. اکنون باید ببینیم که آیا زیربنای سیاسی در آمریکا می تواند اراده مشابه را از خود نشان دهد و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا چنین اراده ای را نشان می‌دهد؟


وی افزود:‌ با این حال من احساس می کنم که طرف مقابل برای نگه داشتن تحریم هابیشتر از برداشتن آن‌ها تلاش می‌کند.

طبیعی است که ما رایزنی های سختی داشته باشیم. هیچ کس نمی خواهد اتاق مذاکره را به دلیل این سختی ها ترک کند.

 

 

پوتین: تحریم‌های ایران باید به سرعت پایان بپذیرند

رئیس جمهوری روسیه طی کنفرانسی خبری در نشست سازمان همکاری‌های شانگهای گفت که توافق هسته‌ای ایران امری حیاتی برای امنیت بین‌المللی است.

 

وی در این کنفرانس خبری تأکید کرد که تحریم‌های ایران باید به سرعت پایان بپذیرند، این تحریم‌ها کارایی ندارند.

پوتین، تأکید کرد که (استفاده) از تحریم‌ها به عنوان یک ابزار فشار جهانی باید لغو شود. تحریم‌ها باید در مذاکرات بین‌المللی رد شوند.

 

 

تاثیر تمدید مذاکرات بر روزه ایرانی‌ها از نگاه واشنگتن‌پست

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت:‌ خبرنگاران ایرانی که برای حضور در این رایزنی ها به پایتخت اتریش سفر کرده‌اند روزه نیستند و دلیل آن این است که آن‌ها مسافر محسوب می‌شوند و همانطور که قرآن کتاب مقدس مسلمانان گفته است مسافران و افراد بیمار نباید روزه بگیرند.

این روزنامه آمریکایی در گزارش خود وارد جزئیات بیشتری شده و نوشته است : طبق موازین اسلام مسافرانی که کمتر از 10 روز از شهر خود دور می شوند اجازه روزه نگرفتن دارند،‌ در حالیکه مذاکرات هسته‌ای وارد چهاردهمین روز خود شده است. نکته اینجاست که یک مسافر قبل از ترک شهر خود باید قصد سفر 10 روزه داشته باشند و اگر این مدت به طور غیر منتظره ادامه یابد باز هم می تواند روزه نگیرد.

زمانیکه تیم مذاکره کننده ایران وارد وین شد تنها چهار روز تا ضرب الاجل 30 ژوئن فاصله داشت اما این مهلت به دلیل به نتیجه نرسیدن رایزنی ها تمدید شد و این مذاکرات هنوز برای رسیدن به توافق جامع نهایی ادامه دارد.

 

 

تمدید 3 روز دیگر لغو تحریم های ایران از سوی اتحادیه اروپا

 

اتحادیه اروپا لغو تحریم های ایران را تا 13 ژوئیه( ۲۲ تیر) تمدید کرد. این به معنای ادامه مهلت مذاکرات تا تاریخ مذکور است.

 

 

احتمال دستیابی به توافق تا روز دوشنبه بسیار بالا است

این منبع آگاه غربی با تاکید بر این‌که طرفین به طور فشرده به تلاش‌ها ادامه می‌دهند، گفت که احتمال دستیابی به توافق طی سه روز آینده بسیار بالا است.

وی افزود که این مساله که جلسات مذاکره‌کنندگان در برخی موارد تا نیمه‌های شب ادامه دارد، نشان‌دهنده این است که دو طرف برای دستیابی به توفق جدی بوده و در عمل خواستار حل و فصل شدن اختلافات هستند.

 

 

آمریکا هم تعلیق تحریم‌های ایران را تا ۲۲ تیرماه تمدید کردند

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز اعلام کرد که تمهیدات توافق مشترک ژنو را تا روز دوشنبه 13 جولای تمدید کرده است.

دولت آمریکا نیز ضمن تأیید تمدید تعلیق تحریم‌های ایران تمدید مذاکرات تا 13 جولای را تأیید کرد.

 

 

دیدار جان کری با هیات آمریکایی در کوبورگ

وزیر خارجه آمریکا در حال حاضر در حال دیدار با هیات آمریکایی حاضر در هتل کوبورگ وین است.

  

 

آلمان: احتمال دستیابی به توافق در روزهای آینده وجود دارد

سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد به اعتقاد برلین دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 طی روزهای آتی امکانپذیر است. این سخنگو در نشست خبری عادی دولت آلمان گفت: مذاکرات بسیار جدی و دقیق و مشکل بر سر جزییات است.

وی افزود: من بسیار امیدوارم و همچنین پیش بینی می کنم که ما در روزهای آتی به نقطه ای برسیم که تصمیم هایی در باره مسایل سیاسی گرفته شوند.

 

 

مونیز: سخت کار می‌کنیم تا به توافقی خوب دست یابیم

 

ارنست‌مونیز، وزیر انرژی آمریکا بعد از سفری کوتاه به لیسبون برای دریافت یک مدال افتخار،  دقایقی پیش به وین برگشت.

وی با انتشار پیامی توئیتری عنوان داشت: سخت کار می‌کنیم تا به توافقی خوب یابیم که براساس «علوم دقیقه» باشد.

 

 

امریکایی ها از رکورد شکنی کری در وین می گویند

رسانه های امریکایی نوشتند : اقامت کری در وین روز جمعه وارد پانزدهمین روز خود شد . او در صورت ماندن در وین در روز یکشنبه با رکورد جرج شولتز وزیر خارجه دولت ریگان درسالهای 1982 تا 1989 برابری خواهد کرد.

به گزارش اسوشیتدپرس، رکورد طولانی تر بعدی در زمینه اقامت یک وزیر خارجه ایالات متحده در خارج از کشور برای گفتگو بر سر یک موضوع مشخص، به سفر 34 روزه هنری کیسینجر به خاورمیانه در سال 1974 میلادی به منظور پیگیری مذاکرات صلح اعراب و اسرائیل اختصاص دارد.

اما تفاوت در این است که کیسنجر در آن سفر، بین بیت المقدس ، دمشق، امان و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه در تردد بود و در طول این گفتگوها در یک شهر و محل خاص اقامت نداشت، در حالی که کری در طول این مدت پانزده روز، بطور دائم در پایتخت وین بوده است.

 

 

کاخ سفید: تاکنون تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده‌ایم

کاخ‌سفید در بیانیه‌ای اعلام کرده است که طرف‌های مذاکرات هیچ‌گاه تا این اندازه به توافق نزدیک نبوده‌اند.

به گزارش رویترز، کاخ سفید روز جمعه در بیانیه‌اش در مورد مذاکرات هسته‌ای با بیان این که هنوز برخی اختلافات باقی مانده است اعلام کرد: طرف‌های مذاکره کننده هیچ گاه تا این اندازه به حصول یک توافق هسته‌ای نزدیک نبوده‌اند.

 

 

یک تحلیلگر آمریکایی: کری در مقابل فشار مخالفان توافق بایستد

 کالب ماپین، رییس موسسه اینترنشنال اکشن سنتر آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه راشاتودی گفت: جان کری هم اکنون باید در مقابل فشار کسانی که با توافق هسته‌ای مخالفند بایستد. چیزی که هم‌اکنون باعث کند شدن روند مذاکرات شده است خواسته‌های غیرمنطقی و مضحک آمریکا است که اجرای آن غیرممکن به نظر می‌رسد. کدام کشور در جهان حاضر خواهد بود که اجازه دهد بازرسان بین المللی به همه سایت‌های نظامی آن دسترسی داشته باشند. بنابراین این یک خواسته غیرمعقول است مخصوصا برای ایران که از زمان بروز انقلاب در این کشور در سال 1979 شاهد جنگ‌ها،‌ دسیسه‌های غرب و ناآرامی‌ها در این کشور بوده است.

 

 

جان کری: امروز پیشرفت‌هایی صورت گرفت/ برخی اختلافات باقی‌مانده حل شد

کری گفت که امروز پیشرفت‌هایی صورت گرفت ولی همچنان برخی مسائل باقی مانده است که باید درباره آن صحبت کنیم.

وزیر خارجه آمریکا افزود که فکر می‌کنم برخی از مسائل مهم را حل کرده‌ایم.

وی تاکید کرد که فضای حاکم بر گفت‌وگوها بسیار سازنده بود.

 

 

آمریکا: به جایی نرسیده‌ایم که از مذاکرات هسته‌ای کنار بکشیم

 

مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه خود عنوان کرد جان کری در آخر هفته در وین باقی می‌ماند و همانگونه که وی گفته است، باور داریم پیشرفتی واقعی داشته‌ایم.

 ما بارها گفته‌ایم که تحت تأثیر ضرب‌الاجل قرار نمی‌گیریم، بلکه به دنبال دستیابی به بهترین توافق هستیم.

تونر در مورد شرایطی که ممکن است آمریکا از مذاکرات کنار بکشد نیز عنوان داشت: تا کنون به آنجا نرسیده‌ایم، بنابراین نمی‌توانم در مورد آنچه که ممکن است در مرحله بعد رخ دهد گمانه‌زنی کنم.

سخنگوی کاخ سفید در مورد چرایی عنوان کردن همیشگی گزینه خروج از مذاکرات نیز گفت: ما به صراحت عنوان کرده‌ایم که موضوعاتی حل نشده باقی مانده‌اند.