شناسهٔ خبر: 62612646 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

احتمال مهاجر شدن صدها میلیون نفر به دلیل گرمایش زمین

بر اساس برآوردهای سازمان بین المللی مهاجرت، بسته به شدت گرمایش جهانی، بین 44 تا 216 میلیون نفر ممکن است تا سال 2050 مهاجر شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از آناتولی، طبق برآورد سازمان بین المللی مهاجرت حداقل 44 میلیون و حداکثر 216 میلیون نفر ممکن است تا سال 2050 به دلیل تغییرات اقلیمی مهاجر شوند.

کارشناسان آب و هوا نیز می‌گویند که مهاجرت‌های بین کشوری ممکن است با افزایش اثرات بحران آب و هوایی بیشتر اتفاق بیفتد.

در بخش اول سند خبری تهیه شده توسط آنادولو در مورد مهاجرت اقلیمی در نتیجه رویدادهای شدید آب و هوایی ناشی از تغییرات آب و هوایی، مناطقی که مهاجرت اقلیمی در آنها بیشتر رخ داده، علل آنها و پیش بینی‌های مهاجرت اقلیمی آینده مورد بحث قرار گرفت.

تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای جهان منجر به بلایای طبیعی مختلف در بسیاری از نقاط جهان می‌شود. پیامدهای مخرب بلایای طبیعی و رویدادهای شدید آب و هوایی مردم را مجبور به مهاجرت به مناطق امن‌تر می‌کند.

بر اساس گزارش "تغییرات اقلیمی و تحرکات انسانی آینده" که در سال 2022 توسط سازمان بین المللی مهاجرت سازمان ملل متحد منتشر شد، در دوره 10 ساله گذشته، به طور متوسط ​​21.6 میلیون نفر در جهان در سال به دلیل مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوایی مجبور به مهاجرت شده‌اند.

بر اساس این گزارش، مناطقی که بیشترین تحرک انسانی را در اثر رویدادهای آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی بین سال‌های 2012 و 2021 داشته‌اند، به ترتیب عبارتند از: آسیای شرقی و اقیانوسیه، آسیای جنوب شرقی، کشورهای آفریقای جنوب صحرا، آمریکای جنوبی و شمالی، خاورمیانه و شمال آفریقا، اروپا و آسیای مرکزی.

طبق این گزارش بیش از 10 میلیون نفر در کشورهای شرق آسیا و اقیانوسیه و بیش از 8 میلیون نفر در جنوب شرق آسیا تحت تأثیر طوفان و سیل قرار گرفتند. بیش از 2 میلیون نفر در کشورهای جنوب صحرای آفریقا از سیل، طوفان و خشکسالی رنج می‌برند.

تقریباً 2 میلیون نفر در آمریکای جنوبی و شمالی از سیل، طوفان و آتش سوزی جنگل‌ها رنج بردند. نزدیک به 2 میلیون نفر در خاورمیانه و شمال آفریقا با سیل دست و پنجه نرم می‌کنند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که کمترین تحرک انسانی در اروپا و آسیای مرکزی به دلیل بحران آب و هوا تجربه شده است.

سناریوهای خوش بینانه و بدبینانه

این گزارش تاکید می‌کند که این ارقام ممکن است بسته به درجه گرمایش جهانی و نرخ رشد جمعیت تغییر کند و انتظار می‌رود بین 44 میلیون تا 113 میلیون نفر تا سال 2050 در داخل کشور خود مهاجرت کنند.

گزارش مذکور هشدار داد که بر اساس یک سناریوی بدبینانه که در آن تغییرات آب و هوایی شدیدتر است، این رقم می‌تواند به مرز بین 125 تا 216 میلیون نفر برسد.

در این مطالعه، مناطقی که تا سال 2050 بیشترین تحرک انسانی را تجربه خواهند کرد، به ترتیب کشورهای جنوب صحرای آفریقا، منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه، آسیای جنوبی، آسیای شمالی، آمریکای لاتین و اروپا و مناطق آسیای مرکزی نشان داده شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بین سال های 2020 تا 2050، 750 هزار نفر به دلیل افزایش سطح دریا در سواحل شرق آفریقا و حوادث ناشی از سیل جان خود را از دست خواهند داد.

 دلایلی که مهاجران اقلیمی را مجبور به نقل مکان می‌کند

دکتر ملکه دده اوغلو، مدرس گروه اقتصاد دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه ارجیس در پاسخ به سوالات خبرنگار آنادولو، گفت: افرادی که به دلیل شرایط اقلیمی و محیطی که بر زندگی یا شرایط زندگی آنها تأثیر منفی می‌گذارد، به طور موقت یا دائم مجبور به ترک مناطقی هستند که در آنها زندگی دارند و بنابراین در داخل یا خارج از کشور خود مهاجرت می‌کنند، به عنوان "مهاجر اقلیمی" تعریف می‌شوند.

او با بیان اینکه دلایل مهاجرت افرادی که با بحران آب و هوایی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است متفاوت باشد، باید خاطرنشان کرد که مردم پس از بلایای ویرانگر مانند سیل می‌توانند مهاجرت کنند و همچنین مهاجرت‌های اقلیمی ممکن است به دلایلی مانند کاهش بهره وری در کشاورزی و عدم دسترسی به آب تمیز، خشکسالی و گرما رخ دهد.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما