شناسهٔ خبر: 62533729 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شستن خرما قبل از مصرف ضروری است

کارشناس مسئول شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است.

صاحب‌خبر -
شستن خرما قبل از مصرف ضروری استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، نوشین حسن‌زاده بیان کرد: نخل خرما یکی از مهم‌ترین درختان میوه مناطق خشک و گرمسیری به شمار می‌رود و این درخت نقش مهمی در بوم‌شناسی و حفاظت مناطق بیابانی در مقابل فرسایش ایفا می‌کند.
 
وی افزود: میوه خرما به دلیل ارزش غذایی بالا، همواره به‌عنوان یک منبع غذایی خوب مورد توجه قرار گرفته است و در ایران حدود ۴۰۰ گونه خرما شناسایی شده که بر اساس کیفیت، زمان رسیدگی و زمان ماندگاری کاربرد‌های مختلفی دارند.
 
کارشناس مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی شبکه بهداشت و درمان دشتستان با تأکید بر اینکه از نظر بهداشتی شستن خرما مثل هر میوه دیگری قبل از مصرف ضروری است، اضافه کرد: انواع میکروارگانیسم‌ها و آلودگی‌ها در نخلستان وجود دارد و با توجه به پدیده گرد و غباری که در چند سال اخیر آسمان مناطق غرب و جنوب غرب کشور را فرا می‌گیرد، شستن خرما قبل از مصرف بیش‌ازپیش ضروری شده است، بنابراین توصیه می‌شود خرما را قبل از مصرف به‌طور کامل بشویید، ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نیست.
 
وی در مورد خواص خرما گفت: خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و در صورتی که شرایط رشد میکروارگانیسم‌ها فراهم شود، خرما‌های نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت‌به انواع خشک‌شان هستند، به‌سرعت تخمیر می‌شوند و طعم و بوی ترشیدگی می‌گیرند.
 
حسن‌زاده همچنین بیان کرد: هوای به‌نسبت گرم و مرطوب و حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسم‌ها و عمل تخمیر ضروری است و اگر خرما در دمای پایین مثل یخچال و در ظروف در بسته نگهداری شود، قابلیت ماندگاری آن بالاتر می‌رود.
 
وی تأکید کرد: به‌هیچ‌عنوان مصرف خرمای ترش و حشره زده توصیه نمی‌شود، چون این خرما‌ها آلوده به انواع میکروارگانیسم‌ها و آفت هستند.
 
کارشناس مسئول شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص علائم فساد خرما گفت: فساد خرما در اثر حضور انواع باکتری، کپک، مخمر و آفت‌های انباری ایجاد می‌شود و بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست و گاهی در انواع خرمایی که به‌صورت فله عرضه می‌شود آن‌قدر شرایط نگهداری نامناسب است که لکه‌های کپک‌زده را می‌توان به‌سادگی مشاهده کرد.
 
وی اظهار کرد: کرم خوردگی و وجود آفات در خرما هم از نشانه‌های فساد آن هستند که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.
 
حسن‌زاده در خصوص شرایط و زمان نگهداری خرما گفت: خرما تا یک سال قابلیت نگهداری در انبار سرد سردخانه بالای صفر برای حجم زیاد را دارد و برای مصارف خانگی نیز در جای خشک و خنک باید نگهداری شود.
 
وی عنوان کرد: نکته مهم این‌که مردم در حین خرید خرمای بسته‌بندی شده، باید به بسته‌بندی، مجوز و شماره بهداشتی از سازمان غذا و دارو توجه کنند.
 
کارشناس مسئول شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: از تعداد ۴۵ واحد تولیدی خرمای تحت پوشش این شبکه در شهرستان، تعداد ۲۰ واحد دارای مجوز بهداشتی از سازمان غذا و دارو هستند که به‌صورت ماهیانه کنترل، پایش و نمونه‌برداری از واحد‌های مذکور از سوی کارشناسان واحد نظارت بر مواد غذایی صورت می‌گیرد.