شناسهٔ خبر: 62495104 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

سومین روز سفر رئیس جمهور به نیویورک

گفتگوی فرید زکریا در سی ان ان با رئیس جمهور+ فیلم/ دیدار با روسای کشورهای مختلف/حضور خاخام‌های یهودی در محل اقامت سید ابراهیم رئیسی

«سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در سومین روز سفر خود چهارشنبه با رهبران ادیان الهی و جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا دیدار و گفت و گو کرد. رئیس جمهور در ادامه برنامه های خود در مقر سازمان ملل با رئیس جمهور تاجیکستان و نخست وزیران پاکستان، ژاپن و عراق دیدار کرد.

صاحب‌خبر -
گفتگوی فرید زکریا در سی ان ان با رئیس جمهور+ فیلم/ دیدار با روسای کشورهای مختلف/حضور خاخام‌های یهودی در محل اقامت سید ابراهیم رئیسی
بین الملل تابناک: «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهور اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در سومین روز سفر خود  چهارشنبه با رهبران ادیان الهی و جمعی از ایرانیان مقیم آمریکا دیدار و گفت و گو کرد. رئیس جمهور در ادامه برنامه های خود در مقر سازمان ملل با رئیس جمهور تاجیکستان و نخست وزیران پاکستان، ژاپن و عراق دیدار کرد.
 
گفتگوی فرید زکریا در سی ان ان با رئیس جمهور
 
 سید «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی‌ان‌ان» در اظهارنظر در خصوص توافق تبادل زندانی که دوشنبه بین ایران و آمریکا با کمک قطر و عمان اجرایی شد، گفت پنج آمریکایی «صرفاً با انگیزه‌های انسان‌دوستانه» آزاد شدند.
 
رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران که برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل که بامداد امروز چهارشنبه انجام شد، در نیویورک حضور دارد، در مصاحبه‌ای اختصاصی با سی‌ان‌ان که طبق اعلام این شبکه قرار است نسخه کامل آن یکشنبه منتشر شود، به «فرید زکریا» گفت: «فرصتی برای انجام شدن این تبادل وجود داشت و این تبادل همانطور که گفتم با انگیزه‌های صرفاً انسان‌دوستانه انجام شد و فکر می‌کنم که محقق شدن (تبادل) چیزی بود که باعث خوشحالی خانواده‌های زندانیان شد و همچنین توانستیم چهره واقعی انگیزه‌ها و تلاش‌های انسان‌دوستانه خود را نشان دهیم». 
 
<div id="video-display-embed-code_1700751" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.tabnak.ir/fa/news/play/embed/1194143/1700751?width=700&height=400"></script></div>
 
به نوشته این گزارش، رئیسی در خصوص وجوه آزاد شده ایران هم گفت این وجوه متعلق به ملت ایران است و افزود: طبیعتاً، زمانی که این وجوه بازمی‌گردد باید برای اهدافی که نیازهای مردم ایران را برطرف می‌کند، هزینه شود. و ما حتماً بر اعتقاد اصلی خود پایبند خواهیم ماند که هدف، هزینه کردن این وجوه برای پاسخگویی به نیازهای مردم ایران است». 
 
رئیس جمهور همچنین در نشست‌هایی با گروه‌ها و افراد مرجع سیاسی، اجتماعی، مذهبی و رسانه‌ای در آمریکا به تشریح مواضع کشورمان و نیز پاسخ به سوالات آنان خواهد پرداخت.
 
نشست‌های سالانه مجمع عمومی به‌عنوان مهم‌ترین رویداد بین‌المللی، فرصت مناسبی برای رایزنی‌های سیاسی بین‌المللی است که به دلیل حضور اکثر مقامات بلندپایه کشورهای جهان گفت‌وگوهای دوجانبه را نیز فراهم می‌کند.
 
دیدار رئیس جمهور با نخست وزیر عراق
 
محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق روز چهارشنبه در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با  سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور دیدار کرد.
 
طرفین در این دیدار بر اهمیت گسترش و تقویت روابط دو جانبه میان دو کشور تاکید کردند.
 
دیدار با نخست وزیر ژاپن
 
«فومیو کیشیدا» نخست‌وزیر ژاپن روز چهارشنبه در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در محل اقامت رئیس جمهور اسلامی ایران با «سید ابراهیم رئیسی» دیدار کرد.
 
 سید ابراهیم رئیسی در ساعات پایانی روز یکشنبه (۲۶ شهریور) قبل از عزیمت به نیویورک گفته بود: تعامل با کشورهای جهان، سازمان‌های منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و بین‌المللی یکی از ارکان سیاست جمهوری اسلامی ایران است. اقدام دیگری که در این سفر حتما انجام خواهد شد روابط دوجانبه است؛ حضور رؤسای کشورها (که برای حضور در نشست مجمع عمومی می‌آیند) فرصتی برای دیداردوجانبه ایجاد می‌کند. با کشورهایی که می‌توانیم تعامل و روابط داشته باشیم نشست‌هایی خواهیم داشت و در حد امکان با رؤسای کشورها در این سفر دیدارهایی خواهیم داشت و به میزانی که اقتضا کند از این فرصت استفاده خواهد شد.
 
دیدار با خاخام‌های یهودی ضدصهیونیسم
 
خاخام‌های ضد صهیونیسم جنبش «نتوریا کارتا» در هتل محل اقامت رئیس‌جمهور در این شهر نیویورک، مقر سازمان ملل متحد با آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دیدار کردند.
 
رئیسی در این دیدار، در سخنانی، گفت: دیده‌ام جمعی از شما یهودیان ضد صهیونیسم هستند که این خیلی خوب است؛ امروز صبح هم در جلسه با رهبران ادیان گفتم با یهودیت و تورات مشکلی نداریم.
 
وی افزود: یهودیان در ایران اعمال دینی خود را انجام می‌دهند و آزاد هستند، مشکل ما با صهیونیست‌هاست و معتقدیم همچنان که ظلم‌کردن به مردم در پوشش یهود بسیار بد است، در پوشش مسیحیت هم اگر به مردم ظلم شود، بد است و اگر کسی در پوشش اسلام هم  ظلم کند، بد است.
 
رئیس‌جمهور افزود: به همین دلیل داعش را مسلمان نمی‌دانیم ولو پرچم «لاالله الا الله» دستشان باشد، جنایاتی که داعش کرد، مورد تأیید هیچ مسلمانی نیست و نمی‌شود گفت آن‌ها مسلمان هستند.
 
رئیسی خطاب به خاخام‌های ضد صهیونیسم در نیویورک، اظهار، کرد: صهیونیست‌ها می‌خواهند چهره یهودیت را خراب کنند، در حالی که معتقدیم یهودیان غیر از صهیونیست‌ها هستند و این کارِ شما که اعلام می‌کنید یهودی، ولی ضدصهیونیست‌ها هستید، کار پسندیده‌ای است.
 
یکی از خاخام‌های یهودی نیز در این دیدار، گفت: ایران همیشه جامعه یهودیان ایرانی را حتی تا امروز مورد حمایت قرار داده است و در آزادی کامل به سر می‌برند، فقط فرق می‌گذارید بین ملی‌گرایی به نام صهیونیسم، که ارتباطی به مذهب و باور ما ندارد.
 
ایران به ریاست مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا برگزیده شد
 
در هجدهمین نشست وزرای امور خارجه مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا موسوم به ACD در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، حسین امیر عبداللهیان به عنوان رییس جدید این مجمع انتخاب شد.
 
 حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه پس از انتقال ریاست مجمع به جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی تعهد جمهوری اسلامی ایران به چندجانبه گرایی را یادآوری و بر نقش نهادهای چندجانبه همچون ACD در ایجاد  تفاهم و شراکت مابین کشورها برای فایق آمدن بر مشکلات جهانی و نیز ایجاد فرصت برای رشد و توسعه تاکید کرد.
 
وی، آسیا را مهد تمدن‌ها و فرهنگ‌های کهن دانست و همکاری‌های چند جانبه را  ابزاری برای به فعلیت رساندن پتانسیل‌های عظیم این قاره قلمداد کرد.
 
امیرعبداللهیان شعار دوران ریاست ایران را "یک آسیای پیوسته تر و توانمندتر از طریق فناوریهای جدید و در حال ظهور" اعلام کرد و از وزرای کشورهای عضو دعوت کرد که در نشست بعدی وزرای امور خارجه مجمع در سال ۲۰۲۴ در تهران شرکت کنند.
 
 ریاست مجمع در دوسال گذشته برعهده بحرین بوده است. ۳۵ کشور آسیایی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا هستند که دو دهه پیش با شعار گفت‌وگو تاسیس شد. مقر این مجمع در کویت است.
 

 

نظر شما