شناسهٔ خبر: 6247650 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سي ان ان: سخنان اوباما درباره بخت مذاکرات هسته اي، مصرف داخلي دارد

صاحب‌خبر - تهران/ خبرگزاری صدا و سیما/ سیاسی 1394/04/18
00:48:02.21
سی ان ان تصریح کرد سخنان اوباما درباره شانس پنجاه-پنجاه مذاکرات هسته ای، پیام دوگانه دارد و بخشی از آن برای مصرف داخل آمریکاست.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، نیک رابرتسون خبرنگار ارشد بین المللی شبکه در گزارشی زنده از وین گفت:« مذاکرات هسته ای ایران در وین همچنان ادامه دارد. شب دوشنبه و روز سه شنبه گفتگوهای بسیار فشرده ای در جریان بود. اما روز گذشته ، اتفاقها بسیار بسیار کم بود. همین مسئله گویای نکات زیادی درباره ماهیت این گفتگوها است. اینکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بگوید انتظارش از نتیجه بخش بودن گفتگوها کمتر شده (کمتر از پنجاه-پنجاه شده) بسیار مهم است. البته این موضع قاطع ، احتمالا برای مصرف داخلی است. اما درعین حال این سخنان، پیام بسیار مهمی برای هیئت ایرانی در وین به همراه دارد. وقتی باراک اوباما احتمال نتیجه بخش بودن گفتگوها را کاهش می دهد، پیام بسیار مهمی به طرف ایرانی منتقل می شود.در چنین شرایطی، جان کری وزیر امورخارجه آمریکا کرنش نمی کند و مواضعش تغییر نمی کند. با این اوصاف، اوباما با این سخنان شاید فقط انتظارات از نتیجه بخش بودن مذاکرات را کاهش نمی دهد بلکه قدرت و وحدت مواضع را در این خصوص به ایران نشان می دهد. شب گذشته جان کری با مقامات گروه پنج بعلاوه یک در وین دیدار کرد. وزرای امورخارجه انگلیس و آلمان و فرانسه که شب گذشته به وین آمدند در این مذاکرات حضور داشتند. احتمالا محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران نیز در این گفتگوها حضور داشته است. باتوجه به تمدید مهلت مذاکرات و سخنانی که امروز درباره پایین آمدن احتمال نتیجه بخش بودن مذاکرات، احتمال دارد مذاکرات به هر سویی برود(شکست یا موفقیت).»
رابرتسون در پاسخ به این سوال که اگر توافقی حاصل نشود گفت:« تصور سناریوهای مطرح دراین خصوص دشوار است. این مذاکرات دستاوردهای زیادی داشته است. هر دو طرف بر این مسئله تاکید دارند و اینکه پیشرفتهای چشمگیری درخصوص همه مسائل حاصل شده است. البته موانع کلیدی سیاسی همچنان باقی مانده است. اگر توافقی حاصل نشود ما در وضعی قرار خواهیم گرفت که براساس بیانیه لوزان بود. ممکن است بیانیه ای منتشر شود و از پیشرفتهای حاصل شده صحبت شود و دو طرف موافقت کنند که در آینده، بار دیگر با هم مذاکره کنند. این گمانه زنی مطرح است. بعید است که حاضران در مذاکرات بخواهند همه چیز را به هم بزنند و از مذاکرات خارج شوند. آنها کارهای زیادی انجام داده اند و تلاشهای شخصی زیادی صورت داده و سرمایه سیاسی زیادی در این زمینه صرف کرده اند. آنها معتقدند توافق هسته ای ، بهترین راه برای حرکت در مسیر روبه جلو است. اما درعین حال، باید توجه داشت که دو طرف تاکید دارند توافق هسته ای باید خوب باشد و از توافق بد خارج خواهند شد. به هرحال، مشخص نیست مذاکرات به کدام سمت برود. اما در هرصورت، پیشرفتهای حاصل در مذاکرات در بیانیه ای بیان خواهد شد و گفتگوها بعدا ادامه خواهد داشت.»
00:51:00.19