شناسهٔ خبر: 6242824 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اعتماد | لینک خبر

اخبار كوتاه

صاحب‌خبر -

گفت‌وگوي پوتين و روحاني درباره همكاري‌هاي دوجانبه

دستيار رييس‌جمهور روسيه مي‌گويد پس از آنكه تحريم‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل عليه ايران رفع شد، در مورد ورود ايران به سازمان همكاري‌هاي شانگهاي تصميم‌گيري مي‌شود. به گزارش فارس و به نوشته پايگاه خبري «اسپوتنيك»، «يوري يوشاكوف» گفته است كه پس از رفع اين تحريم‌ها يك چارچوب و جدول زماني مشخص براي پيوستن تهران به سازمان همكاري‌ها، مشخص خواهد شد. يوشاكوف كه با رسانه‌هاي روسي صحبت مي‌كرد، گفت: «ايران درخواستي ارايه كرده است. اين درخواست در حال بررسي است، ‌اما تصميم‌گيري در مورد آن زماني كه مذاكرات هسته‌اي با موفقيت به اتمام رسيد و تحريم‌هاي شوراي امنيت عليه ايران برداشته شد، اتخاذ مي‌شود. به نظر ما، اين موقعيت به طور كامل براي ايران وجود دارد كه به همكاري‌هاي ما بپيوندد.» همچنين وي گفت: ولاديمير پوتين رييس‌جمهور روسيه و حسن روحاني رييس‌جمهور ايران در ديدار خود در 9 جولاي (امروز پنجشنبه) در اوفا درباره همكاري در زمينه‌هاي فني نظامي گفت‌وگو خواهند كرد. وي افزود: همچنين موضوعات مختلفي در زمينه همكاري‌هاي صرفا دوجانبه در زمينه‌هاي تجاري، اقتصادي و فني- نظامي مورد مذاكره قرار خواهد گرفت. يوشاكوف اضافه كرد: در ديدار 9 جولاي دقيقا درباره نتايج مذاكرات ايران و گروه 1+5‌ كه در جريان است نيز گفت‌وگو خواهد شد.

 

سفر وزير اقتصاد آلمان به ايران

وزير اقتصاد آلمان و معاون صدراعظم آلمان در ماه جولاي به ايران سفر مي‌كند. به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه هندلس بلات، زيگمار گابريل، رييس حزب سوسيال دموكرات كه همزمان وزير اقتصاد و دومين مقام پس از صدراعظم آلمان محسوب مي‌شود، قرار است در ماه جاري ميلادي در راس هياتي بلندپايه به ايران سفر كند. در عين حال اين روزنامه افزوده است كه اين مقام بلندپايه آلماني در صورت به نتيجه رسيدن مذاكرات هسته‌اي به ايران مي‌آيد. به نظر مي‌رسد سفر اين مقام بلندپايه آلماني به ايران مي‌تواند فتح بابي براي گسترش تعاملات اقتصادي دو كشور در حوزه‌هاي مختلف از جمله خودرو باشد.

 

محدوديتي در موضوع تحقيق و توسعه نداريم

سخنگوي سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد: تاكنون محدوديتي در موضوع تحقيق و توسعه نداريم، البته درباره ماشين‌هاي جديد و حق برخورداري از آن، مذاكرات سختي انجام داده‌ايم و خوشبختانه هيچكدام از طرح‌هاي تحقيق و توسعه ما تحت تاثير منفي نيست. به گزارش ايلنا، بهروز كمالوندي، سخنگوي سازمان انرژي اتمي درباره سفر اخير يوكيا آمانو و هيات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به كشورمان گفت: وي و هيات همراه با رييس‌جمهور و دبير شوراي عالي امنيت ديدار داشتند و كلياتي تفاهم و قرار شد مذاكرات ادامه يابد. وي افزود: مذاكرات ديروز هيات آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در ادامه مذاكرات قبلي با آمانو بود و از صبح دوشنبه تا حدود يك و نيم بامداد سه‌شنبه مذاكره كرديم. كمالوندي گفت: تفاهمات خوبي حاصل شد اما فرصت مكتوب كردن آن را نداشتيم اما اين مذاكرات قرار است ادامه يابد. وي افزود: اين مذاكرات با مذاكرات هسته‌اي ايران و گروه 1+5 ارتباط و تاثير متقابل دارد. سخنگوي سازمان انرژي اتمي با تاكيد بر اينكه بايد پاياني براي بررسي مسائل گذشته هسته‌اي ايران در نظر گرفته شود، گفت: در گزارش اخير مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي آمده است كه اين جريان نمي‌تواند بي‌پايان باشد و اين پيشرفت خوبي بود كه آنها به اين موضوع اذعان كردند. كمالوندي افزود: به چارچوب زماني مذاكرات هم پرداخته شد و آقاي آمانو اعلام كرد كه تا پايان سال ميلادي جديد بتواند اين موضوع به پايان برسد. وي درباره مذاكرات علي اكبر صالحي رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان با طرف‌هاي مقابل هم گفت: به طور دايم با همكاران‌مان در وين در ارتباط هستيم و آقاي صالحي از روند پيشرفت موضوعات فني راضي بود، گرچه موضوعاتي هنوز باقي مانده است اما پيشرفت زيادي كرده‌ايم. كمالوندي افزود: تاكنون محدوديتي در موضوع تحقيق و توسعه نداريم البته درباره ماشين‌هاي جديد و حق برخورداري از آن مذاكرات سختي انجام داده‌ايم و خوشبختانه هيچ‌كدام از طرح‌هاي تحقيق و توسعه ما تحت تاثير منفي نيست و در پايان دوره محدوديت‌ها، درخصوص غني‌سازي، ظرفيت را مي‌توانيم به نحوي ايجاد كنيم تا به اهداف اصلي برسيم و جاي نگراني نيست. وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اكنون ظن ايران به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مثبت شده است يا خير، گفت: با توجه به سوابق آژانس چاره‌اي نداريم تا هم در مذاكرات سياسي و هم مذاكرات حقوقي و فني بنا را بر بدبيني بگذاريم. كمالوندي تاكيد كرد: با دقت و با نگاه بدبينانه با آنها مذاكره مي‌كنيم و علت بدبيني خود را بارها به آژانس گفته و از آنها خواسته‌ايم تا رفتارشان به گونه‌اي باشد كه اعتبار آنها مخدوش نشود. وي گفت: در مذاكرات تعهداتي را مي‌پذيريم كه با خطوط قرمز ما ناسازگار نباشد و متعارف و در چارچوب فرمايشات مقام معظم رهبري باشد.

 

افخم بمباران شهرهاي يمن را شديدا محكوم كرد

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان حملات بي‌وقفه هواپيماهاي عربستان به مناطق مسكوني و تجاري شهرهاي يمن را كه طي روزهاي گذشته شدت يافته و منجر به شهادت و مجروح شدن ده‌ها نفر از مردم روزه‌دار و بي‌گناه شد، شديدا محكوم كرد. به گزارش «اعتماد»، مرضيه افخم گفت: حملات عربستان به تاسيسات زيربنايي و اهداف غيرنظامي و كشته و مجروح شدن غيرنظاميان تداوم نقض فاحش حقوق بشردوستانه است و از مجامع و نهادهاي بين‌المللي به ويژه سازمان ملل انتظار مي‌رود تا به تلاش‌ها در ايفاي مسووليت خويش جهت توقف فوري حملات و كمك به مردم مظلوم يمن عمل كند و اقدامات در اين زمينه را شدت بخشد. وي از سازمان ملل متحد خواست تا از تمام ظرفيت خود براي حفاظت از سلامت و امنيت غيرنظاميان به ويژه زنان و كودكان استفاده كند. وي بارديگر آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي ارسال كمك‌هاي فوري انسان‌دوستانه به مردم يمن و معالجه مجروحان يمني اعلام كرد.

برچسب‌ها: