شناسهٔ خبر: 6241644 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پوتین: موقعیت بلاروس در سازمان شانگهای تا سطح ناظر ارتقاء می یابد

مسکو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در دیدار با آلکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری بلاروس خاطرنشان کرد: موقعیت بلاروس در سازمان همکاری شانگهای تا سطح عضو ناظر ارتقاء خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین روز چهارشنبه در دیدار با لوکاشنکو با بیان این که بلاروس نزدیک ترین شریک راهبردی روسیه است، اظهار کرد: در تمام عرصه ها از حوزه های نظامی گرفته تا انسانی همکاری می کنیم و مسایل اجتماعی را به نفع مردم دو کشور حل و پیوندهای همکاری را در چارچوب دولت اتحادی روسیه و بلاروس و اتحادیه گمرکی و نیز اتحادیه اقتصادی اوراسیا تقویت می کنیم.

وی افزود: برنامه های عمده و جدی زیادی را داریم که به اجرای آنها می پردازیم.

رییس جمهوری روسیه سپس به تصمیم اتخاذ شده برای ارتقاء موقعیت بلاروس در سازمان همکاری شانگهای تا سطح عضو ناظر اشاره و با تبریک به طرف بلاروسی گفت: این مساله را می توان حل شده تلقی کرد و بلاروس عضو ناظر در این سازمان معتبر بین المللی دارای نقش در حال افزایش در عرصه جهانی می شود.

وی افزود: اطمینان دارم مشارکت بلاروس در سازمان همکاری شانگهای به نفع این کشور و کشورهای عضو این سازمان خواهد شد.

رییس جمهوری بلاروس هم در ادامه دیدار گفت که در این دیدار مجموعه ای از مسایل را مورد بررسی قرار می دهیم که یکی از آنها مسایل مربوط به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که با توجه به عضویت قزاقستان در سازمان تجارت جهانی اهمیت می یابد.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ابتدای سال 2014 با حضور سه کشور روسیه بلاروس و قزاقستان کار خود را آغاز کرده و بیشتر بر حوزه مسایل گمرکی و تسهیل تجارت میان کشورهای عضو متمرکز است.

لوکاشنکو در ادامه دیدار سپس به مسایل و مشکلات موجود میان بلاروس و روسیه اشاره کرد و با بیان این که در دوره دشواری بسر می بریم و شرایط پیچیده است خواستار گفتکو با پوتین در مورد این مسایل شد.

رییس جمهوری بلاروس همچنین تصمیمات اقتصادی گرفته شده در چارچوب سازمان های بریکس و همکاری شانگهای را مهم و سودمند خواند و از رییس جمهوری روسیه بخاطر حمایت از درخواست بلاروس برای عضویت ناظر در سازمان شانگهای قدردانی کرد.

سازمان همکاری شانگهای که از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است، شامل شش عضو اصلی یعنی روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان و پنج کشور ناظر یعنی هند، پاکستان، ایران، افغانستان و مغولستان است و بلاروس، ترکیه و سریلانکا شریک گفت وگو هستند.

بریکس نیز سازمانی متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که به صورت مقدماتی کار خود را از سال 1380 و به صورت رسمی از سال 1388 آغاز کرده است.

فردا پنجشنبه اجلاس سران سازمان بریکس در اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه برگزار می شود و روز جمعه نیز به برگزاری اجلاس سازمان شانگهای اختصاص یافته است.

اروپام*5*391 **1917