قدس؛ سرزمین اصلی مسلمانان فلسطین که صهیونیسم با حمایت استکبار جهانی در سال 1948 میلادی آن را از دست ساکنانش خارج کرد، حمله ددمنشانه رژیم اسرائیل از روزهای آغازین با مقاومت مردم فلسطین روبه رو شد و اما یکسال پس از انقلاب اسلامی به دستور بنیانگذار این انقلاب آخرین جمعه ماه رمضان در ایران روز جهانی قدس نامیده و هدف از آن حمایت از مردم مظلوم فلسطین دربرابر رژیم غاصب صهیونیسم اعلام شد.
با صدور پیام تاریخی امام خمینی(ره)، مبنی بر راهپیمایی در آخرین جمعه ماه مبارک و سَر دادن شعار مرگ بر اسرائیل و امریکا، مبارزات مردم فلسطین رنگ دیگری به خود گرفت و درسراسر نقاط جهان در یک روز صفهای طویل حمایت جبهه حق در برابر باطل تشکیل شد و شعار مرگ بر اسرائیل در عالم طنینانداز گشت.
در بیانیه روز قدس آمده است: «روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛ روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر نمیتوانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند، من(امام خمینی) روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم میدانم».
همچنین در جهانی بودن این روز امام خمینی(ره) فرمود: «روز قدس، جهانی است، و روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد، روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است، روز مقابله ملتهایی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیر آمریکا بودند، روزی است که باید مستضعفین مجهز شوند، روزی است که باید سرنوشت ملتهای مستضعف معلوم شود باید این ملتها در مقابل مستکبرین اعلان وجود کنند و...» صدور این پیام محور و کانون توجه مسلمین شد و شعور عمومی و بیداری آنان را در راهپیماییهای عظیم علیه اسرائیل غاصب و حاملی اصلیاش یعنی آمریکا به تصویر کشید.
قدس قبله دوم مسلمانان جهان و روز قدس تجلی اتحاد آنها و عاملی برای پرهیز از اختلافات داخلی است و راهپیمایی روز قدس دفاع از حیثیت اسلام و مسلمانان است که نه تنها ملت فلسطین بلکه تمام پیروان ادیان الهی در اقصی نقاط جهان دفاع ازاین سرزمین مقدس را واجب میدانند و خشم و البته بیداری خود را با شعار مرگ بر اسرائیل غاصب به سرتاسر جهان نشان میدهند.
راهپیمایی این روز تعصب قومیتی و یهودستیزی در درون خود ندارد بلکه بحث تجاوز و نیرنگ است، بحث ظلمِ هر روز حقوق بشر آمریکایی و صهیونیسم در حق مردم فلسطین است، روزی که توسط بنیانگذار انقلاب اسلامی به این نام نامیده شد و دفاع از مظلوم را بر دوش انسانیت گذاشت.
سحر قاسمی/استان مرکزی