شناسهٔ خبر: 62339439 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

اسلامی: مردم باید به شکل ملموس از فناوری هسته‌ای و تاثیرات آن بهره‌مند شوند

اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران با محمد اسلامی و جمعی از مدیران ارشد این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان – اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه بیستم شهریور ۱۴۰۲ در نشستی با محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به گفت‌وگو پرداخته و از نمایشگاه دستاورد‌های صنعت هسته‌ای بازدید کردند.

در جریان این دیدار، معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم و این دوره مدیریت سازمان، ارتباط فناوری هسته‌ای با زندگی مردم جایگاه فوق‌العاده‌ای دارد، گفت: برای ما اهمیت بسیاری دارد که بتوانیم دستاورد‌های سازمان را در اختیار مردم عزیز کشور قرار دهیم تا به شکل ملموسی از فناوری هسته‌ای و تاثیرات آن بهره‌مند شوند.

وی در ادامه با بیان اینکه در این مسیر و برای مشخص کردن آینده پیش روی سازمان انرژی اتمی ایران، سند چشم‌انداز ۲۰ ساله صنعت هسته‌ای کشور تنظیم، تدوین، تصویب و در نهایت توسط رئیس جمهور ابلاغ شد، تصریح کرد: این سند برای سازمان انرژی اتمی ایران، ریل‌گذاری آینده را رقم خواهد زد و سازمان را در یک ساختار موثر به شکل برنامه محور قرار می‌دهد.

اسلامی، اظهار کرد: در همین چارچوب سال گذشته به عنوان نخستین سال اجرای این سند، شاهد تحرک و پویایی در صنعت هسته‌ای کشور بودیم و دستیابی به ۱۵۹ دستاورد دانشی و فناورانه در مسیر تبدیل ایده به محصول، یک رکورد را به ثبت رساند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در سال‌های گذشته سهم بزرگی از امور سازمان انرژی اتمی ایران صرف تحقیقات پژوهشی شده بود، بیان کرد: کار تحقیقاتی اگر قرار است در زندگی مردم تاثیر داشته باشد؛ حتما باید به یک سیستم و سامانه تبدیل شود؛ این مساله تفکری بود که در این دوره دنبال کردیم و توانستیم سازوکار تبدیل ایده به محصول را در کوتاهترین زمان ممکن عملیاتی کنیم.

وی در ادامه با بیان برخی محور‌های مورد اشاره در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی، عنوان کرد: محور‌هایی همچون انرژی، سلامت و امنیت غذایی، رادیوداروها، پلاسما، محیط زیست، لیزر و سایر ابزار‌های نشأت گرفته از فناوری‌های هسته‌ای در این سند دیده شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی، افزود: به عنوان مثال در حوزه انرژی و نیروگاهی شاهد بودیم که فاز نخست نیروگاه اتمی بوشهر توانسته بدون وقفه برق تولیدی خود را به شبکه تزریق کند. ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای برای شبکه برق کشور یک الزام است و هم اکنون عملیات اجرایی فاز ۲ و ۳ این نیروگاه فعال و در حال انجام است.

اسلامی، گفت: هم اکنون ظرفیت فعالیت در فاز‌های دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر نسبت به شروع کار در آن‌ها، نزدیک به ۱۰ برابر افزایش پیدا کرده و تحرک در این پروژه کاملا مشهود است.

در ادامه این جلسه، ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستاورد‌های به‌دست آمده در سازمان انرژی اتمی ایران و نیز صنعت هسته‌ای کشور، گفت: به معنی واقعی کلمه باید یک «خدا قوت» به همه تلاشگران این صنعت گفت. عزت امروز ما در دیپلماسی به توانمند‌هایی است که این عزیزان خلق کرده‌اند و جا دارد از طرف مردم و مجلس شورای اسلامی از همه تلاشگران عرصه هسته‌ای تشکر داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در بخش اطلاع‌رسانی اقدامات انجام شده در سازمان انرژی اتمی ایران کار‌های بسیار خوبی صورت گرفته، اما می‌طلبد که بیش از گذشته در بحث اقناع و جهاد تبیین که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست، فعالیت‌هایی انجام شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این سرمایه باید در اختیار مردم قرار بگیرد تا تاثیرات فناوری هسته‌ای در زندگی و جامعه ملموس شود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه آگاهی مردم به صنعت هسته‌ای نباید تنها به موضوع خاصی محدود باشد، گفت: یکی از اقدامات خوب سازمان انرژی اتمی ایران در این زمینه، دیدار‌هایی است که انجام می‌شود. این بازدید‌ها و حضور طیف‌های مختلف دانشجویان، استادان، نمایندگان در این سازمان حتما لازم است بیشتر شود تا همان‌طور که گفته شد در راستای جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری حرکت کنیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: این کمیسیون در تدوین برنامه توسعه هفتم در کنار سازمان انرژی خواهد بود و حتما همراهی خواهد کرد.

اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در حاشیه این دیدار از نمایشگاه دستاورد‌های صنعت هسته‌ای کشور بازدید کردند و در جریان آخرین دستاورد‌های فناورانه سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفتند.


انتهای پیام/

نظر شما