شناسهٔ خبر: 6230886 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رضایت به رضای الهی داشتن؛ پیام دعای روز ۲۱ ماه رمضان

گروه اندیشه: ما باید به هر آن‌چه خدا برای ما خواسته است راضی باشیم چراکه خداوند مصلحت ما را بهتر از خودمان می‌داند و متناسب با حال هرکسی به او مال، اولاد، درد و مرض و خوشی می‌دهد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام یدالله گوهری، رئیس عقیدتی نیروی انتظامی خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در تفسیر دعای روز بیست و یکم از ماه مبارک رمضان، گفت: قبل از شروع شرحی کوتاه بر دعای روز بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان باید بدانیم که نماز شب بیست‌ودوم این ماه شامل هشت رکعت است که در هر رکعت بعد از سوره حمد هر سوره‌ای دیگر از قرآن کریم خوانده می‌شود.
وی با اشاره به این‌که پیامبر اکرم(ص) هر روز از ماه مبارک رمضان دعای مخصوصی را می‌خواندند، ادامه داد: در این ادعیه در دعای روز بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان چنین می‌خوانیم که؛ «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ إِلَى مَرْضَاتِکَ دَلِیلا وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ عَلَیَّ سَبِیلا وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِی مَنْزِلا وَ مَقِیلا یَا قَاضِیَ حَوَائِجِ الطَّالِبِینَ؛ خدایا در این ماه براى من به‌سوى خشنودى‌ات دلیلى قرار مده، و براى شیطان راهى به‌سوى من‏ قرار مده، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده، اى برآورنده حاجات خواهندگان».
گوهری با اشاره به این‌که در دعای امروز از خداوند درخواست می‌کنیم که راه کسب رضایت خودت را به ما عطا کن، افزود: از خداوند درخواست می‌کنیم که ضمن نشان دادن مسیر سعادت به ما به ما نشان بده که چگونه می‌توانیم رضایت تو را کسب کنیم.
حجت‌الاسلام گوهری، تصریح کرد: به‌طور قطع بهترین و مطئن‌ترین مسیر برای کسب خشنودی خداوند قرآن کریم و اهل‌بیت(ع) هستند، که یکی از چراغ‌های پُرفروغ مسیر هدایت و سعادت خود علی(ع) است که امروز عالم در عزای این بزرگ‌مرد است.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد، افزود: ما در دعای توسل خدا را به 14 حجت و واسطه فیض خودش قسم می‌دهیم و آن‌ها را واسطه قرار داده و از خداوند می‌خواهیم آن‌ها را وسیله و چراغ مسیر ما قرار دهد، لذا در دعای امروز از خداوند می‌خواهیم که «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ إِلَى مَرْضَاتِکَ دَلِیلا؛ خدایا در این ماه براى من به‌سوى خشنودى‏‌ات دلیلى قرار بده»، که مقصود از دلیل 14 معصوم(ع) هستند.
وی با اشاره به این‌که همه می‌دانیم از طریق و مسیر ائمه(ع) است که می‌توانیم رضایت خداوند را به‌دست بیاوریم، اظهار کرد: راه مال و رضا هر دو از مسیر تبعیت از ائمه اطهار(ع) ممکن است لذا در دعای امروز از خداوند می‌خواهیم که موجبات خشنودی خودش را برای ما مهیا کند چراکه می‌دانیم رضایت او در گرو اطاعت ماست.
حجت‌الاسلام گوهری، با بیان این‌که در روایت آمده است که مردم عیال خداوند هستند، افزود: اگر در زندگی کاری کردیم که مردم از ما راضی بودند، به‌واسطه عمل صحیح و مطابق موازین شرع مقدس خدا نیز از ما راضی و خشنود می‌شود.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد، ادامه داد: یکی‌از مسیرهای رضایت خداوند این است که کاری کنیم که خلق خدا از دست ما در امام و آسایش باشند، چراکه اگر مردم از ما در عذاب نبوده و راضی باشند خداوند نیز از ما راضی‌ است.
وی، با اشاره به این‌که ما باید به هر آن‌چه خدا برای ما خواسته است راضی باشیم، اظهار کرد: خداوند مصلحت ما را بهتر از خودمان می‌داند و متناسب با حال هرکسی به او مال، اولاد، درد و مرض و خوشی می‌دهد.
حجت‌الاسلام گوهری، تصریح کرد: خداوند برای بندگان خود مانند طبیبی است که برای هر مریضی یک نوع نسخه تجویز می‌کند، لذا برای هرکدام از بندگان یک نوع رزق و روزی و حال می‌نویسد.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‎‌آباد، تأکید کرد: یکی از راه‌های رضایت خداوند این است که به آن‌چه برای ما مقدر کرده است راضی باشیم.
وی، با بیان این‌که شیطان برای گمراه کردن انسان از هر راهی وارد می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی شیطان از راه زبان، چشم، شکم، گوش، اولاد، مقام، شهوت و زیبایی در سرزمین وجودی ما نفوذ می‌کند، لذا در فرازی از دعای روز بیست‌ویکم ماه رمضان می‌خوانیم؛ «وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ عَلَیَّ سَبِیلا؛ و براى شیطان راهى به‌سوى من‏ قرار مده».
حجت‌الاسلام گوهری، افزود: ما اگر چشم، گوش، زبان و اعضای بدنمان را از انجام گناه کنترل کنیم راه شیطان را بسته‌ایم.
مسئول عقیدتی ـ سیاسی نیروی انتظامی شهرستان خرم‌آباد، ادامه داد: امام سجاد(ع) در دعای مکارم‌الاخلاق از خداوند می‌خواهد که؛ عمر مرا مرتع شیطان قرار نده، چراکه اگر شیطان در وجود انسان رخنه کند حاکم بر زمین وجود انسان شده و این زمین به محل رویش علف هرزه تبدیل می‎شود و شیطان از هر طرف گله‌های شیطانی را وارد می‌کند که بچرند.
وی، با اشاره به این‎که برای رسیدن به منزل‌گاه بهشت باید تلاش کنیم که رسیدن به آن در گرو اعمال ماست، اظهار کرد: ما در فراز دیگر دعای امروز از خداوند می‌خواهیم که بهشت را منزل‌گاه ما قرار بدهد که برای رسیدن به آن باید حرکت و عبادت کنیم تا لایق ورود به بهشت شویم چراکه این امر فقط از راه عبادت، بندگی و تسلیم محقق می‌شود، لذا در فرازی از دعای روز بیست‌ویکم از خداوند می‌خواهیم که «وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِی مَنْزِلا وَ مَقِیلا؛ و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده».
حجت‌الاسلام گوهری، با بیان این‌که اگر ما مسیر بهشت و استقرار در آن‌را می‌خواهیم باید آن‌را از خداوند بخواهیم چراکه او برآورنده حاجات است و خودمان نیز باید برای اجابت خواسته‌های خود تلاش داشته باشیم، لذا در فراز آخر دعای امروز می‌گوییم؛ «یَا قَاضِیَ حَوَائِجِ الطَّالِبِینَ؛ اى برآورنده حاجات خواهندگان».