شناسهٔ خبر: 62194424 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

موشک بالستیک اتمی روسیه در حالت آماده باش جنگی قرار گرفت

روسیه سامانه موشکی پیشرفته اتمی سرمات را در حالت «آماده باش» قرار داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، بر اساس اظهارات گزارش شده توسط رئیس آژانس فضایی روسیه، مسکو یک موشک بالستیک قاره پیما پیشرفته خود را که قابلیت حمل کلاهک اتمی دارد، در حالت آماده‌باش جنگی قرار داده است.

«یوری بوریسوف»، رئیس آژانس فضایی روسکوسموس روسیه گفت موشک‌های سرمات آماده بکارگیری فوری در میدان رزم هستند.

خبرگزاری دولتی تاس روسیه نیز به نقل از رئیس روسکو سموس گفت: «سیستم موشکی راهبردی سرمات وضعیت هشدار رزمی را به خود گرفته است.»

تاس در گزارش خود گفت: بر اساس برآوردهای کارشناسان، این سیستم موشکی قادر است یک کلاهک MIRVed با وزن حداکثر ۱۰ تن را به هر نقطه در سراسر جهان، هم در قطب شمال و هم در قطب جنوب، ارسال کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این اقدام روسیه گفت که او در موقعیتی نیست که گزارش‌هایی مبنی بر اینکه روسیه سامانه سرمات را در حالت آماده باش جنگی قرار داده است، تأیید کند.

در سال ۲۰۲۲، حدود دو ماه پس از حمله نیروهای روسی به اوکراین، پوتین گفته بود که موشک‌های سرمات امنیت روسیه را در برابر تهدیدات خارجی تضمین می‌کند و کسانی را که در گرماگرم لفاظی‌های تهاجمی تلاش می‌کنند کشور ما را تهدید کنند، دوباره فکر کنند.

سرمات یک موشک زیرزمینی مبتنی بر سیلو است که به گفته مقامات روسی می‌تواند تا ۱۵ کلاهک هسته‌ای را حمل کند، اگرچه ارتش ایالات متحده ظرفیت آن را ۱۰ کلاهک تخمین می‌زند.

این موشک که برای متحدان نظامی ناتو با نام رمز «شیطان» شناخته می‌شود، طبق گزارش‌ها، مرحله پرتاب اولیه کوتاهی دارد.

وبگاه بالگریا میلیتِری در این ارتباط گزارش داده است که سامانه موشکی راهبردی «سرمات» (با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای) روسیه پتانسیل تخریب بسیار زیادی دارد.

در گزارش این وبگاه نظامی در این ارتباط آمده است: توان تخریبی این موشک با قابلیت ویران کردن منطقه‌ای به وسعت فرانسه یا تگزاس است.

این گزارش اضافه می‌کند: این ویژگی بر قدرت محض این سیستم تسلیحاتی تأکید می‌کند و یادآور تأثیر مخرب فناوری مدرن نظامی روسیه خواهد بود.

این در حالیست که رسانه «اکسپرس» پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که موشک «سرمات» روسی می‌تواند لندن را در ۶ دقیقه از روی زمین محو کند.

دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه پیشتر در سخنانی گفته بود بر این باور است که جهان در آستانه جنگ جهانی جدیدی است و در این جنگ احتمال رویارویی هسته‌ای نیز رو به افزایش است.

مدودف گفت: جهان بیمار به احتمال زیاد در آستانه یک جنگ جهانی جدید است. چنین جنگ جهانی اجتناب ناپذیر است اما خطر مواجهه هسته‌ای رو به افزایش و از نگرانی‌ها درباره تغییرات اقلیمی نیز جدی تر است.

این مقام روسیه در تیرماه سال جاری هم با اشاره به درخواست لهستان از ناتو برای گنجاندن این کشور در برنامه موسوم به «طرح به اشتراک گذاری هسته‌ای» تاکید کرده بود که وقوع جنگ اتمی حالا دیگر کاملاً محتمل است.

مدودف دست کم دو دلیل برای این ادعا ارائه و تاکید کرده بود: نخست آنکه، بن بستی که جهان امروز با آن مواجه شده، به مراتب وخیم‌تر از بحران کارائیب (بحران موشکی کوبا) است؛ زیرا دشمنان ما برای تحمیل شکستی حقیقی به بزرگ‌ترین قدرت هسته‌ای یعنی روسیه، عزم خود را جزم کرده‌اند. البته آنها بدون شک یک مشت کودن هستند اما درباره (این حماقت) کاری از ما برنمی آید و دومین دلیل، حقیقتی غیرقابل انکار است؛ از سلاح هسته‌ای پیش از این استفاده شده و همه می‌دانند که چه کسی و کجا از آن استفاده کرده و این بدان معناست که هیچ «تابو» و خط قرمزی در کار نیست.

آمریکا در آگوست ۱۹۴۵ به ژاپن حمله اتمی کرد. هیروشیما ششم آگوست و ناکازاکی ۶ روز بعد بمباران شد. انفجار قارچی حاصل از این بمباران ۹۰ درصد از این شهر را در یک لحظه نابود کرد و ۱۴۰ هزار نفر را به کام مرگ فرستاد؛ ده‌ها هزار نفر دیگر نیز در ماه‌ها و سال‌های بعد بر اثر تشعشعات رادیو اکتیو حاصل از این انفجار وحشتناک جان خود را از دست دادند.