شناسهٔ خبر: 6218907 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

لو فیگارو: اروپا آماده 'نه' گفتن به یونان است

تهران- ایرنا- 'لو فیگارو' نوشت: نتیجه همه پرسی یونان و مخالفت مردم این کشور با پیشنهادهای اتحادیه اروپا و وام دهندگان می تواند به اخراج آتن از حوزه واحد مشترک پول اروپا (یورو) در نشست امروز سه شنبه سران این اتحادیه بینجامد.

صاحب‌خبر -

این روزنامه فرانسوی در گزارشی نوشت: به نظر می رسد که پیروزی 'نه' در همه پرسی برای 11 میلیون یونانی هزینه گزافی داشته باشد.

به رغم بی میلی فرانسه، کشورهای حوزه یورو فاکتور این هزینه ها را بشکل یک انتخاب ناممکن از منظر سیاسی برای 'الکسیس چیپراس' نخست وزیر یونان ارسال خواهند کرد. چیپراس یا باید به ریاضت های اقتصادی جدیدی که بیش از 60 درصد مردم کشورش آن را رد کردند، رضایت دهد و یا راه گشوده هرج و مرج و خروج از حوزه پول واحد را در پیش گیرد.

در آستانه برگزاری نشست فوری سران اتحادیه اروپا فضای حاکم بر بروکسل به شدت تغییر یافته است؛ 'سرسخت ها' قدرت مانور یافته اند و 'آشتی پذیران' عقب نشسته اند.

'پییر مسکوویسی' کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا که تا روز یکشنبه و برگزاری همه پرسی بارها در مورد یونان اظهارنظر کرده بود، مجبور شده سکوت اختیار کند.

'والدیس دومبروفسکیس' معاون لیتونیایی کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد که یونان در اتحادیه اروپا باقی می ماند اما سخنی از باقی ماندن این کشور در حوزه یورو به میان نیاورد.

از این پس 'خروج یونان از یورو' در همه مسائل اروپایی از بازار گرفته تا صنعت، مطرح می شود. یکی از مقامات اروپایی هشدار داده است که دیروز (دوشنبه)، برای نخستین بار این موضوع در دستور بحث کارگروه یورو که کارکنان ارشد و مدیران خزانه داری کشورهای حوزه یورو در آن حضور داشتند، قرار گرفت.

این گروه پرونده یونان را برای بررسی وزیران دارایی آماده می کنند.

'یرون دایسلبلوم' رییس وزیران دارایی حوزه پولی یورو موسوم به 'یوروگروپ' مطمئن نیست که آیا هنوز می توان از این وضع نجات یافت و آیا مساله هنوز به مرحله ای غیر قابل بازگشت نرسیده است.

'زیگمار گابریل' قائم مقام صدر اعظم آلمان اعلام کرده که در نشست امروز سه شنبه سران اتحادیه، مساله 'کمک های بشردوستانه' مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بدین ترتیب وی نخست وزیر یونان را آگاه کرد که نباید دیگر روی مجوزهای اعتباری بانک مرکزی اروپا، صندوق بین المللی پول و صندوق های نجات حساب نکند.

خروج یونان از حوزه یورو می تواند ضربه ای سنگین و بی سابقه بر جاه طلبی های اتحادیه اروپا و اتحاد پولی این منطقه وارد آورد.

شوک همه پرسی یونان اکنون جای خود را به خشم و دلسردی داده و به نظر می رسد که اکنون اعتبار یورو وزن سنگین تری در برابر سرنوشت غم انگیز یونان داشته باشد، در حالی که اروپا با مسائلی چون مقابله با تروریسم، موج مهاجرت و تنش با روسیه مواجه است، زمان زیادی را صرف آتن کرده است.

به همین دلیل یکی از نزدیکان 'ژان کلود یونکر' رییس کمیسیون اروپا اعلام کرده که 'مسائل با سرعت زیاد به پیش خواهد رفت'.

وی افزود: این نخستین نشستی است که پنهان کردن مسائل واقعی در آن ممکن نخواهد بود. اگر این نشست موثر نیافتد، متاسفانه یونان باید خارج شود.

ورشکستگی بانک های یونان، می تواند آغاز مسیر خروج یونان از حوزه یورو باشد، افزود: بانک مرکزی اروپا به ادامه کمک های فوری به بانک های یونان رای داد اما سقف این کمک ها را بالا نبرد. سقف این وام های اضطراری در اواخر ماه ژوئن، 89 میلیارد یورو تعیین شد.

نه موفقیت همه پرسی و نه استعفای 'یانیس واروفاکیس' وزیر دارایی یونان، هیچکدام نتوانست بستانکاران را از مواضع سرسختانه شان عقب بنشاند.

با در نظر گرفتن ناتوانی یونان به پرداخت بدهی ها بهتر است سرمایه داران یورو بخشی از بدهی 195 میلیاردی یونان را ببخشند. این مساله نخستین مطالبه دولت چپگرای یونان بود.

در نشست امروز سه شنبه، سران 11 کشور عضو یورو از جمله 'آنگلا مرکل' صدر اعظم آلمان، 'فرانسوآ اولاند' رییس جمهوری فرانسه، 'متئو رنتزی' نخست وزیر یونان و البته 'الکسیس چیپراس' نخست وزیر یونان حضور خواهند داشت.

اولاند و مرکل در نخستین تماس تلفنی خود با یکدیگر پس از اعلام نتیجه همه پرسی یونان برگزاری این نشست را خواستار شده بودند.

دولت یونان پس از پنج ماه مذاکره با وام دهندگان بین المللی بر سر شرایط بازپرداخت بدهی ها، در نهایت تصمیم گرفت آخرین پیشنهاد اتحادیه اروپا و وام دهندگان در مورد کمک های بیشتر در قبال تدابیر ریاضتی سختگیرانه تر را به همه پرسی بگذارد.

یونانی ها روز یکشنبه همانطور که چیپراس نخست وزیر چپگرا از آن ها خواسته بود، قاطعانه شروط اتحادیه اروپا و بستانکاران بین المللی را رد کردند.

مجموع بدهی های یونان 350 میلیارد یورو است که در قالب کمک های مالی از اتحادیه اروپا، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا دریافت کرده است.

دولت های پیاپی آتن از سال 2010 به بعد، در ازای دریافت وام، وعده اجرای اصلاحات اقتصادی بنیادین و کاهش شدید هزینه ها را داده اند، اما تدابیر ریاضتی انجام شده، نرخ رشد اقتصادی را کاهش داده و به بیکاری عمده در این کشور جنوب اروپا منجر شده است.

اروپام ** 9053**1485**1479