به گزارش ایسنا، لری جانسون، تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبهای با کلیتون موریس، مجری پادکست خبری اینترنتی "ریدَکتِد" Redacted پیش بینی کرد: "احتمال خیلی زیادی هست که زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در عرض سه تا چهار هفته آینده به دلیل نارضایتی شدید سربازانش در جبهه شرقی این کشور سرنگون شود."
اوکراین از اوایل ماه ژوئن ضدحمله بزرگ خود را در جبهه شرقی این کشور از جمله در حوزه زاپوریژیا با بسیح سربازانی که توسط مربیان غربی آموزش دیدهاند و همینطور تانکها و خودروهای زرهی که از سوی اعضای ناتو در اختیار این کشور گذاشته شد به اجرا گذاشت اما همچنان قادر به رقم زدن تحولی در این جبهه نبوده است.
اوکراین اخیرا لشگرهای بیشتری از سربازانش را با هدف بهره گیری از رخنه در صفوف دفاعی قوای روس و ادامه دادن به ضدحملات به خدمت گرفت اما ناکامیهایش موجب شد که حتی آمریکا و متحدانش علنا از تاکتیکهای اوکراینیها اظهار نارضایتی کنند.
اسکات ریتر، افسر سابق یگان تفنگداران دریایی ارتش آمریکا نیز اوایل ماه جاری میلادی هشدار داده بود، با از بین رفتن هر لشگر از ارتش اوکراین، احتمال وقوع یک کودتای نظامی علیه زلنسکی افزایش مییابد.
ریتر به مقالهای منتشر شده در پایگاه اینترنتی پلیتیکو اشاره کرد که در آن بر سر این که چه کسی اوکراین را در صورت ترور زلنسکی توسط روسیه اداره خواهد کرد گمانه زنی شد. به ادعای ریتر، مسکو تمایلی به ترور زلنسکی ندارد چون این احتمال هست که بعد از آن فردی تندروتر به جای او بنشیند.
جانسون در ادامه مصاحبه خود به پادسکت ریدکتد گفت، روند جنگ در اوکراین به نحوی است که "تردیدی فراوان" نسبت به زنده ماندن اوکراین در مقام یک کشور وجود دارد. او اضافه کرد: "کییف پیش از این هم کاملا به غرب متکی بود و در وضعیت فعلی نیازهایش فقط افزایش مییابند در حالی که توانمندیهایش تحلیل میروند."
به گفته این تحلیلگر سابق سیا، استراتژی آمریکا قرار بود این گونه باشد که روسیه را در یک جنگ غیرقابل برد گرفتار کرده و از قِبَل آن حکومت در مسکو را تغییر دهد اما این اوکراین است که گرفتار این وضع شده است و واشنگتن باید به دنبال راهی برای "عقب نشینی" از این جنگ باشد چون به شدت قدرت نظامی و اقتصادی روسیه را دست کم گرفت.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اوایل ماه جاری میلادی در مصاحبهای گفت، اربابان غربی اوکراین علنا متعهد به "جنگیدن تا آخرین نفر از اوکراینیها" هستند در حالی که در تاریخ جنگهایشان سابقه زیادی در رها کردن متحدان و نیروهای نیابتی خود در جنگ اعم از متحدانش در ویتنام جنوبی تا رژیم اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان که در سال ۲۰۲۱ سرنگون شد، دارند.
همچنین اخیرا گزارش شده که غربی ها نگران مشروعیت ریاست جمهوری زلنسکی در صورت برگزار نشدن انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ در اوکراین هستند و زلنسکی در واکنش به این نگرانیها پیشنهاد برگزار کردن این انتخابات را داده اما از غرب خواسته که برای برگزاری انتخابات به او بودجه بدهد.
همچنین گزارش شد که رئیس جمهور اوکراین از این موضوع که غربیها او را در صورت افراط کردن در حمله به روسیه رها کنند، نگران است.
انتهای پیام
نظر شما