گروه جهان
هند و پاكستان، 2كشور رقيب و داراي پيشينه پرتنش، در مسير پيوستن به سازمان همكاري شانگهاي كه پيماني امنيتي و چين بنيانگذار آن است، هستند.
به گزارش رويترز، سازمان همكاري شانگهاي براي نخستينبار از سال 2001 ميلادي به اين سو، احتمالا شاهد پيوستن 2عضو جديد خواهد بود. اين 2عضو، كشورهايي نيستند جز 2سرزمين رقيب و داراي سلاح اتمي: هند و پاكستان. فعلا چين، روسيه، تاجيكستان، ازبكستان، قزاقستان و قرقيزستان، اعضاي پيوسته سازمان همكاري شانگهاي هستند و هند، پاكستان، ايران، افغانستان و مغولستان به عنوان اعضاي ناظر در نشستهاي اين سازمان حضور دارند.
چنگ گوئوپينگ، معاون وزير خارجه چين ميگويد: با افزايش نفوذ پيمان شانگهاي، كشورهاي بيشتري خواهان عضويت در آن ميشوند. پيوستن هند و پاكستان هم در توسعه سازمان مهم خواهد بود و نقشي چشمگير در بهبود روابط دوجانبه ميان دهلينو و اسلامآباد خواهد داشت. هند و پاكستان از سال 1947 به اين سو، 3بار با يكديگر جنگيدهاند كه 2جنگ بر سر مالكيت منطقه كشمير بوده است. اسلامآباد، هند را به تشويق جداييطلبان بلوچستان متهم ميكند و هند نيز پاكستان را حامي تروريسم و جداييطلبي در كشمير قلمداد ميكند. سازمان همكاري شانگهاي، به نوشته رويترز، در اصل براي مقابله با افراطگرايي و مبارزه با قاچاق موادمخدر از افغانستان به كشورهاي پيراموني تاسيس شد. اكنون «چنگ» معاون وزير امور خارجه چين ميگويد: در نشستي با حضور «شي جين پينگ» رييسجمهوري اين كشور، اوضاع امنيتي در افغانستان نيز به بحث گذاشته خواهد شد. پكن ميگويد: اويغورهاي ترك تبار در استان «سين كيانگ» با شبه نظامياني از آسياي ميانه، افغانستان و پاكستان در ارتباط هستند و ميكوشند كشوري به نام «تركستان شرقي» تاسيس كنند.
هند و پاكستان در مسير همكاري با شانگهاي
صاحبخبر -