شناسهٔ خبر: 62083386 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

اولین ساخته بشر پا به روی قطب جنوب ماه می گذارد +فیلم

تصاویر جدید نشان می‌دهد که ماه‌نورد هندی، تنها یک روز پس از رسیدن به قطب جنوبی ماه، شروع به کاوش در سطح ماه می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق به نقل از دیلی‌میل، چاندرایان-۳ که روز چهارشنبه در قطب جنوبی ماه فرود آمد، از یک فرودگر ثابت و یک مریخ نورد کوچکتر تشکیل شده است.

در کلیپ جدید، مریخ نورد از سطح شیب دار فرودگر پایین می رود و شروع به پرسه زدن در زمین غبارآلود می کند و آثار چرخ آن روی سطح ماه باقی می ماند تا اولین ساخته بشر باشد که به این قسمت از ماه پاگذاشته است.

بعد از فرود این فضاپیما سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) تأیید کرد که مأموریت تاریخی آن کاملاً برنامه ریزی شده است و سیستم ها همانطور که باید کار می کنند.

۲ ابزار علمی در مریخ نورد (با نام مستعار پراگیان) و ۳ ابزار در کاوشگر (ویکرام) وجود دارد و همه آنها به طور متوالی روشن شده اند.

آنها روی ترکیب جوی و معدنی ماه، از جمله تکه‌های یخ آب که در جنوب منطقه قمری رایج هستند مطالعه خواهند کرد. ابزارهای علمی تقریباً برای یک روز قمری یا ۱۴ روز زمینی فعال خواهند بود.

مشکلات زیادی در سطح ماه وجود دارد، مانند گرد و غبار ماه و دمای سرد، که می تواند بر قطعات متحرک مریخ نورد در طول دوره ۱۴ روز تاثیر بگذارد.

قطب جنوب ماه هنوز سرزمینی ناشناخته برای بشر است و دور از منطقه استوایی است که توسط مأموریت های قبلی ماه هدف قرار گرفته بود.

این منطقه نه تنها پر از دهانه‌های چشمگیر و گودال‌های عمیق است، بلکه دمای بسیار سرد آنجا (به گفته ناسا تا منفی۲۴۶ درجه سانتی‌گراد) می‌تواند بر سیستم‌های قدرت هر فضاپیما فشار وارد کند. اما چنین دماهایی به این معنی است که قطب جنوب دارای ذخایر آبی فراوانی است که به صورت یخ منجمد شده هستند. بنابراین، آنها می‌توانند نشانه هایی از حیات میکروبی، آتشفشان‌های قمری، موادی که دنباله‌دارها و سیارک‌ها به زمین تحویل داده‌اند یا منشا اقیانوس‌های سابق را ارائه دهند.

نظر شما