به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نیروی دریایی چین امروز (یکشنبه) از آزمایش سریعترین و قویترین توپخانه الکترومغناطیسی جهان با توانایی شلیک بسیار دقیق و سریع پرتابه، خبر داد.
به نوشته روزنامه چینی «ساوث چاینا مورنینگ پست» این توپخانه قادر است گلولهای به وزن ۱۲۴ کیلوگرم را با سرعت ۷۰۰ کیلومتر بر ساعت و در عرض ۰.۰۵ ثانیه شلیک کند؛ که نشان میدهد بسیار سریعتر از مدل آمریکایی است.
طبق گزارش این روزنامه، این سامانه یک پرتابه ۱۲۴ کیلوگرمی را با سرعت ۴۳۵ مایل در ساعت شلیک کرد و این سنگین ترین پرتابهای است که تاکنون از یک توپخانه شلیک شده است. سنگینترین گلوله توپی که تاکنون شلیک شده ۱۲۰ کیلوگرم بود.
تنها رقیب این توپخانه الکترومغناطیسی چین، نمونه آمریکایی آن است که در آزمایشگاه ملی «ساندیا» در این کشور آزمایش شده و توانسته یک گلوله ۱۸ کیلوگرمی را شلیک کند که نشان میدهد توپخانه چینی به مراتب قویتر از نمونه آمریکایی است.
نمونه آمریکایی توپخانه الکترومغناطیسی
این توپخانه با سرعت جابهجایی سریع، میتواند اهداف را در چندین کیلومتری با دقت هدف قرار دهد. نام دیگر این نوع توپخانهها «کویل گان» یا «تفنگ با محرک الکترومغناطیسی» است.
در این توپخانهها از تماس پرتابه با دیواره جلوگیری میشود و اجازه شلیک سریع و مکرر را بدون ایجاد ساییدگی روی قطعات ارائه میدهد. این ویژگی از پتانسیل بالایی برای ایجاد تحول در جنگ مدرن با امکان حملات سریعتر، دقیقتر و ویرانگرتر به اهداف دشمن برخوردار است.
این سلاح همچنین دارای یک سری سیم پیچ است که در امتداد لوله توپخانه قرار گرفتهاند و روند کار آن اینگونه است که هر سیم پیچ یکی پس از دیگری فعال میشود تا میدان مغناطیسی ایجاد کند و بتواند پرتابه را بلند کرده و به جلو شلیک کند.
طرز کار توپخانه الکترومغناطیسی
بنابراین گلوله توپ معمولاً در هنگام شلیک در مرکز سیم پیچ معلق میماند و باعث میشود تا گلوله بدون تماس با بدنه لوله توپخانه به طور دقیق به شکل مستقیم شلیک شود.
بر پایه این تکنولوژی همچنین میتوان اقدام به شلیک موشک یا پرتاب ماهوارهها به فضا کرد؛ هرچند این تکنولوژی جدید نیست، اما تاکنون صرفا در محیط آزمایشگاهی و در علوم مواد محصور مانده و در نمونههای بزرگتر و قوی تر پیادهسازی نشده بود.
از دیگر مزایای این توپخانه شامل سرعت پرتاب بالاتر، هزینه ساخت پایینتر و زمان آمادهسازی کوتاهتر در مقایسه با سایر سیستمهای توپخانهها را میتوان ذکر کرد.
تفاوت راکتها و موشکها با توپخانه در این است که که راکت و موشک درون خود دارای سوخت است که آن را به جلو پیش میبرد؛ اما در توپخانه، گلوله توپ مجهز به سوخت نیست و دستگاه کنترلی ندارد و نمی تواند سرعت خود را کنترل کند.
تنها تصویر منتشر شده از توپخانه چینی
در این راستا ارتش چین سرمایهگذاری قابل توجهی در توسعه یک توپخانه ۳۰ مرحلهای بزرگتر کرده که در حال حاضر مراحل آزمایش را طی میکند. «ما ویمینگ»، دانشمند ارشد برنامه پرتاب الکترومغناطیسی ارتش چین، در این باره توضیح داده که دانشگاه مهندسی نیروی دریایی این کشور با موفقیت چندین چالش را در ساخت توپخانه الکترومغناطیسی بزرگ تر حل کرده است.
چین همچنین در حال کار بر روی یک توپخانه الکترومغناطیسی بسیار قویتر با توانایی شلیک توپ با سرعت ۳۶۰۰ کیلومتر بر ساعت است.
پایان پیام /.