شناسهٔ خبر: 62054789 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

ابر انگاره حاکم در دین بحث ولایت است

غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی رهبر انقلاب، در سومین نشست از سلسله نشست‌های «حکمرانی قرآنی» با هدف بررسی «حکمرانی قرآن در تقابل با حکمرانی سکولار» و همچنین بررسی «نسبت حکمرانی قرآنی و نظام مسائل کشور» که صبح امروز برگزار شد، گفت: توجه به ژرف نگری در قرآن کریم که در این جلسات به آن پرداخته می‌شود امری مهم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلا‌ع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل، مشاور عالی رهبر انقلاب، در سومین نشست از سلسله نشست‌های «حکمرانی قرآنی» با هدف بررسی «حکمرانی قرآن در تقابل با حکمرانی سکولار» و همچنین بررسی «نسبت حکمرانی قرآنی و نظام مسائل کشور» که صبح امروز (شنبه) ۴ شهریور ماه در محل سالن جلسات غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: توجه به ژرف نگری در قرآن کریم که در این جلسات به آن پرداخته می‌شود امری مهم است.
حداد عادل ادامه داد: در هفته‌های اخیر که شاهد موج جدید قرآن‌سوزی در کشورهای اروپایی بودیم فکر میکردم علاوه بر انواع محکومیت‌ها باید این سوال را مطرح کنیم که کدام معنی و موضوع در قرآن آنها را به چنین واکنشی وا داشته است. ما میتوانیم از این اتفاق استفاده کرده و معانی و مفاهیم قرآن را مطرح کنیم.

مشاور عالی رهبر انقلاب بحث سکولاریسم را مهم ترین چالش نظری در برابر انقلاب اسلامی مطرح کرد و ادامه داد: در ایام نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی که اجتماعات مختلف برگزار می‌شد در تمام جلساتی که حاضر می‌شدم در نقد این تفکر که جدایی دین از سیاست را مطرح می‌کردند صحبت می‌کردم. بطور ساده منظور از سکولاریسم این است که دین یک امر فردی و قلبی و رابطه ای است که هر انسان میتواند با هر حقیقت متعالی برقرار کند. با این تلقی سکولارها معتقدند دین می‌تواند وجود داشته باشد اما اگر از حدود شرعی دینی‌اش صحبت کرد و از جاری شدن این حدود در جامعه حرف زد باید از بروز آن جلوگیری کرد.

وی افزود: نمونه این موضوع در واتیکان قابل مشاهده است و پاپ اجازه ورود در مسائل جامعه ندارد و تنها یک قدرت دینی است اما پیروزی انقلاب اسلامی خط بطلانی بر این باور اروپایی‌ها بود.
حداد عادل ادامه داد: اعتقاد به سکولاریسم از منتهی علیه دشمنان تا همین کنار گوش‌خودمان و متدینانی که معتقد به جدایی دین از حکومت هستند وجود دارد و این جدایی دین از سیاست نقطه مشترک تمام دشمنان ماست.

این استاد دانشگاه در باب بحث و نقد سکولاریسم آن را در دو بخش برون دینی و درون دینی تقسیم کرد و گفت: آیا فرد ‌و جامعه از هم جداست؟ آیا این تناقض نیست؟ از منظر درون دینی هم میتوان در دو بخش قرآنی و ناظر به سیره آن را دنبال کرد. در قرآن تعدادی آیات داریم که دلالت صریح بر لزوم حکومت دینی دارد. از جمله آن آیاتی است که در سوره بقره داستان طالوت و جالوت را مطرح می‌کند.

حداد عادل، ضمن اشاره به آیاتی از سوره نساء در همین زمینه ادامه داد: در این آیات خداوند ابتدا به بحث امانتداری پرداخته و سپس بحث اطاعت از خدا و اولی‌الامر مطرح می‌شود و در ادامه صراحتا خداوند به کسانی اشاره میکند که به زعم خودشان مسلمان هستند اما به فکر پذیرش حاکمیت طاغوت هستند.

در ادامه حداد با اشاره به آیات جهاد در قرآن کریم گفت: جهاد نیازمند سازو برگ و فرماندهی است و بدون حکومت دینی امکان پذیر نیست.

او در ادامه ضمن اهمیت بحث ولایت گفت: ابر انگاره که حاکم بر سایر ابرانگاره‌هاست ولایت است و داستان‌های انبیاء هم که در قرآن ذکر شده بر بحث حکومت توجه دارد.
حداد عادل در پایان صحبت‌هایش گفت: امروز مخاطب ما هم کسانی هستند که خود را مومن می‌دانند اما قائل به جدایی دین از حکومت‌اند هم کسانی که دیندار نیستند و آنها هم قائل به جدایی دین از سیاست‌اند.

برچسب‌ها: