شناسهٔ خبر: 6200174 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هاآرتص: فابيوس پليس بد مذاکرات ايران/تکميلي

صاحب‌خبر - تهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/04/15
هاآرتص نوشت بی اعتمادی وزیر امور خارجه فرانسه به ایران به دوره نخست وزیری اش بازمی گردد و این بدبینی در مواضع سرسختانه اش در مذاکرات هسته ای نیز تاثیرگذار بوده است.
پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی در مطلبی به قلم انشل پفیفر نوشت، ورود وزرای امور خارجه به وین در روز یکشنبه اینگونه برداشت شد که توافق هسته ای میان قدرت های دنیا و ایران قریب الوقوع است- البته موضع گیری های لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نشان دهنده این است که باید منتظر چانه زنی های شدیدی باشیم.
در دوسال گذشته فابیوس به عنوان « پلیس بد» مذاکرات هسته ای شناخته شده است. وی در روند توافق موقت که در نوامبر 2013 امضا شد، نقش ویژه ای در مانع تراشی ها داشت و دور دیگر مذاکرات را قبل از امضای توافق خواستار شد. این حقیقت که پس از امضای توافق موقت هیچ تحریم ایران لغو نشد و تنها بخش اندکی از دارایی های مصادره شده ایران در خارج، آزاد شد در نتیجه مقاومت های فابیوس بود.
بی اعتمادی فابیوس به ایران به دوره نخست وزیری اش در دهه 1980 و در دوره ریاست جمهوری فرانسوا میتران بازمی گردد. پس از انقلاب ایران و تصمیم فرانسه برای توقف فعالیت یک شرکت فرانسوی که در حال ساخت یک راکتور هسته ای در ایران بود و نیز خودداری پاریس از بازپرداخت میلیاردها دلار سرمایه گذاری ایران در این پروژه، تهران و پاریس اختلافات بسیاری پیدا کردند.
در آن زمان فرانسه، ایران را به تلاش برای تحت فشار قرار دادن این کشور از طریق حملات تروریستی در پاریس و گروگان گیری شهروندان فرانسوی در بیروت- لبنان- متهم کرد. فرانسه همچنین آشکارا در جریان جنگ ایران و عراق از صدام رئیس جمهور سابق عراق حمایت می کرد و سلاح های پیشرفته در اختیارش قرار می داد. دیپلمات های فرانسوی گفته اند از آن زمان به بعد فابیوس به شدت نسبت به ایران بی اعتماد و بدبین است و این دیدگاه نیز در موضع گیری هایش در مذاکرات هسته ای تاثیر گذاشته است.
فابیوس در سفرهایش به مصر و اسرائیل در ماه گذشته، با موضع گیری های سرسختانه اش درباره مذاکرات هسته ای، مخاطبانش را شگفت زده کرد. وی گفت خطر بزرگی وجود دارد که توافق هسته ای، عربستان و ترکیه را تحریک کند به دنبال سلاح اتمی بروند و این آغاز یک رقابت تسلیحات هسته ای در خاورمیانه( غرب آسیا) است.
زمانی که دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا، ایران را به عنوان متحد بالقوه در نبرد با دولت اسلامی( گروه تکفیری صهیونیستی داعش) و تلاش ها برای بازگرداندن ثبات در منطقه در نظر داشت، فرانسه به حمایت های آشکار خود از رقبای سنی مذهب ایران از جمله عربستان ، امارات و مصر ادامه داد.
هاآرتص در پایان این مقاله اینگونه نتیجه گیری می کند که انتظار می رود با حضور فابیوس در مذاکرات هسته ای وین، روند دست یابی به توافق هسته ای با ایران دشوارتر شود، اما زمانی که توافقی امضا شود آمریکایی ها می توانند ادعا کنند حتی فابیوس نیز از آن حمایت کرده است.
ttp://www.haaretz.com/news/middle-east/.premium-1.664555