شناسهٔ خبر: 61996807 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

لولا داسیلوا: اعضای بریکس باید عضو دائم شورای امنیت باشند

رئیس جمهور برزیل تاکید کرد، همه اعضای فعلی گروه «بریکس» باید تبدیل به اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل که برای شرکت در اجلاس سران بریکس به آفریقای جنوبی سفر کرده امروز سه شنبه در مصاحبه‌ای تاکید کرد، باید به غیر از روسیه و چین، سه عضو دیگر این گروه نیز در شورای امنیت سازمان ملل کرسی دائم داشته باشند و او از ورود اعضای جدید به بریکس حمایت می‌کند.

به نوشته خبرگزاری «تاس»، رئیس جمهور برزیل در مصاحبه‌ ‌ای که امروز سه شنبه انتشار یافت بیان کرد: «ما باید روسیه و چین را متقاعد کنیم که برزیل، آفریقای جنوبی و هند می‌توانند به شورای امنیت بپیوندند.»

لولا داسیلوا از سوی دیگر از ورود اعضای جدید به بلوک بریکس حمایت و تاکید کرد: «این بحث را ما (در اجلاس گروه هفت) خواهیم داشت. ما همچنین برای آنکه اجازه ورود کشورهای جدید به این گروه بدهیم، باید بحث را محدود به موضوعاتی که مورد توافق همه باشند، کنیم.»

رئیس جمهور برزیل بیان کرد: «من فکر می‌کنم از نشست این گروه می‌توان توافقاتی بسیار مهم را درباره ورود کشورهای جدید به آن بیرون کشید. من از ورود چند کشور دیگر به بریکس حمایت می‌کنم. ما قدرتمند خواهیم شد.»

لولا داسیلوا در ادامه این مصاحبه موضوع تشکیل بانکی که متفاوت با صندوق بین‌المللی پول عمل کند را نیز مطرح کرد. او اضافه کرد: «می خواهیم یک بانک قدرتمند، بانکی که بزرگتر از صندوق بین‌المللی پول باشد اما معیارهایش برای استقراض به کشورها متفاوت باشند تاسیس کنیم. بانکی که به دنبال خفه کردن یک کشور نباشد بلکه استقراض را با این چشم انداز انجام دهد که آن کشور شرایطی را برای سرمایه‌گذاری آن پول، توسعه یافتن و بازپرداخت ایجاد کند بدون آنکه این بازپرداخت در امور مالی آن کشور اخلالی به وجود آورد.»

رئیس جمهور برزیل از تشکیل یک ارز مشترک برای معاملات بازرگانی کشورهای شریک در گروه بریکس و همچنین بلوک «مرکوسور» و جایگزین شدن این ارز به جای دلار آمریکا دفاع کرد. لولا داسیلوا بیان داشت، از نظر او می توان این ارز مشترک را بدون آنکه ارزش واحدهای پولی اعضا تنزل پیدا کند تشکیل داد.

رئیس جمهور برزیل با اشاره به بحران اقتصادی در آرژانتین، کشوری که نامزد عضویت در بریکس است، توضیح داد: «کشورهایی همچون آرژانتین اکنون نمی‌توانند دلار بخرند در حالی که شما برای فروش چیزی به برزیل به دلار نیازی ندارید.»

به گفته لولا داسیلوا، اعضای بریکس بر سر موضوع پذیرش اعضای جدید اتفاق نظر دارند اما نیاز به تدوین یک فرآیندی که کشورها برای عضویت باید آن را بگذرانند، دارند.

او اضافه کرد: «بریکس پتانسیل گسترش یافتن دارد. می‌دانم که چین، هند، آفریقای جنوبی و روسیه خواستار این گسترش هستند. ما نیز خواستار آن هستیم. به وضوح لازم است که یک فرآیند مشخص برای عضویت ایجاد شود تا بعدا شاهد پیوستن کشوری که عملا ضد بریکس است به این بلوک نباشیم.»

او بیان داشت، بلوک بریکس نباید مثل گروه هفت یک باشگاه خصوصی باقی بماند.

رئیس جمهور برزیل توضیح داد: «گروه هفت باشگاه ثروتمندان است و هنگامی که ما به نشست‌های گروه هفت دعوت می‌شویم همچون اعضای این باشگاه با ما رفتار نمی‌شود بلکه همچون مهمان با ما رفتار می‌شود. ما نمی‌خواهیم چنین چیزی را تکرار کنیم.»

رئیس جمهور برزیل در ادامه این مصاحبه بیان کرد، بریکس می‌تواند الگوی جدید و جایگزینی برای روابط بین المللی باشد. وی افزود: «ما می‌توانیم شیوه ها و رسومی که تا کنون در امور بین المللی غالب بوده‌اند تغییر دهیم. »

لولا داسیلوا با گفتن این که جهان در سال‌های آینده شاهد تغییرات عظیمی خواهد بود گفت: «وقتی ما درباره برزیل و بریکس صحبت کنیم نشان می‌دهیم که ایجاد یک جهان جدید ممکن است. ما به دنبال مشاجره با کسی نیستیم. ما خواستار همگرایی بین کشور ها و شرایط برابر برای همه هستیم.»

اجلاس سران بریکس و دوستان بریکس از امروز سه شنبه در شهر ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی شروع شده و تا روز پنجشنبه ادامه می‌یابد. این اجلاس قرار است بزرگترین گردهمایی سالهای اخیر سران دولت‌ها و کشورهای «جهان جنوب» (کشورهای در حال توسعه) را رقم بزند.رهبران 54 کشور آفریقایی برای شرکت در این اجلاس دعوتنامه دریافت کرده‌اند. «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در راس هیات کشورش در اجلاس حضور دارد اما «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه به دلیل مناقشه بر سر صدور حکم بازداشت بین‌المللی توسط دیوان کیفری بین المللی لاهه علیه او به خاطر اتهامات ادعایی جنایات جنگی در اوکراین، از طریق ویدیوکنفرانس در اجلاس شرکت می‌کند.

پایان پیام/.