شناسهٔ خبر: 61994160 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجلاس بریکس| لولا داسیلوا: می‌خواهیم از ارزهای ملی در مبادلات بین اعضای بریکس استفاده کنیم

تهران-ایرنا- پانزدهمین نشست سران گروه کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (بریکس) در کشور آفریقای جنوبی آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از شبکه الجزیره، اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو "بریکس" متشکل از قدرت‌های نوظهور اقتصادی امروز با حضور اعضا در پایتخت آفریقای جنوبی آغاز به کار کرد.

«سیریل رامافوزا» رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در افتتاحیه این اجلاس گفت: این گروه شکل اقتصاد جهانی را تغییر داده است. گروه بریکس برای تقویت روابط اقتصادی میان کشورهای خود تلاش می‌کند.

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی اظهار داشت: رشد اقتصادی باید تحت سلطه شفافیت و یکپارچگی در چارچوب استانداردهای سازمان تجارت جهانی باشد. اقتصادهای بریکس به رشد اقتصاد جهانی کمک می‌کنند.

وی افزود: درخواست‌هایی برای اصلاح سازمان‌های بین‌المللی با هدف همگام شدن با تحولات وجود دارد.

سیریل رامافوزا خاطرنشان کرد، کشورهای بریکس یک چهارم اقتصاد جهانی، یک پنجم مبادلات تجاری و 40 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و حجم مبادلات تجاری بین کشورهای بریکس به بیش از 162 میلیارد دلار طی سال گذشته میلادی رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهوری برزیل نیز در سخنرانی در نشست سران بریکس گفت: گروه بریکس و کشورهای جنوب نسبت به سایر کشورها به رشد بیشتری دست یافته‌اند و ما از تجارت جهانی عادلانه‌تر حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما قصد داریم یک سیستم ویژه معرفی کنیم و از ارزهای ملی در مبادلات بین اعضای بریکس استفاده کنیم.

لولا داسیلوا گفت: بانک توسعه بریکس به ما اجازه می‌دهد تا به مشکلات خود رسیدگی کنیم و بستر مهمی برای کشورهای در حال توسعه است.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تاثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.

گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد.

در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی می‌شود که سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد عبور کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.

مشخص است که گروه بریکس با پیوستن بنگلادش، مصر و امارات و همچنین آماده شدن چند کشور دیگر برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه «بریکس»، شاهد گسترش مستمر است.

این تغییر تاکید می‌کند که قدرت و نفوذ گروه «بریکس» در عرصه جهانی در حال رشد است و ممکن است در آینده «جی ۷» را با چالش مواجه کند.

از سوی دیگر، منافع کشورهای «بریکس» تنها محدود به تجارت نیست بلکه ریشه در این باور سیاسی دارد که جهان باید چند قطبی شود.

گروه بریکس ایده یک سیستم جهانی را تشویق می کند که شامل چندین قطب سیاسی و اقتصادی است که در آن، منافع آن‌ها به بهترین شکل از طریق توازن قوا و تعدد شرکا به جای سیستم تک قطبی آمریکا تضمین می شود و در نهایت به گفته «جوزف دبلیو. سالیوان» اقتصاددان دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، ایجاد واحد ارز جدید بریکس تهدیدی برای سلطه دلار آمریکا است و ممکن است دگرگونی نظم جهانی را تسهیل کند.