شناسهٔ خبر: 61923156 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

میزگرد| نقش جنبش دانشجویی در انتخابات چیست؟

میزگرد بررسی انتخابات مجلس شورای اسلامی با حضور دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی، دبیر بین‌الملل اتحادیه تحکیم وحدت، مسؤول سابق بسیج دانشجویی صداوسیما، نماینده بسیج دانشگاه علامه و مسؤول بسیج دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

صاحب‌خبر -

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: میزگرد بررسی «نقش جنبش دانشجویی در انتخابات مجلس شورای اسلامی» با حضور امیرمحمد کولانی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، سعید فراهانی دبیر بین‌الملل اتحادیه تحکیم وحدت، سجاد فخرایی مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه صداوسیما، رها پارسا عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه و امیرحسین کلهر مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

مهم‌ترین محورهای این میزگرد به شرح ذیل است:

ورود مصداقی اتحادیه جامعه اسلامی به انتخابات
 راهبرد بسیج دانشجویی برای انتخابات مجلس افزایش مشارکت است
جنبش دانشجویی رویکرد خود را با افزایش مشارکت تنظیم میکند
شروع به کار قرارگاه انتخابات بسیج دانشجویی 

 سؤ استفاده یک جریان خاص از انتخابات مجلس

راهبرد بسیج دانشجویی برای انتخابات مجلس، افزایش مشارکت است

سجاد فخرایی مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه صداوسیما در این نشست گفت: جنبش دانشجویی کشور مبنای فعالیت‌ها و حرکت‌های خود را ولایت فقیه در نظر می‌گیرد و بسیج دانشجویی راهبردهایی که مشخص می‌کند در بحث انتخابات مجلس افزایش مشارکت است و در مرحله دوم انتخاب افراد اصلح برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است که در این زمینه رهبر انقلاب بیش از 18 محور را برای انتخاب افراد اصلح مشخص کرده است و افرادی که برای نمایندگی مجلس کاندیدا می‌شوند باید این ویژگی‌ها و شاخصه‌ها را داشته باشند؛ ضد فساد بودن، تسلط بر قوانین، انتخاب و توانمندی و تخصص افراد و ... از جمله این ویژگی‌ها است.

قرارگاه انتخابات بسیج دانشجویی شروع به کار کرد

وی افزود: کلان پروژه بسیج دانشجویی در بازه فعلی افزایش مشارکت است. در این زمینه نیز کارگروه‌هایی در بحث انتخابات تشکیل داده‌ایم. در بحث ساختاری ورود به انتخابات مجلس ما قرارگاه انتخابات را شروع به کار کرده و در این زمینه فعالیت‌های‌مان را در فضای تبیین شروع کرده‌ایم.

 

 

این فعال دانشجویی تاکید کرد: این قرارگاه متشکل از بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران است و مسوول بسیج دانشگاه امیرکبیر نیز مسئول این قرارگاه است. کنش بعدی ما این است که فعالین و اعضای بسیج دانشجویی بر شناخت و معرفی افراد اصلح نیز شروع به فعالیت کنند افرادی که در مجلس حضور داشته‌اند کارنامه‌شان بررسی خواهد شد. یعنی بررسی عملکرد نمایندگان فعلی از محوری‌ترین کارهای این قرارگاه است. 

 یکی از راهبردهای اصلی دشمنان تضعیف مشارکت است

مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه صداوسیما ادامه داد: در بحث مشارکت نیز به صورت میدانی و عملیاتی ورود کرده‌ایم. در جنگ ترکیبی یکی از راهبردهای اصلی دشمنان علیه جمهوری اسلامی تضعیف مشارکت بوده است. آنها در این زمینه سعی می‌کنند با کاهش مشارکت مردم‌سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی را زیر سؤال ببرند. این کار به صورت نرم از سال گذشته آغاز شده است و هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم به صورت جدی دنبال می‌شود. 

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ورود مصداقی به انتخابات خواهد داشت

امیرمحمد کولانی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این نشست گفت: جامعه اسلامی دانشجویان از ابتدا مشی و کنشی در بحث انتخابات دارد و ورود مستقیمی به انتخابات مجلس داشته است و حمایت مستقیمی از کاندیدهای اصلح انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهد داشت. جنبش دانشجویی در زمینه انتخابات مجلس مؤثر و دارای رأی و نظر است، خصوصاً این انتخابات مجلس نیز انتخابات ویژه‌ای است چون بعد از حوادث سال 1401 اولین آزمون مردم‌سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی است. 

 سلامت انتخابات و مشارکت مردم مهم ترین شاخصه های جنبش دانشجویی است

وی افزود: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب بحث سلامت انتخابات و مشارکت مردم در بازه فعلی مهم‌ترین موضوع است و شاخصه‌ای است که جنبش دانشجویی باید در آن مؤثر باشد. نمایندگان باید در انتخابات توجه ویژه‌ای داشته باشند و در این زمینه دخالت نکنند. بعضاً برخی نمایندگان در این زمینه طبق منویات رهبر انقلاب عمل نمی‌کنند. این دخالت‌ها باعث بدبینی جنبش دانشجویی نسبت به برخی نمایندگان خواهد شد.

 

 

کولانی با اشاره به لزوم اجرای مر قانون، گفت: اگر می‌خواهیم انتخابات سالم و مشارکت بالایی داشته باشیم باید مُرّ قانون انجام شود. انتخاباتی را در پیش داریم که جناح‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب مشارکت زیادی در پیش‌ثبت‌نام داشته‌اند و همه این مطالب وظیفه‌ای را بر دوش ما می‌گذارد که مواظب سلامت انتخابات باشیم و کنش‌هایی در این زمینه داشته باشیم.

جریانی در کشور می‌خواهد از انتخابات مجلس سؤ استفاده کند

دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ادامه داد: همان طور که عرض شد این انتخابات بعد از اغتشاشات سال گذشته در معادلات داخلی و خارجی امنیت و رفاه جامعه تأثیر مستقیمی خواهد داشت. اصلاح‌طلبان نیز به طور گسترده در پیش‌ثبت‌نام شرکت کرده‌اند تا در صورت عدم تأیید صلاحیت احتمالی توسط شورای نگهبان هجمه‌هایی را علیه کشور داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه جامعه اسلامی دانشجویان ورود مصداقی در انتخابات خواهد داشت، گفت: جامعه اسلامی دانشجویان در انتخابات مجلس ورود مصداقی ولی براساس شاخصه‌های رهبر انقلاب فهرستشان را تنظیم خواهند کرد. البته جناح‌بازی در این زمینه انجام نمی‌دهیم. 

کولانی تأکید کرد: شاخصه اصلی جامعه اسلامی دانشجویان در انتخابات انقلابی‌گری است. هزینه دادن برای انقلاب اسلامی مهم‌ترین شاخصه انقلابی‌گری است. صریح بودن و مشخص بودن مرز افراد نیز شاخصه دیگری از انقلابی‌گری است. شاخصه دیگر مردمی بودن و در کنار مردم بودن است.

وی افزود: نماینده باید از روز اول دغدغه مردم داشته باشد نه اینکه نزدیک انتخابات به کارهای پوپولیستی روی بیاورد. نماینده‌ای که در چهار سال اول کاری برای مردم نکند در چهار سال دوم نیز کاری نخواهد کرد. برنامه داشتن و نگاه ملی به مسائل نیز از مهم‌ترین شاخصه‌هایی است که نمایندگان به خصوص نمایندگان شهرستان‌ها است.

امیرحسین کلهر مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این نشست گفت: انتخابات از بارزترین مصادیق مشارکت مردم در حکمرانی است که انقلاب اسلامی از ابتدا تلاش کرده است تا انقلابی در انتخابات‌های کشور رقم زند تا مطابق با آموزه‌‌های اسلام شود.

وی ادامه داد: انتخابات اسلامی، انتخاباتی است که در آن مردم نسبت به پیشامدها و برنامه‌های آینده کشور دغدغه‌مند باشند و با شناخت اهداف کلان ملی-مذهبی، در پی کسب آگاهی و آگاهی‌بخشی به دیگران با قاعده‌ی پویای امر به معروف و نهی از منکر باشند. آنچه که از دانشگاه مورد تصور است، محلی برای کسب آگاهی و پرورش اندیشه است.

افزایش امید مردم به آینده از وظایف جنبش دانشجویی است

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس، گفت: دانشجو و دانشگاه با تکیه بر عناصر مهمی چون آگاهی، دانش، اندیشه‌ورزی، جوانی و پویایی پایگاهی مهم در عرصه نیل انتخابات به مسیر تصویر شده توسط انقلاب اسلامی است.

 

 

کلهر ادامه داد: آنچه حضور و کنشگری دانشجویان در انتخابات مجلس را پراهمیت‌تر می‌کند، گستردگی فضای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی است که تعداد بسیار کاندیداهای حاضر، مانع آن است که عده‌ای محدود بتوانند نسخه‌ای فراگیر دهند و می‌طلبد که در تمامی حوزه‌های انتخابیه، دانشجویان متعهد و دغدغه‌مند فضای انتخابات مجلس را از تعصبات قبیله‌ای دور سازند و به سوی انتخاب اصلح سوق دهند که این گام مطلوب است.

وی تاکید کرد: اما آنچه در زمان کنونی باتوجه به شرایط کشور اهمیت بیشتری دارد، لزوم ایجاد جریانی امیدوار به آینده‌ی کشور با حضور در پای صندوق‌های رای است که این گام مقدماتی و ضروری امروز است.

 بسیج دانشگاه تربیت مدرس با دو رویکرد تخصصی و عمومی به انتخابات ورود می کند

کلهر با تبیین رویکرد بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس برای انتخابات مجلس ، افزود: حوزه بسیج دانشجویی تربیت مدرس باتکیه بر ظرفیت نخبگانی مرتبط در مقاطع تحصیلات تکمیلی، دو رویکرد کلان دارد، رویکرد تخصصی شامل  نشست‌ها و میزگردهای تخصصی با محوریت اصل انتخابات، نقد و بررسی نظام انتخاباتی کشور، بررسی عملکردی مجلس شورای اسلامی بصورت تخصصی که در یک سال گذشته نیز برنامه‌های اینچنینی برگزار شده است.

وی تاکید کرد: رویکرد عمومی نیز  با محوریت مخاطب غیرتخصصی در حوزه حکمرانی(رشته‌های غیرعلوم انسانی) اما با بیان دانشگاهی و علمی است. پیوست انتخاباتی در غالب برنامه‌های ما در این دسته جای‌ می‌گیرد.

مسئول بسیج دانشگاه تربیت مدرس، گفت: تبیین مدل حکمرانی اسلامی، مردم‌سالاری دینی، نقش جایگاه و وظایف مجلس شورای اسلامی، نقاط ضعف و قوت مجلس‌ شورای اسلامی از ابتدا تا کنون، سیر تاریخی مجلس از مجلس شورای ملی تا مجلس شورای اسلامی و فراز و فرودهای آن از جمله محورهای عملیاتی این رویکرد است که در قالب‌های مختلف رسانه‌ای و میدانی اجرا خواهند شد.

جنبش دانشجویی رویکرد خود را با افزایش مشارکت تنظیم کند

سعید فراهانی دبیر بین الملل اتحادیه تحکیم وحدت نیز در این نشست، گفت: در ارتباط با انتخابات مجلس شورای اسلامی جنبش دانشجویی باید با رویکرد افزایش مشارکت به عنوان یکی از اصلی ترین مولفه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های خود در دانشگاه‌ها را تنظیم نماید.

وی افزود: جنبش دانشجویی نباید خود را درگیر مسائل سیاسی و حزبی قرار دهد البته این به این معنا نیست که مولفه‌های نماینده انقلابی ذکر نگردد باید به تبیین نماینده مومن و انقلابی پرداخت.

دبیر بین الملل اتحادیه تحکیم وحدت گفت: دشمن تمام ظرفیت خودش را گذاشته تا کاری کند که در انتخابات مجلس شورای اسلامی مردم مشارکت خود به پایین ترین بیاورند؛ لذا افزایش مشارکت در انتخابات همراه با شکست دشمنان ایران و اسلام خواهد بود.

 بسیج دانشگاه  علامه تمام قوای خود را برای افزایش مشارکت به کار گرفته است 

رها پارسا عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه نیز در این نشست اظهار داشت: بسیج دانشجویی علامه تمام قوای خود را برای افزایش مشارکت به کار گرفته است و مشارکت را یکی از مهم‌ترین مسائل انتخابات پیش‌رو می‌داند. ما سعی می‌کنیم هم فضای هیجانی و هم فضای منطقی را برای انتخابات مجلس فعال کنیم.

وی افزود: در بازه فعلی به نظر می‌رسد مردم به طور جدی مسئله انتخابات برای آنها به عنوان مسئله اصلی تعیین نشده است. لازم است با تبیین‌گری و مشخص کردن شاخصه‌های درست در این زمینه آحاد جامعه را آگاه کنیم.

پارسا ادامه داد: از این جهت بسیج دانشجویی علامه قصد دارد گفتمان هیجان و منطق سیاسی را راه‌اندازی کرده و فضای گفتمانی را بیش از پیش دنبال کند و در این زمینه قصد داریم نخبگان کشور را وارد بحث مشارکت کنیم.

 

 

دستگاه‌های اقناعی در بحث افزایش مشارکت جنبش دانشجویی را همراهی کند

پارسا با اشاره به لزوم ایجاد فضای پرشور برای انتخابات، گفت: دستگاه‌های تبیین و اقناعی کشور نیز در بحث مشارکت باید جنبش دانشجویی را همراهی و حمایت کند. طبیعتاً شورای نگهبان نیز در این زمینه تأثیر زیادی دارد. شورای نگهبان افرادی که از لحاظ قانونی مشکلی برای ورود به انتخابات دارند را  تأیید نخواهد کرد و همین‌طور عمل خواهد کرد. ولی افرادی که از لحاظ قانونی مشکلی برای شرکت در انتخابات ندارند و به واسطه برخی شبهه‌ها رد صلاحیت‌ می‌شوند باید دستگاههای مسوول بررسی بیشتری در این زمینه انجام دهند و در این زمینه منویات رهبر انقلاب مبنی بر افزایش مشارکت در انتخابات عملیاتی شود. 

عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه گفت: طبیعتا شورای نگهبان برخلاف مصحلت کشور ورود نمی‌کند و جنبش دانشجویی نیز غیر از این انتظاری نخواهد داشت. جو مردم نیز با توجه به شناختی که پیدا کردیم در جهت حضور و مشارکت است ولی نیاز است که در بحث اعتمادسازی و کم کردن شکاف اجتماعی تلاش‌هایی را انجام دهیم و با انجام این کار مشارکت نیز بالا خواهد رفت. 

پایان پیام/