شناسهٔ خبر: 6190220 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

ادیب یزدی در مراسم شب نوزدهم رمضان حرم امام خمینی:

اخلاق افشاگری و ضایع کردن محترمین جامعه را کنار بگذاریم

صاحب‌خبر -

مراسم احیاء شب نوزدهم مبارک مبارک رمضان در حرم مطهر امام خمینی(س)برگزار شد.


به گزارش خبرنگار جماران، همزمان با لیالی قدر مراسم شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در جوار حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و با حضور اعضاء بیت امام، شخصیتهای سیاسی، روحانیون و اقشار مختلف مردم برگزار شد.


در این مراسم که حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی حضور داشت، یکی از قاریان قرآن به تلاوت کلام الله مجید پرداخت و سپس دعای جوشن کبیر قرائت شد.


حجج اسلام سید یاسر خمینی، سید علی خمینی، مجید انصاری، سراج الدین موسوی، محمدعلی ابطحی، محمدعلی جماعتی، دکتر عبدالحسین طباطبایی و... از جمله حاضران در این مراسم بودند.


در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین ادیب یزدی به ایراد سخنانی در خصوص شخصیت امیر مؤمنان علی(ع) پرداخت.


وی با اشاره به ویژگی هایی چون تهذیب اخلاق و دنیاگریزی در شخصیت امام علی(ع)، ایجاد شک و شبهه میان مردم را یکی از دلایل تفرق میان یاران ایشان برشمرد و اظهار داشت: تبلیغات دشمن در آن زمان بسیار موثر و شکننده بود؛ آنها پول خرج می کردند و شبکه های جاسوسی خود را نیزمیان لشکر علی(ع) فعال کرده بودند.


ادیب یزدی افزود: دلیل دیگر تفرق میان یاران امیر مومنان(ع) این مساله بود که بزرگان آن زمان به خوبی شمشیر می زدند اما هنوز آدم خوبی نشده بودند، زیرا شمیر زنی آنگاه خوب است که شمشیر در دست یک انسان غیرتمند و مسلمان خداترس باشد و اگر شمشیر دست مستی زنگ باشد وضعیت خطرناکی پیش می آید.


وی تصریح کرد: خیلی از کسانی که همراه امیر مومنان(ع) بودند کلاس اخلاق ندیده بودند، متوجه خطرات ایستادن مقابل ولی خدا نبودند و نمی دانستند که تهمت و غیبت چه آثاری دارد و جامعه را به چه روزی می کشاند، لذا دائما علیه هم کار می کردند و یکدیگر را ضایع می کردند؛ آنها مسائل اصلی را فرعی و امور اصلی را فرعی کردند، در روی هم ایستادند و شمشیر کشیدند و با بهانه های واهی شخصیت های بزرگ خود را خرد کردند.


ادیب یزدی با بیان اینکه اتفاقات جانگداز باعث پراکنده شدن یاران علی(ع) شد، افزود: کار به جایی رسید که امیر مومنان(ع) به مالک پیغام داد تا از جنگ برگردد و وقتی او پاسخ داد که من فقط ده ضربه شمشیر با خیمه فتنه فاصله دارم، حضرت پاسخ دادند که اگر امام خود را زنده می خواهی ببینی برگرد؛ لذا مالک بازگشت و معاویه برای ادامه جنگ آماده شده و تجدید قوا کرد.



وی با بیان اینکه ریشه نهضت الهی ملت ایران امیرمومنان(ع) و آموزه های کربلا و عاشوراست، یادآور شد: تمام تجربیات جنگ های جمل، صفین و نهروان در این نظام الهی باید رعایت شود و این وقایع برای ملت رشید ما بزرگترین منبع الهام بخش است و گرچه تاریخ ایران و سایر کشورها نیز موجود است اما آموزه های اصلی که باید از آنها بهره ببریم زندگانی امیرالمومنین(ع) است زیرا این انقلاب انقلاب امیرالمومنین(ع) است.


ادیب یزدی تأکید کد: کاری نکنیم دوباره ناله امیرالمومنین(ع) بلند شود و آن تجربیات تکرار شود. آنچه موجب شد اطراف علی(ع) خالی شود عدم طی مسیر تقوای الهی و مراتب اخلاقی در میان جامعه بود. ما باید زیاده خواهی و زمین زدن رقیب را فراموش کنیم و اخلاق متعفن افشاگری و ضایع کردن افراد و محترمین جامعه را کنار بگذاریم.


وی ادامه داد: اگر در مکتب علی(ع) می خواهیم جایی داشته باشیم کنترل چشم، زبان و نفس مهم است. همچنین بدانیم که اگر مراقب نباشیم حتی ممکن است مقابل ولایت بایستیم.


ادیب یزدی با بیان اینکه باید از فرصت ماه مبارک رمضان برای انقلاب درونی بهره ببریم و زیاده خواهی و نفس سیری ناپذیر را کنترل کنیم، تأکید کرد: امام خمینی به عنوان الگو اسو برای همه واجب الاتباع و دائم الاتباع است.


وی یادآور شد: ما به ملت رشید خورا اعتماد داریم زیرا این ملت بارها امتحان خود را پس داده است و در زیر پرچم رهبری مراقب عزت خود است.


در پایان نیز مراسم احیاء توسط حجت الاسلام و المسلمین ادیب یزدی برگزار شد.