شناسهٔ خبر: 61835262 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رصد و شناسایی ساختمان‌های ناایمن در سطح استان تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از رصد و شناسایی ساختمان های ناایمن در سطح استان تهران خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، حامد یزدی مهر، مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در نشست خبری خود که صبح امروز برگزار شد، گفت: استان تهران به واسطه وضعیت جغرافیایی، سیاسی و اقلیمی همه حوادث بجز حوادث دریایی را تجربه کرده است. ازهمین رو برنامه ریزی و مدیریت حوادث بسیار مهم است و قانون مدیریت بحران تکالیفی بر دوش اداره کل مدیریت بحران قرارداده است.

مدیر کل بحران استان تهران گفت: یکی از تکالیف ما تهیه نقشه خطرپذیری شهرستان‌های استان تهران است که فرمانداران در تهیه آن فعالیت می کند.شهرستانهایی که در کوهپایه رشته کوه البرز قرار دارند آسیب‌هایی را از حوادث سیل و زلزله تجربه کرده اند. در سنوات گذشته درباره این موضوعات تحقیقات و بررسی در چرخه مدیریت بحران انجام شده است. مدیریت بحران نسبت به مسیولیت هایی که داردنسبت به حوادث جاده ای ریلی و انسان ساخت و حوادث غیر مترقبه وظیفه داشته و حوادث را رصد و برنامه ریزی هایی را در دستور کار خود قرارداده است مانند دستورالعمل سطح بندی حوادث، دستورالعمل استان‌ها و شهرهای معین.

وی ادامه داد: آنچه که مد نظر ما است هم افزایی دستگاهها است و تکالیف دستگاههایی که در قانون مسئولیت دارند توسط اداره کل رصد و پایش می شود.تلاش می کنیم موضوعات مدیریت بحران با هم افزایی سایر دستگاه‌ها به نحو احسن انجام شود.

وی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه ها ادامه داد: ساخت و سازهای غیرمجاز در حاشیه رودخانه و یا مکان هایی که ظرفیت لازم را ندارند متولی امور آنها شهرداری ها هستند اما ما نظارت کافی را در این خصوص داریم.

وی همچنین درباره شناسایی ساختمان های ناایمن در استان تهران ادامه داد: کلانشهر تهران بیشترین و ناایمن ترین ساختمان های بلندمرتبه و گودهای رها شده را در خود جای داده است باتوجه به خطرات محتمل بر شهر تهران از همین رو رسیدگی به شهر تهران از اولویت هایی بود که وزیر کشور با دستور العملی که در این خصوص داشتند آن را در دستور کار قرار دادند.

 وی ادامه داد: همانطور هم که می دانید مدیریت شهر تهران از سوی وزیر کشور به زاکانی تفویض شده است و هرآنچه از نوع مخاطرات در شهر تهران است در مدیریت دکتر زاکانی و مدیریت بحران شهر تهران است.

یزدی‌مهر تصریح کرد: در ابتدا موضوع رصد و پایش ساختمان‌های بلندمرتبه در شهرداری تهران به عنوان پایلوت شروع شده است. به تبع آن سامانه منتاک که توسط وزارت کشور تهیه شده است و به شهرداران در سطح کشور مکلف شده اند که ساختمان‌های ناایمن را شناسایی و در این سامانه بارگذاری کنند.‌ این کار در استان تهران شکل گرفته،انجام شده و هم اکنون این کار در مرحله شناسایی است و ساختمان‌ها از دو منظر ایمنی سازه ای و ایمنی حریق در استان تهران در حال بررسی هستند.

وی ادامه داد: رصد و پایش و بررسی ساختمانها از نظر ایمنی سازه ای کمی زمان‌بر است بعد از جمع بندی رصد و پایش ساختمان‌ها در فاز دوم برای ایمن سازی این ساختمان‌ها اقدام خواهیم کرد اعتبارات لازم نیز از دولت درخواست شده است انشالله بعد از تامین اعتبارات بلافاصله نسبت به ایمن سازی ساختمان‌ها اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه نقشه خطرپذیری به تفکیک تمامی شهرستان‌های استان تهران تهیه می‌شود، گفت: فرمانداران در تهیه این نقشه‌ها نظارت دارند و باید نقشه نهایی را با مشخص کردن انواع خطراتی که قابلیت وقوع آن وجود دارد، به همراه میزان ریسک و احتمال وقوع آن احصا کنند.

یزدی مهر در ادامه درباره نقشه خطرپذیری شهر تهران که پیش از این تهیه شده بود، گفت:  در سال ۸۵ نقشه خطرپذیری شهر تهران ازسوی جایکای ژاپن اجرا شد. حالا تصمیم بر این شد که نقشه‌ها به روز شود. همچنین همانطور که گفتم بناشد تا این نقشه‌ها برای کل استان تهران به تفکیک هر شهرستان تهیه شود.

وی ادامه داد: در نقشه‌های خطرپذیری میزان آمادگی پاسخ به هر مخاطره و برنامه‌های کاهش خطر نیز مبتنی بر اسناد بالادستی و مقررات کشور قرار خواهد گرفت.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه ما به دنبال هم‌افزایی دستگاه‌ها در موضوع مدیریت بحران هستیم، گفت: بر اساس قانون مدیریت بحران کشور، هر دستگاهی مسئولیت خود را دارد که باید به آن عمل کند، ما هم در اداره کل مدیریت بحران بر نحوه انجام این وظایف و خدای نکرده موارد ترک فعل نظارت خواهیم کرد.  

وی درباره سوله‌های مدیریت بحران در سطح استان تهران نیز گفت: این موضوع در دستور شهرداری تهران و دیگر شهرهای استان تهران قرار دارد. البته توجه داشته باشید که سوله مدیریت بحران محلی برای اسکان افراد در هنگام حوادث نیست بلکه بیشتر نقش پشتیبانی را ایفا می‌کند. در شرایط عادی نیز این سوله‌ها چند منظوره است و با حفظ وضعیت در حوزه‌هایی مانند ورزش و ... نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. مکان‌یابی این سوله‌ها نیز با توجه به پراکندگی جمعیتی و دسترسی و ... تعریف می‌شود.

وی با اشاره به وقوع سیل در سال گذشته در منطقه امام‌زاده داوود درباره آخرین وضعیت منطقه امام‌زاده داوود گفت: در این حادثه آسیب دیدگان منازل مسکونی کمتر بودند و رسیدگی به آنها سریعا انجام شد. همچنین قرار شد بخشداری بازار را تملک کند که این موضوع در حال انجام است.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران درباره وضعیت ایمنی بازار تهران نیز خاطرنشان کرد:‌ بازار تهران با پیچیدگی‌هایی روبه‌رو است. مستحضر هستید که استاندار تهران به این موضوع ورود کرده است و ایمنی آن به طور جد در حال پیگیری است. بازار تهران حدود ۱۱۰ هکتار مساحت دارد و ۷۰ هزار واحد نیز در آن مستقر است. این بازار در دوره قاجار بنا شده و در این سال‌ها دچار چالش‌های ایمنی بسیاری بوده است. اما نمی‌توان گفت که بازار تهران به طورکلی نا ایمن است.  

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه بازار تهران در برخی موارد ظرفیت‌های ایمنی لازم را ندارد که باید تامین شود، گفت: تامین تجهیزات برای اطفاء حریق احداث ایستگاه آتش نشانی، اصلاح معابر، ایمن‌سازی واحدها و ... در دستورکار قرار گرفته و در حال پیگیری است. در این مجموعه برخی از ساختمان‌ها نیز در اختیار اوقاف یا تحت نظارت میراث فرهنگی قرار دارد.

یزدی مهر درباره وضعیت ایمنی تونل نیک‌پسندی نیز تصریح کرد: تونل نیک پسندی در واقع تونلی است به طول ۹ کیلومتر در زیر زمین که راه‌آهن تهران - تبریز از آن عبور می‌کند. این تونل سال‌ها پیش به بهره‌برداری رسید، اما الزامات ایمنی لازم را نداشت، در همین راستا نیز ایمن‌سازی این تونل در دستورکار قرار گرفت و در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد فرآیند ایمن‌سازی انجام شده است.

وی درباره اهمیت زلزله تهران نیز گفت: زلزله تهران برای ما مهم است و اتفاقا همواره باید برای مواجه شدن با آن آمادگی لازم را داشته باشیم. البته نباید با زلزله دل مردم را خالی و آنان را دچار وحشت کنیم، اما به هرحال مردم عزیز باید بدانند که احتمال وقوع زلزله در تهران وجود دارد و از این منظر باید نکات ایمنی را آموزش دیده و نسبت به ایمنی ساختمان‌ها نیز آمادگی لازم را داشته باشند. دستگاه‌های مسئول نیز در این زمینه مسئولند.

لینک کوتاه لینک کپی شد
نرم افزار موبایل ایلنا

نظر شما