شناسهٔ خبر: 6178735 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: رسا | لینک خبر

آیت‌الله زنجانی در شرح دعای روز هجدهم ماه رمضان مطرح کرد؛

آثار و برکات سحرخیزی

خبرگزاری رسا ـ آیت الله زنجانی سحرخیزی را دارای برکات بسیاری دانست که سبب ایجاد نوری در قلب انسان شده و آثار آن اعضا و جوارح او را در بر می گیرد.

صاحب‌خبر -

آیت الله سید محمد حسینی الموسوی زنجانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، پیرامون شرح دعای روز هجدهم ماه مبارک رمضان با قرائت «اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ. ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ. وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ. بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین» بیان داشت: امروز از خدا می خواهیم که خدایا آگاهم ساز در این ماه از برکات سحرهاى آن و نورانى کن در آن دلم را به پرتو انوار آن و بگُمار تمام اعضا و جوارحم را به پیروى کردن آثارش به نور خود اى روشنى دهنده دلهاى عارفان.


آیت الله زنجانی در بیان فراز «اللهمّ نَبّهْنی فیهِ لِبَرَکاتِ أسْحارِهِ» گفت: سحر خیزی برکات و آثار ارزشمندی در زندگی انسان دارد و در روایات بسیار مورد تأکید قرار گرفته است سحر زمان مناجات با خدا، نماز شب و در این ماه ادعیه ای همچون ابوحمزه و سحر وارد شده و این سحرخیزی و انس با نماز و دعا خود نعمتی بزرگ است.


وی افزود: در روزی که شب آن به عنوان یکی از شب های قدر مطرح شده، از خدا می خواهیم که برکات سحرخیزی را در این روز و در این ماه برای ما روشن کند تا ما آگاه شویم به عبارتی از خدا درخواست می کنیم این برکات را شامل حال ما کند.


وی ادامه داد: اهمیت سحرخیزی را در این آیه قرآن درک می کنیم که می فرماید «وَالصَّادِقِینَ وَالْقَانِتِینَ وَالْمُنفِقِینَ وَالْمُسْتَغْفِرِینَ بِالأَسْحَارِ»(آل عمران، 17) سحرخیزی را کار افراد راست‌گو و فرمان بردار و انفاق کنندگان و استغفار کنندگان بر می شمارد.


استاد عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با اشاره به فراز «ونوّرْ فیهِ قلبی بِضِیاءِ أنْوارِهِ» بیان داشت: در ادامه درخواست سحرخیزی و برکات آن، از خدا طلب می کنیم به واسطه این عمل نوری از انوار سحرخیزی را در قلب ما روشن کند.


وی افزود: از آنجایی که خدا «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» است در این سحرخیزی ها و انس با خدا و عبادت ذات اقدس الهی نوری به قلب ما پرتو افکنی می کند که چراغ راه ما می شود و زنگار دل را از غیر خدایی بودن پاک می کند.


آیت الله زنجانی گفت: فراز «وخُذْ بِکُلّ أعْضائی الى اتّباعِ آثارِهِ. بِنورِکَ یا مُنَوّرَ قُلوبِ العارفین» هم در ادامه فراز قبلی و درخواست برکات سحرخیزی است که وقتی برکات را طلب کردیم نوری از آن در قلب خواستیم و در پی آن درخواست می کنیم آثاری که این سحرخیزی دارد اعضا و جوارح من را در بر بگیرد و پیرو آن آثار و نتایج شود.


وی افزود: چشم و زبان و دل و دست و همه اعضای انسان برای خدا و در راه او بکار گرفته شود این یعنی برکات و آثار سحرخیزی شامل انسان شده است، بنابراین در حقیقت دوری از اعمال غیر خدایی را که مخالف آثار سحرخیزی است به نوعی در این دعا طلب می کنیم.


وی در پایان گفت: این درخواست امروز را به نور وجودش قسم دادیم که برآورده کند نوری که راهگشا و روشن کننده دلهای عارفان دین خداست. این نور اگر در قلب ما ایجاد شد و حفظ کردیم به راه درست قدم گذاشتیم./933/ت302/ب4