شناسهٔ خبر: 61729156 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

دماي آب اقيانوس‌هاي جهان امسال به بالاترين سطح خود از زمان ثبت رسيده است

صاحب‌خبر -
دماي آب اقيانوس‌هاي جهان امسال به بالاترين سطح خود از زمان ثبت رسيده است

خبرگزاری آریا-دمای آب اقیانوس‌ها با جذب گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی به بالاترین حد از زمان آغاز ثبت دمای آب اقیانوس‌ها رسیده است که می‌تواند پیامدهای وخیمی برای سلامت سیاره ما داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از ایندیپندنت ،بر اساس گزارش کوپرنیک - موسسه مطالعات تغییرات آب و هوایی اتحادیه اروپا - در این هفته میانگین دمای آب سطح دریاها رکورد سال 2016 را هم شکست و به 20.96 درجه سانتیگراد رسید.
این بسیار بالاتر از میانگین دمای آب برای این فصل از سال است.
اقیانوس‌ها تنظیم کننده حیاتی آب و هوا هستند. آنها گرمای محیط را جذب می‌کنند، نیمی از اکسیژن زمین را تولید می‌کنند و هدایت‌کننده انگاره آب و هوایی زمین هستند.
آب گرمتر توانایی کمتری برای جذب دی اکسید کربن دارد و گرم شدن آب اقیانوس به این معنی است که مقدار بیشتری از این گاز در جو باقی می‌ماند. افزایش دمای آب اقیانوس همچنین می‌تواند ذوب یخچال‌های طبیعی را تسریع کند و منجر به افزایش بیشتر سطح آب دریاها شود.اقیانوس‌های داغ‌تر و موج گرما ممکن است حیات جانوران دریایی مانند ماهی‌ها و بالن‌ها را که در جستجوی آب‌های سردتر هستند مختل کند و زنجیره غذایی را به هم ‌زند. کارشناسان هشدار می‌دهند که منابع ماهی ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد.
ممکن است برخی از حیوانات شکارچی از جمله کوسه ها به دلیل سردرگمی در دمای بالاتر، تهاجمی شوند.
دکتر کاترین لسنسکی، عضو اداره ملی اقیانوس‌شناسی که نظارت بر نوسانات دمای اقیانوس در خلیج مکزیک را برعهده دارد می‌گوید: «وقتی وارد آب اقیانوس می‌شوید، مثل آب حمام است. سفید شدن مرجان‌ها در صخره های کم عمق فلوریدا به طور گسترده بروز کرده و مرجان‌های زیادی مرده‌اند.»
دکتر مت فراست، پژوهشگر آزمایشگاه دریایی پلیموث در بریتانیا، با اشاره به این واقعیت که آلودگی و صید بی‌رویه باعث تغییراتی در اقیانوس‌ها می‌شود، می‌گوید: «ما اقیانوس‌ها را بیش از هر زمانی در طول تاریخ تحت فشار قرار داده‌ازمان شکسته شدن رکورد دمای اقیانوس هم باعث نگرانی پژوهشگران شده است.
دکتر سامانتا برگس، عضو موسسه کوپرنیک می‌گوید «معمولا ماه مارس زمانی است که آب اقیانوس‌های جهان به بالاترین حد می‌رسد و بروز این پدیده در ماه اوت نگران‌کننده است.»
او در مورد نگرانی خود می‌گوید «این واقعیت که در این ماه رکورد دمای اقیانوس را دیده‌ایم، مرا نگران می‌کند که چقدر اقیانوس ممکن است از حالا تا ماه مارس آینده گرم‌تر شود.»
پروفسور مایک باروز، که در همکاری با انجمن علوم دریایی اسکاتلند شرایط سواحل دریای اسکاتلند را زیر نظر دارد می‌گوید: «اینکه می بینیم این تغییر به این سرعت اتفاق می‌افتد، بسیار نگران کننده است.»
پژوهشگران در حال بررسی این سئوال هستند که چرا اقیانوس‌ها در این ماه آنقدر داغ شده‌اند اما می‌گویند که تغییرات آب و هوایی زمین باعث گرمتر شدن دریاها می‌شود زیرا دریاها گرمای ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای را جذب می‌کنند.
دکتر برگس در توضیح می‌گوید: «هرچه بیشتر سوخت‌ فسیلی بسوزانیم، گرمای اضافی بیشتری جذب اقیانوس‌ها می‌شود و تثبیت دمای آن‌ها و بازگرداندن آن به میزانی که قبلا بوده‌اند بیشتر طول می‌کشد.»
رکورد قبلی مربوط به سال 2016 و زمانی بود که نوسانات آب و هوایی طبیعی ال نینو در بالاترین حالت خود قرار داشت.
ال نینو زمانی اتفاق می افتد که آب گرم در سواحل غربی آمریکای جنوبی به سطح اقیانوس می‌آید و دمای جهان را بالا می‌برد.
ال نینوی دیگری اکنون شروع شده اما دانشمندان می‌گویند که هنوز ضعیف است و در نتیجه انتظار می‌رود با شدت گرفتن آن، دمای اقیانوس‌ها در ماه‌های آینده بیشتر از حد متوسط شکسته شدن رکورد دمای آب اقیانوس در پی یک موج گرمای دریایی در سال جاری از جمله در بریتانیا، اقیانوس اطلس شمالی، مدیترانه و خلیج مکزیک رخ می‌دهد.
پروفسور برگس می‌گوید: «موج‌های گرمای دریایی که ما شاهد آن هستیم در مکان‌های غیرمعمولی و جاهایی که انتظارش را نداشتیم اتفاق می‌افتد.»
بر اساس گزارش اداره هواشناسی و آژانس فضایی اروپا، در ماه ژوئن، دمای آب‌ سواحل بریتانیا 3 تا 5 درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین بود.
در فلوریدا، دمای سطح دریا در هفته گذشته به 38.44 درجه سانتیگراد رسید یعنی گرمایی در حد گرمای آب در یک جکوزی.
طبق گفته اداره ملی مطالعات اقیانوس و جو شناسی، معمولا دما باید بین 23 تا 31 درجه سانتیگراد باشد.
بر اساس گزارش هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی، دفعات بروز گرمای دریایی بین سال‌های 1982 و 2016 دو برابر شد و از دهه 1980 ، هر بار شدیدتر و طولانی‌تر شده است.
در حالیکه دمای هوا در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است، روند گرم شدن آب اقیانوس‌ها بیشتر طول می‌کشد با وجود اینکه 90 درصد گرمایش ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای را اقیانوس‌ها جذب کرده‌اند.
اما اکنون نشانه‌هایی وجود دارد حاکی از اینکه دمای اقیانوس‌ها ممکن است در حال افزایش باشد.
دکتر کارینا فون شوکمن، کارشناس موسسه اقیانوس‌شناسی مرکاتور می‌گوید یک نظریه این است که مقدار زیادی گرما در اعماق اقیانوس‌ها ذخیره شده است که اکنون به سطح می آید و احتمالا با پدیده ال نینو مرتبط است.
در حالیکه پژوهشگران می‌دانستند که سطح دریا به دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای به گرم شدن ادامه می‌دهد، آنها هنوز در حال بررسی دقیق این موضوع هستند که چرا دما بسیار بالاتر از سال‌هایآیا می‌توان تحمل بدن در برابر گرما را بالا برد؟
ساکنان مناطق گرم به سازگاری رسیده‌اند، اما کسانی که در محیط‌های خنک‌تر زندگی می‌کنند می‌توانند با برخی آموزش‌ها، به این سازگاری برسند.

دمای آب اقیانوس‌های جهان امسال به بالاترین سطح خود از زمان ثبت رسیده است
کارشناسان می‌گویند میانگین دمای آب اقیانوس‌های جهان امسال به بالاترین سطح خود از زمان ثبت رسیده است.
میانگین دمای سطح آب اقیانوس‌های جهان به 21 درجه رسید . به طور خاص در اقیانوس اطلس شمالی و دریای مدیترانه یک رکورد دما ثبت شد.
بر اساس گزارش شبکه زد د اف آلمان، بر اساس اندازه گیری‌های اولیه آب اقیانوس اطلس شمالی به بالاترین درجه حرارت در این هفته یعنی 24.9 درجه رسید.
ز د اف با استناد به گزارش آژانس اقیانوس شناسی و هواشناسی آمریکا و نظر کارشناسان نوشت: سطح آب اقیانوس اطلس شمالی اوایل سپتامبر/ نیمه شهریور به حداکثر دمای خود می‌رسد. این دما در سپتامبر سال گذشته / شهریور 1401 به میزان 24.89 درجه سانتیگراد اندازه گیری شد.
درجه حرارت کنونی آب اقیانوس اطلس یعنی 24.9 درجه سانتیگراد بیش از یک درجه گرمتر از مقدار نرمال اقلیمی 30 ساله است که از سال 1982 تا 2011 محاسبه شده است.
همچنین بنا به گفته محققان موسسه علوم دریایی اسپانیا، دمای دریای مدیترانه به بالاترین سطح خود رسید و دوشنبه گذشته رکورد 28.7 درجه سانتیگراد در سطح آب اندازه گیری شد.
به گفته کارشناسان تا کنون موج‌های گرمای دریایی تجربه شده است، اما این موج‌های گرما کنونی بسیار پایدار هستند و در منطقه وسیعی پخش شده‌اند.
بنا به اعلام پژوهشگران افزایش دمای آب دریا‌ها باعث پایین آمدن ظرفیت جذب گاز دی‌اکسید کربن می‌شود و باقی ماندن گاز در هوا، افزایش بیشتر دما، تسریع در آب شدن یخچال‌های قطبی و بر هم خوردن اکوسیستم‌های دریایی را در پی خواهد شد.
دانشمندان اعلام کردند به احتمال زیاد ماه جولای 2023 / مردادماه، گرم‌ترین ماه تاریخ بود و در سه هفته اول این ماه، به دلیل موج گرما در بسیاری از مناطق، میانگین دمای جهانی به طور قابل توجهی به بالاتر از سال‌های گذشته رسید.
به گفته دانشمندان، زمین از ابتدای عصر صنعتی تاکنون حدود 1.2 درجه گرم شده است. توافقنامه آب و هوای پاریس، با پیش بینی اقداماتی از سوی کشور‌ها، گرمایش را به زیر دو درجه محدود می‌کند، با این حال، با توجه به اوضاع کنونی، زمین به سمت گرم شدن خطرناک حدود چهار درجه پیش می‌رود.





نظر شما