شناسهٔ خبر: 61713528 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ویجیاتو | لینک خبر

۱۰ کمیک ترسناک بتمن

ماجراهای ترسناک شوالیه‌ی تاریکی / CBR

صاحب‌خبر -

در بیش از ۸۰ سال حضور شوالیه‌ی تاریکی در تاریخ دی‌سی، این شخصیت نشان داده که می‌تواند در چندین ژانر گوناگون به خوبی ایفای نقش کند. با همه‌ی فعالیت‌های قهرمانانه و توقف جنایت‌ها ولی بتمن یک کلکسیون از داستان‌های با چاشنی ژانر ترسناک و وحشت خوب نیز در کارنامه‌ی خود دارد.

با توجه به حال و هوای تاریک و محزون شهر گاتهام و گالری ویلن‌های شرور شوالیه‌ی شنل‌پوش، ژانر ترسناک به خوبیِ نوآر-جنایی با دنیای بتمن جور درمی‌آید. در این نوشتار نیز به سراغ ۱۰ نمونه از این کمیک‌های ترسناک بتمن خواهیم رفت.

Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth

کاور کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

آثار گرنت موریسون با بتمن به شدت محبوب هستند ولی از بین آن‌ها کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth یک سر و گردن بالاتر قرار دارد. در کنار دیو مک‌کین به عنوان نگارگر، گرنت موریسون داستان یک شورش بزرگ توسط جوکر را در این کمیک روایت می‌کند.

شوالیه‌ی شنل‌پوش خودش را وارد ماجرا می‌کند ولی داستان به ژرفای ترسناک ذهن پیچیده‌ی ساکنان تیمارستان آرکهام و خود بتمن فرو می‌رود. Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth یک وحشت روان‌شناسانه‌ی بی‌آلایش است که نشان می‌دهد بتمن در تاریکی دنیایش یک نور بسیار آسیب‌پذیر به شمار می‌آید. ترکیب نقاشی و نگارگری فوتورئالیسم مک‌کین نیز باعث می‌شود تا این داستان ناخوشایند خیلی خوب به تن مخاطب بنشیند.

تریلوژی Batman & Dracula

کاور کمیک Bloodstorm از تریلوژی بتمن و دراکولا (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Bloodstorm از تریلوژی بتمن و دراکولا (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Bloodstorm از تریلوژی بتمن و دراکولا (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

تریلوژی Batman & Dracula یکی از نخستین موفقیت‌های ایمپرینت Elseworlds دی‌سی به شمار می‌آید. داستان پدیدآمده به دست داگ موئنچ و کلی جونز باعث می‌شود تا شوالیه‌ی تاریکی تبدیل به تجلی نماد خود شود چرا که یک ومپایر شدن تنها راه شکست کنت دراکولا به شمار می‌آید.

با توجه به بن‌مایه‌ی شخصیت بتمن و برچسب Elseworlds، فضای فراوانی برای آزادی خلاقانه به وجود می‌آید تا شوالیه‌ی شنل‌پوش گاتهام با وحشت فراطبیعی کلاسیک پیوند برقرار کند. این تریلوژی همان قدر که هواداران انتظار دارند خونین و پرغوغاست تا یک پیچش برام استوکر-گونه به دنیای بتمن وارد شود.

Arkham Asylum: Living Hell

کاور شماره‌ی ۱ کمیک Arkham Asylum: Living Hell (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Arkham Asylum: Living Hell (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Arkham Asylum: Living Hell (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

تیمارستان آرکهام بدنام گاتهام به طرز قابل انتظاری یک مکان عالی برای کمیک‌های بتمن با محوریت ترس به شمار می‌آید. کمیک Arkham Asylum: Living Hell دن اسلات و رایان سوک نیز به خوبی از این محیط استفاده می‌کند تا چیزی کم نگذارد و ساکنان ترسناک آرکهام را از چشمان وارن وایت به تصویر بکشد.

کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth یک تصویرسازی خاص را ارائه می‌کند ولی Arkham Asylum: Living Hell با تکیه بر رویکرد «خانه‌ی وحشت‌ها» به سراغ تیمارستان آرکهام می‌آید. به ویژه استفاده از دیدگاه کسی که تبدیل به ویلنی با نام گریت وایت شارک خواهد شد یک چشم‌انداز تازه را به نمایش می‌کشد تا ذات مجازاتگر این تیمارستان و ساکنان ترسناکش به خوبی به مخاطب منتقل شود.

Batman: Damned

کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: Damned (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: Damned (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: Damned (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

ایمپرینت Black Label تبدیل به میراث‌دار Elseworlds دی‌سی شد تا برایان آتزارلو و لی برمجو با کمیک Batman: Damned بتوانند مسیری تاریک و بلندپروازانه را بپیمایند. این کمیک که در دنیایی جریان دارد که در آن جوکر از دنیا رفته است، بتمن بدون این که چیزی از مرگ او به یاد آورد بیدار می‌شود و نیاز به کمک قهرمانان فراطبیعی دی‌سی برای حل کردن این پرونده‌ی هولناک دارد.

کمیک Batman: Damned با داشتن حال و هوا و تم مداوم وحشت فراطبیعی و روان‌شناسانه، به پس‌زمینه‌های تاریک ذهن بروس سر و گوش آب می‌دهد. در همین حال نیز حضور شخصیت‌هایی همچون جان کنستانتاین، زاتانا، اتریگن د دیمن، سوامپ تینگ و دیگران باعث تکمیل اتمسفر ترسناک این داستان بتمن می‌شود.

Batman: Dark Knight, Dark City

کاور کمیک Batman: Dark Knight, Dark City (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: Dark Knight, Dark City (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: Dark Knight, Dark City (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

ریدلر به عنوان یکی از شناخته‌شده‌ترین ویلن‌های بتمن به شمار می‌آید که به خاطر شخصیت غیرعادی و وسواسش در شکست دادن بزرگ‌ترین کارآگاه دنیا در نبردهای ذهنی به یادها می‌آید. با این وجود، کمیک Batman: Dark Knight, Dark City پیتر میلیگان و کیرون دوایر این ویلن رنگارنگ را از دیدگاهی تاریک‌تر به تصویر می‌کشد.

این کمیک که در دنیای اصلی روایت‌های بتمن جریان دارد، نشان می‌دهد که ریدلر بیش از پیش به روش‌های شرورانه‌اش فرو می‌رود تا تلاش کند که شوالیه‌ی تاریکی را از بین ببرد. به این ترتیب، ردی از خون پشت خودش به جا می‌گذارد. این آرک داستان، وحشت کیهانی را با افسانه‌های بتمن ترکیب می‌کند؛ به طوری که ریدلر یک هیولای الدریچ را برای برتری پیدا کردن احضار می‌کند.

Batman: Gothic

کاور شماره‌ی ۶ کمیک Batman: Legends of the Dark Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۶ کمیک Batman: Legends of the Dark Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۶ کمیک Batman: Legends of the Dark Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

سری Batman: Legends of the Dark Knight دلیل پدیدآمدن برخی از بهترین روایت‌های بتمن در دهه‌ی ۹۰ میلادی بود. گرنت موریسون در کنار کلاوس جانسون خط داستانی Gothic را به وجود آورند که در آن یک موجود شوم در دنیای زیرزمینی گاتهام شروع به کشتار کرد.

مجرمان کله‌گنده‌ی شهر هدف قرار گرفته‌اند و آن‌ها برای فرار از این مهلکه رو به بتمن می‌آورند. ولی این وضعیت تبدیل به چیزی به شدت تاریک از گذشته‌ی تلخ بروس وین می‌شود. ماجرایی که به عنوان یک پرونده‌ی سطح خیابانی آغاز شد تبدیل به وحشتی از یک دنیای دیگری می‌شود که آغشته به باورهای مذهبی و فرقه‌ای است.

Batman: The Cult

کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: The Cult (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: The Cult (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman: The Cult (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

جیم استارلین با خط داستانی A Death in the Family یکی از پررنگ‌ترین نقاط عطف اساطیر بتمن را پدید آورده است. با این وجود، روایت The Cult یکی از دست کم گرفته‌شده‌ترین آثار اوست که در آن دیکن بلک‌فایر و پیروان شست‌وشوی مغزی داده‌شده‌اش نزدیک بود شوالیه‌ی تاریکی را فرای بهبود خرد کنند.

سکانس‌های خشن و خون‌باری که دنبال‌کنندگان بلک‌فایر به وجود می‌آورند باعث خلق شدن یک داستان ناخوشایند از شوالیه‌ی تاریکی می‌شود. در Batman: The Cult، وحشت فراطبیعیِ پیش‌بینی‌پذیری که ریشه در اوریجین دیکن بلک‌فایر دارد باعث می‌شود تا در این روایتِ بتمن ترس همیشه خواننده را همراهی کند.

Batman: The Black Mirror

کاور کمیک Batman: The Black Mirror (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: The Black Mirror (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: The Black Mirror (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

در این ماجرایی که به دست اسکات اسنایدر، جاک و فرانچسکو فرانکاویلا به وجود آمده است، بروس وین برای گسترش بتمن اینکورپریتد در بیرون از کشور قرار دارد. در نبود او نیز دیک گریسون است که تبدیل به فرشته‌ی نگهبان گاتهام می‌شود تا درگیر یک سری پرونده‌ی مرموز و وحشتناک باشد.

این آرک داستانی Detective Comics یک مجموعه از رازهای هیجان‌انگیز را به یکدیگر پیوند می‌دهد و با استفاده از المان‌های وحشت بدنی روی اتمسفر تشویش کننده تأکید می‌کند. Batman: The Black Mirror یکی از بهترین نمونه‌ها از کمیک‌های شوالیه‌ی گاتهام است که نوآر-جنایی را با ژانر ترسناک ترکیب می‌کند.

Batman: Haunted Knight

کاور کمیک Batman: Haunted Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: Haunted Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور کمیک Batman: Haunted Knight (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

جف لوب و تیم سیل به خاطر دو عنوان کلاسیک Batman: The Long Halloween و Batman: Dark Victory شناخته می‌شوند ولی این Batman: Haunted Knight بود که راه را برای این کمیک‌ها باز کرد. این آنتولوژی به عنوان یک عنوان ویژه‌ی هالووین برای سری Batman: Legends of the Dark Knight پدید آمد که در آن بتمن به سراغ نقطه ضعف گالری ویلن‌هایش می‌رود.

این روایت بهترین استفاده را از فرمت داستان‌گویی آنتولوژی دارد و با نویسندگی لوب و نگارگری سیل حال و هوایی همواره وهم‌انگیز را به مخاطبان انتقال می‌دهد. شاید یکی از جالب‌ترین روایت‌های Batman: Haunted Knight نیز A Christmas Carol باشد که نشان می‌دهد بتمن همان قدر که با هالووین جور است، با کریسمس نیز جور می‌شود.

Batman and the Mad Monk

کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman and the Mad Monk (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman and the Mad Monk (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید) کاور شماره‌ی ۱ کمیک Batman and the Mad Monk (برای دیدن سایز کامل روی تصویر تپ/کلیک کنید)

در دوره‌ی طلایی کمیک‌ها، نسخه‌ای تیره‌تر از شوالیه تاریکی دیده می‌شد تا این که در دهه‌های ۵۰ تا ۶۰ بتمن به سمت روشنی رفت. با این که داستان‌های آن دوران نسبت به استانداردهای امروزی تاریخ‌گذشته به شمار می‌آیند ولی Batman and the Mad Monk مت واگنر به خوبی این روایت خون‌آشامی را به شکل مدرن درآورده است.

بیش‌تر آثار واگنر از شوالیه‌ی تاریکی مربوط به سال‌های ابتدایی فعالیت این قهرمان محسوب می‌شوند و در بین آن‌ها Batman and the Mad Monk یک روایت سرگرم‌کننده از نخستین برخورد شوالیه‌ی شنل‌پوش گاتهام با فراطبیعی‌ست. این کمیک روح دوران طلایی را در کالبدی مدرن قرار می‌دهد تا یک فرقه‌ی خون‌آشامی بتواند به عنوان آنتاگونیست یک روایت ترسناک بتمن ایفای نقش کند.

  • ۵ ویژگی خاص بدن بتمن
  • ۷ بتمن خوشحال در مولتی‌ورس دی‌سی
  • ۷ دشمن بتمن که بیش از همه او را عذاب داده‌اند
  • آشنایی با رد هود – رابینی که به دست جوکر کشته شد
  • اساتید بروس وین در مسیر تبدیل شدن به بتمن چه کسانی بودند؟
CBR

برچسب‌ها:

نظر شما