شناسهٔ خبر: 61677557 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مجلس سنای نیجریه با مداخله نظامی در نیجر مخالفت کرد

تهران- ایرنا- مجلس سنای نیجریه شنبه شب اعلام کرد که با هرگونه مداخله نظامی در نیجر مخالف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روسیا الیوم، مجلس سنای نیجریه پس از موافقت مداخله نظامی احتمالی توسط گروه کشورهای «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» (اکوواس) در نیجر، خواستار راه حل دیپلماتیک برای مساله کودتا در این کشور و اجتناب از اقدامات قهرآمیز شد.

بر اساس این گزارش، مجلس سنای نیجریه خواستار اجتناب از اقدام نظامی در نیجر شد و این درحالی است که کشورهای اکوواس به کودتاچیان در نیجر برای بازگشت دموکراسی در این کشور ضرب الاجل تعیین کردند.

«گادسویل آکپابیو» رئیس مجلس سنای نیجریه ضمن محکوم کردن کودتا در نیجر از رهبران اکوواس خواست تا ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک را با هدف حل و فصل بن بست سیاسی تقویت کنند.

«جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» چهارشنبه گذشته آمادگی خود را درباره مداخله نظامی در نیجر اعلام کرد اما در عین حال تاکید کرد که مداخله نظامی آخرین گزینه برای آنچه بازگشت دموکراسی در نیجر خوانده، خواهد بود.

در همین رابطه «ایساتا تال سال» وزیر خارجه سنگال اعلام کرد که اگر سازمان اکوواس تصمیم به انجام عملیات نظامی در نیجر بگیرد، سنگال در مداخله نظامی احتمالی در این کشور شرکت خواهد کرد.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مرداد ماه جاری با بازداشت "محمد بازوم" رئیس جمهور این کشور در داخل کاخ ریاست جمهوری و سپس برکناری او، بر دوره جدید سیاست ورزی و نخستین تجربه انتقال مسالمت آمیز قدرت در این کشور استعمارزده، نقطه پایان گذاشتند.

نیجر با ۱.۳ میلیون کیلومتر مربع مساحت پهناورترین کشور در منطقه غرب آفریقاست و اکثریت جمعیت ۲۴ میلیون نفری آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند.

نیجر هر چند یکی از فقیرترین کشورهای جهان است اما از بزرگ ‌ترین ذخایر اورانیوم نیز برخوردار است. این کشور تا سال ۱۹۶۰ مستعمره فرانسه بود و در این سال استقلال خود را از این کشور اعلام کرد.