گروه اقتصاد: روز گذشته بیش از ۱۶۸ هزار تن انواع کالا در بورس کالای ایران عرضه شد. براساس این گزارش در این روز و در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۲۹ هزار و ۴۱۴ تن انواع ماده پلیمری و شیمیایی عرضه شد؛
از مهمترین مواد پتروشیمی عرضه شده در این روز میتوان به اسید کلردریک، اسید نیتریک، آروماتیک سنگین، آمونیاک، پارازایلین، پلیاتیلن ترفتالات نساجی، پلیاتیلن سنگین بادی، پلیاتیلن سنگین تزریقی، پلی بوتادین رابر، پلی پروپیلن، پلی وینیل کلراید، تولوئن دی ایزوسیانات و سودکاستیک اشاره کرد. علاوه بر این، در حالی ۷۹ هزار و ۸۰۰ تن انواع قیر راهی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی شد که تالار صادراتی شاهد عرضه ۴۱۰۰ تن قیر ۶۰۷۰ بود. این گزارش همچنین نشان میدهد، شرکت ذوب آهن اصفهان با ۲۹ هزار و ۷۰۰تن سبد تیرآهن ۲۲ تا ۲۷، با قیمت پایه ۲۰ هزار و ۵۲۵ ریال، در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور یافت. گفتنی است، در این روز و در تالار محصولات کشاورزی، ۹هزار تن ذرت دانهای، ۱۰ هزار تن شکرسفید، ۴ هزار تن گندم دروم و ۲۳۳۰ تن برنج عرضه شد.
آتی سکه در یک نگاه
حجم معاملات آتی سکه طلا در هفته گذشته در بورس کالای ایران به ۲۰ هزار و ۹۶۴ قرارداد و ارزش آن رقمی نزدیک به ۲ هزارمیلیارد ریال رسید. به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران، قیمت سکه در۲، ۳ هفته اخیر تحتتاثیر حساسیت مذاکرات هستهای با نوسان روبه رو شده است. البته به دلیل دید عمومی مثبت نسبت به مذاکرات روند قیمتها بیشتر درمدار منفی حرکت کرده است. همچنین در هفته گذشته از ۴سررسید فعال آتی سکه طلا، بیشترین حجم معاملات با ۱۵ هزار و ۷۶۷ قرارداد و به ارزش یکهزار و میلیارد و ۴۷۹ میلیون ریال به سکه طلا تحویل دیماه اختصاص داشت. قراردادهای آتی سکه طلا تحویل آبانماه نیز با ۳ هزار و ۲۶۱ قرارداد و به ارزش ۲۹۹ میلیارد و ۶۲۶ میلیون ریال در جایگاه دوم قرار گرفت. از طرفی رتبه سوم معاملات به قرارداد آتی سکه تحویل شهریور با یک هزار و ۹۳ قرارداد به ارزش ۹۹ میلیارد و ۶۸۶ میلیون ریال اختصاص داشت. این در شرایطی است که معاملات تحویل تیر، حجم معاملات کمتری را نسبت به سایر سررسیدها تجربه کرد و در رده آخر قرار گرفت. این سررسید با ۸۴۳ قرارداد و ارزش بیش از ۷۶ هزار میلیارد ریال به کار خود در هفته اخیر پایان داد. این در شرایطی است که در آخرین روز از هفته گذشته هم معاملات آتی بورس کالای ایران با انتشار اخبار مبنی بر مذاکرات هستهای با کاهش قیمت روبهرو شدند و سکه سررسید تیرماه با ریزش ۰/۶۴درصدی به پایینتر از ۹۰۰ تومان کاهش یافت و با نرخ ۸۹۷ هزار تومان معامله شد. این در شرایطی است که از سررسید شهریور تا دیماه قیمتها همچنان بالای ۹۰۰ هزار تومان معامله میشوند، به طوری که سکه تحویل شهریور با قیمت ۹۰۲ هزار تومان معامله شد که افت ۰/۷۲درصدی را در روز پنجشنبه به ثبت رساند. همچنین قرارداد تحویل آبان نیز با قیمت ۹۰۸ هزار تومان معامله شد و کاهش یک درصدی داشت. در آخر نیز سکه تحویل دی با قیمت ۹۲۵ هزار تومان مورد معامله قرار گرفت که با روند نزولی قیمت همراه شد و افت ۱/۱۷درصدی را در این معاملات به ثبت رساند. کارشناسان یکی از مهمترین دلایل کاهش قیمتها در هفته اخیر در بازار آتی سکه را علاوه بر رکود نسبی در بازارهای نقدی، انتشار اخبار سیاسی مربوط به مذاکرات هستهای بین ایران و ۱+۵ اعلام کردند و معتقدند تا روز سهشنبه هفته جاری بازار سکه و دلار به ریزش خود ادامه خواهند داد مگر اینکه اخبار انتشار یافته برخلاف انتظار منفی باشد که در این صورت با افزایش شدید قیمتها رو به رو خواهیم بود.