شناسهٔ خبر: 61596451 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

بیگدلی با اشاره به اقدام ایران برای وصول طلب ۷ میلیارد دلاری از کره جنوبی :

شکایت ایران از دیوان تبلیغاتی و بی‌اثر است

این روز‌ها بحث طلب ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی دوباره داغ و تیتر یک بیشتررسانه‌ها شد. ماجرا به ارز حاصل از فروش نفت ایران به کره برمی گردد، نفتی که پیش از دور جدید تحریم‌ها به کره صادر شد و حالا پس از گذشت بیش از ۴ سال آن‌ها می‌گویند به دلیل تحریم‌ها امکان واریز پول را ندارند. اقتصاد ۲۴ در همین راستا در گفتگویی با علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل به بررسی این نامه و چگونگی استرداد این وجه پرداخته است:

صاحب‌خبر -

 

    

دولت سیزدهم نامه‌ای تنظیم کرده و در آن نامه از مجلس خواسته است طلب ۷ میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی را مورد پیگیری قرار دهد. بنظر شما ایا این یک بازی روانی و تبلیغاتی برای افکار عمومی است و یا اینکه دولت مصمم به دریافت این طلب است و از این رو این نامه را ارائه کرده است، و اساسا ایا دولت و مجلس برنامه ریزی برای استرداد این وجه دارند؟

گرفتن چنین تصمیمی بیشتر دارای جنبه تبلیغاتی و برای اقناع افکار عمومی است. با توجه به اینکه عراق در همسایگی ما است و هر لحظه نیز نیازمند گاز و برق ایران است الان نتوانسته مستقیما به ما پول بدهد و پول ما را به بانکی در عمان حواله کرده است و این یک مقدار تحقیر آمیز است، نفت در برابر نان همان کاری است که آمریکایی‌ها در مورد صدام حسین کردند. اما در مورد کره باید گفت حجم مبادلات ما با کره خلیی زیاد است خصوصا از جهت ورود کالا‌های مستیقم و به همبن جهت برای کره ما بازار خوبی بودیم، از این رو کره دارد آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهد تا مشکل ایران حل و پول پرداخت شود، منتهی با توجه به تحریم‌های بسیار شدیدی که آمریکا گذاشته، کره توانایی اینکار را ندارد که بخواهد پول ایران را پرداخت کند. بنظر من اصلا نیازی به قانون نداشت که دولت چنین نامه‌ای داده است.

شاید به دلیل این که مسئولان وزارت خارجه بار‌ها نشانه‌های مثبتی برای بازپرداخت این بدهی از سوی کره ای‌ها دیده اند، اما این رفتار‌ها در حد اظهار نظر مسئولان کره‌ای بوده و اقدام عملی در این خصوص صورت نداده اند چنین نامه‌ای ارائه شده است؟

ایران باید به دیوان بین المللی شکایت می‌کرد که همین کاررا هم می‌خواهد بکند، ولی ممکن است این دیوان ما را حاکم بکند، ولی قدرتش بسیار پایین است، زیرا خود آمریکا هم عضو این دیوان نیست. تخصص دیوان در این است که اختلافات بین دولت‌ها را حل و فصل کند وکره هم می‌تواند توجهی به این موضوع نکند و بگوید تحریم‌های آمریکا، بسته بودن شبکه بانکی ایران و عدم عضویت ایران در اف‌ای تی اف اجازه نمی‌دهد ما این پرداخت را انجام دهیم، و این دلایل خاصی است که هیچ کشوری تا حالا نتوانسته از آن عدول کند؛ بنابراین این اقدامی که ایران کرده یک نوع کار تبلیغاتی و سیاسی است و بنظر می‌رسد اینکار باعث نمی‌شود تا کره قانع شود پول ما را پرداخت کند. اگر حتی دیوان هم حکم به نفع ایران صادر کند، از آنجا که جنبه اجرایی آن صفر است و آمریکا بار‌ها این را نپذیرفته، نمی‌تواند خیلی در بازپرداخت بدهی کره به ما موثر باشد.

 

نظر شما