شناسهٔ خبر: 61539934 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

انتشار اثری از آگاتا کریستی

صاحب‌خبر -

گروه فرهنگ و هنر: کتاب «و آنگاه هیچ کس نماند» نوشته آگاتا کریستی با ترجمه شیما طاهری ازسوی انتشارات گویا منتشر شد. در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم: " چقدر خسته بود ، به طرز وحشتناکی خسته بود بدنش درد می‌کرد ، پلک های سنگین شده بودند . دیگر نمی‌ترسید . خواب ... خواب ... از آنجایی که در جزیره تنها بود می‌توانست با خیال راحت بخوابد . یک پسربچه سرخ پوست تنها بود . با خودش لبخند زد . از در جلویی وارد شد . آرامش عجیبی در خانه وجود داشت . با خود فکر کرد : معمولاً هیچ کس ... " آگاتا کریستی مشهورترین نویسنده رمان های معمایی پلیسی جهان است و این رمان یکی از بهترین و پرفروش‌ترین رمان های جنایی معمایی است که توسط او نوشته شده است .و آنگاه هیچ کس باقی نماند، داستان ده غریبه است که هرکدام توسط میزبانی مرموز و ناشناس به جزیره سرخ پوست دعوت شده‌اند و هریک رازی در گذشته خود دارند ... این اثر در ۲۶۱ صفحه و با قیمت ۱۶۵ هزار تومان منتشر شده است.

درگذشت شاپور جورکش 
شاپور جورکش، شاعر، مترجم و منتقد ادبی در ۷۳ سالگی دیروز به علت عارضه ریوی از دنیا رفت. شاپور جورکش شاعر، مترجم، منتقد و پژوهشگر ادبی و نمایشنامه‌نویس، متولد ۱۰ بهمن ۱۳۲۹ در شهرستان فسا در فارس بود. او تحصیلات خود را تا دریافت مدرک فوق لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه شیراز ادامه داده‌ بود و مدتی تا سال ۱۳۵۸ در دانشگاه تدریس می‌کرد. همچنین گروه ترجمه شیراز را تأسیس کرده و در آن‌جا فعال بود. معروف‌ترین کتاب شاپور جورکش «بوطیقای شعر نو» نام دارد که با رویکردی تازه شعر و شاعری نیما یوشیج را بررسی می‌کند. این کتاب توسط انتشارات ققنوس منتشر شده‌ و از کامل‌ترین کارها در زمینه شعر نیما یوشیج است. کتاب «زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه صادق هدایت» نیز از کارهای شاخص حوزه هدایت‌پژوهی است که در سال ۷۴ توسط نشر آگه به چاپ رسیده ‌است. جورکش همچنین دو منظومه شعر با نام‌های «هوش سبز» (انتشارات نوید) و «نام دیگر دوزخ» (انتشارات آگه) به چاپ رسانده‌ است. «دموکراسی و هنر»، «درآمدی تاریخی بر نظریه‌های ادبی از افلاطون تا بارت»، «پست‌مدرنیسم» و «خفیه‌نگاری خشونت در سرزمین آدم‌لتی‌ها» از دیگر آثار این شاعر، منتقد ادبی و مترجم هستند.

انتشار کتاب «به‌سوی تمدن جدید» 
کتاب «به‌سوی تمدن جدید؛ سیاست در موج سوم» نوشته الوین تافلر و هایدی تافلر به‌تازگی با ترجمه محمدرضا جعفری از سوی نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب سال ۱۹۹۵ میلادی منتشر شده است. به گزارش ایبنا، دو نویسنده این‌کتاب که زن و شوهر بودند، با تالیف کتاب‌های «شوک آینده»، «موج سوم» «جابجایی در قدرت»، «جنگ و ضدجنگ» به شهرت رسیدند که آثارشان دربرگیرنده تحولات جهان بودند. الوین تافلر نویسنده و آینده‌پژوه آمریکایی متولد سال ۱۹۲۸ و درگذشته به‌سال ۲۰۱۶ است. شناخته‌شدنش در ایران هم به‌واسطه چاپ ترجمه «موج سوم» بود. «به‌سوی تمدن جدید» عصاره و چکیده همه کتاب‌ها و مقالاتی است که تافلرها منتشر کردند. به‌عبارتی هم می‌توان این‌کتاب را تفسیر کتاب «موج سوم» دانست. دو مولف کتاب می‌گویند جهانی که امروز مردم در آن زندگی می‌کنند، همان‌ جهانی است که سال‌ها پیش در کتاب‌های دیگرشان درباره‌اش نوشته بودند و گذشت زمان، درست‌بودن تحلیل‌های آن‌ها را اثبات کرده است. تافلرها می‌گویند رجوع به تحلیل‌های صحیح‌شان در روزگار معاصر مفید به فایده است و می‌تواند راه و روش‌های مواجهه واقع‌بینانه با این‌وضعیت را که پرسش‌ها و ابهاماتی درباره هوش مصنوعی زیاد شده، پیش پایمان بگذارد. در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم: «این‌واقعیت تکان‌دهنده همچنان به قوت خود باقی است که در ایالات متحده اشتغال در تولید کارخانه‌ای، پس از فراز و نشیب‌های بسیار، در سال ۱۹۸۸ تقریبا به همان‌میزان سال ۱۹۶۸ بود: یعنی کمی بیش از نوزده میلیون نفر. درصد سهم تولید کارخانه‌ای در تولید ملی به همان میزان سی سال پیش بود. در حالی‌که همه این تولید توسط بخش کوچک‌تری از کل نیروی کار انجام گرفته بود. حتی امروز نیز گاه و بیگاه در گفته‌های مدیران آن دسته از صنایع امریکا که بد اداره می‌شوند، و رهبران اتحادیه‌هایی که عضویت در آنها رو به کاهش گذاشته، و اقتصاددانان یا تاریخ‌دانانی که کوس اهمیت تولید کارخانه‌ای را می‌زنند _ انگار که کسی مدعی خلاف آن باشد_ هنوز کلمات دونالد رگان طنین‌انداز است.