به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حوزه تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات و مسئله تحول دیجیتال یکی از راهبردیترین ابعاد تحول گرایی است که حال و آینده کشور از آن متاثر است. در همین راستا، بنیاد ملی نخبگان با هدف حمایت از نخبگان و بهرهمندی از ظرفیت ایشان در حل مسائل راهبردی ملّی با همکاری نهادهای عمومی و خصوصی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات «طرح کارورزی ملی رایان» را برگزار میکند.
خلاصه طرح
طرح کارورزی ملی رایان برای کسانی که روحیه تحول گرایی و دغدغه توسعه دیجیتال کشور را دارند، فرصت مناسبی جهت مواجهه با چالشهای واقعی و مسائل راهبردی عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
رایان یک دوره حرفهای کاری تمام وقت است که بین ۱۲ الی ۲۲ ماه به طول خواهد انجامید. این طرح از مراحل مختلفی تشکیل شده است و برگزیدگان طرح در هر مرحله، به انجام پروژه در بخشهای مختلف پیرامون مسائل اصلی توسعه دیجیتال کشور خواهند پرداخت.
نخبگانی که سابقه کاری حرفهای متناسب را داشته باشند، پس از طی مراحل ارزیابی، برای حضور در دوره برگزیده خواهند شد. متقاضیان در طول مدت کارورزی و انجام پروژه، علاوه بر تجربه کاری، از راهنمایی و مشاوره صاحبنظران و خبرگان حوزه دیجیتال در کشور و همچنین مجموعهای از بستههای آموزشی عمومی و تخصصی بهرهمند خواهند شد.
پذیرفته شدگان در طول این دوره حقوق اشتغال تمام وقت را دریافت خواهند کرد و از سایر مزایا از جمله بیمه عادی و بیمه تکمیلی برخوردار میشوند.
ویژگیها
از ویژگیهای اصلی طرح رایان، به موارد زیر اشاره میشود:
مسئله محور بودن و ارائه فرصت مواجهه و تلاش برای حل مسائل واقعی
فرصت تیمسازی و اثربخشی شبکهای
کسب تجربهای جامع از تمام بخشهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
کسب آموزشهای عمومی، تخصصی و مهارتی
بهره مندی از راهنمایی و مشورت اساتید و صاحب نظران خبره کشور
انتقال تجربه مدیران بخش عمومی و خصوصی به نسل جدید
مراحل اصلی
این طرح شامل ۵ مرحله اصلی است که به شرح زیر است؛
آماده سازی: پس از بررسی رزومه و برگزاری آزمونهای ورودی و مصاحبه تخصصی، افراد برگزیده وارد مرحله آمادهسازی خواهند شد. وقتگذاری افراد در این مرحله به صورت پاره وقت بوده و مدت زمان آن ۱ ماه است. این مرحله شامل مجموعهای از ارائههای آموزشی و مهارتی، جلسات گفتگوی درون گروهی و جلسات انتقال تجربه مدیران موفق بخش خصوصی و دولتی خواهد بود.
کارورزی بخش خصوصی: این مرحله بین ۳ الی ۶ ماه خواهد بود که افراد به عنوان دستیار مدیران ارشد یکی از شرکتهای بزرگ بخش خصوصی تجربه کسب خواهند کرد. تجربه فضای کاری یک بنگاه بزرگ و فهم اقتضائات محیط کسب و کار، از مهمترین دستاوردهای این مرحله خواهد بود.
کارورزی ملی: این مرحله بین ۴ الی ۷ ماه خواهد بود که طی آن، افراد در یکی از سازمانها و یا معاونتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از پروژههای راهبردی ملی حوزه دیجیتال فعالیت خواهند کرد. در این مرحله افراد در مجامع تصمیمگیری حضور خواهند داشت و با چالشهای واقعی حل مسائل کشور آشنا خواهند شد.
کارورزی محلی: این مرحله بین ۱ الی ۲ ماه خواهد بود که در این مرحله، افراد با مسائل مختلف محلی استانها درگیر میشوند. با تعریف پروژه در یکی از استانها، افراد به آن استان اعزام شده تا با چالشهای استانی و محلی بیشتر آشنا شوند.
کاروزی بین المللی: این مرحله بین ۳ الی ۶ ماه است که در آن، افراد در یکی از کشورهای شاخص در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات حضور پیدا کرده و به انجام پروژهای ناظر به آن کشور خواهند پرداخت. شناخت مناسبات تجاری و دیپلماتیک، فرصتهای توسعه بینالمللی و یادگیری مسیر توسعه دیجیتال سایر کشورها، از مزایای این مرحله خواهد بود.
زمانبندی طرح
مهلت ثبت نام: ۱۲ مردادماه ۱۴۰۲
آغاز مرحله مقدماتی و آماده سازی: از ۱۵مهرماه ۱۴۰۲ (به صورت نیمه وقت)
آغاز مرحله کارورزی: از ۲۷ آبانماه ۱۴۰۲ (به صورت تمام وقت)
معیارهای ثبتنام
بازه سنی کمتر از ۳۵ سال (متولدین سال ۱۳۶۸ به بعد)
دارای مدرک کارشناسی رشتههای مرتبط (یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شرط حضور در دوره پایاننامه و یا دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی)
حداقل ۳ سال سابقه کاری مرتبط
تعهد وقتگذاری تمام وقت در طول دوره (عدم اشتغال همزمان)
داشتن دو توصیه نامه معتبر (از خبرگان حوزه دیجیتال از جمله: اساتید دانشگاه یا مدیران بخش عمومی یا خصوصی)
حقوق و مزایا
حقوق و مزایا بر اساس رزومه فرد و متناسب با پرداختی به رزومه مشابه در بخش خصوصی خواهد بود. همچنین در این طرح افراد بیمه عادی و بیمه تکمیلی (به همراه همسر و فرزندان) را دریافت خواهند کرد.
تعهدات اشخاص
افراد تعهد دارند پس از اتمام طرح، به اندازه طول دوره در کشور حضور داشته و با تایید دبیرخانه طرح، در یکی از مراکز بخش خصوصی یا عمومی به فعالیت بپردازند.
ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر
www. rayan-bmn. ir
∎