شناسهٔ خبر: 61452464 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

محمد اسلامی در دیدار اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی :

ذخایر اورانیوم امروز قابل مقایسه با گذشته نیست

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که امروز ذخایر اورانیوم ما در کشور قابل مقایسه با گذشته نیست و هدف تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با جدیت دنبال خواهد شد.

صاحب‌خبر -

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که امروز ذخایر اورانیوم ما در کشور قابل مقایسه با گذشته نیست و هدف تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای با جدیت دنبال خواهد شد.

مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران امروز یکشنبه اعلام کرد که اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی علاوه بر دیدار و نشست مشترک با  محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از معاونان وی، از راکتور تحقیقاتی شهید فخری‌زاده تهران و نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای بازدید کردند.

اسلامی در این نشست ضمن ادای عرض تسلیت به مناسبت ایام محرم و عزاداری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و گرامیداشت شهدای هسته‌ای به ویژه، شهید داریوش رضایی‌نژاد، اظهار کرد: در این دوره از مدیریت سازمان انرژی اتمی، بحث معرفی اقدامات و دستاوردهای سازمان آن‌هم با توجه به ذهنیت سنگین و روایتگری که علیه صنعت هسته‌ای ایران به راه انداخته‌اند، به عنوان یک تکلیف شناخته می‌شود.

وی افزود: این مساله مهم بود تا ما بتوانیم ایفای نقش این صنعت و فناوری‌ هسته‌ای را به عنوان موتور پیشران و شکافنده علوم و فنون را به نمایش بگذاریم.

معاون رئیس جمهور گفت: برای نمایش نقش صنعت و فناوری هسته‌ای، سند چشم‌انداز 20 ساله سازمان انرژِی اتمی ایران تهیه، تدوین و تصویب شد که یک ریل‌گذاری مناسب برای رسیدن به مقصد در صنعت هسته‌ای کشور بوده است.

وی در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: بر اساس تکالیف تعیین شده، 20 فروردین 1401 و با حضور رییس جمهور از سند چشم‌انداز 20 ساله سازمان انرژی اتمی ایران رونمایی شد.

وی با اشاره به اینکه سند چشم‌انداز سازمان انرژی اتمی ایران، مسیر تعیین شده و ریل‌گذاری برای رسیدن به مقصد به شمار می‌آید، تصریح کرد: با این سند، سازمان انرژی اتمی ایران هم اکنون شناخت مناسبی از مسیر پیش روی خود در درون و بیرون کشور داشته و با راهبردی مشخص کار را پیش می‌برد.

معاون رئیس جمهور با اعلام اینکه با استناد به این سند، سازمان انرژی اتمی ایران توانست یک سال پرشور، پرنشاط و پرتلاشی را در 1401 تجربه کند، گفت: سال گذشته 159 دستاورد دانشی، فناوری و صنعتی داشتیم که این یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: این مساله نشان داد که جهت‌گیری  و نیز راهبرد تعیین شده، صحیح بوده و با تداوم آن در سال 1402 این حرکت را ادامه می‌دهیم.

محمد اسلامی در ادامه جلسه خود با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار دست‌اندرکاران صنعت هسته‌ای کشور بعد از 10 سال با مقام معظم رهبری، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با اشراف و شناختی که دارند، در دیدار 1.5 ساعته از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای، آن را نمایشگاه خوب، خشنودکننده و دلگرم کننده دانستند.

وی افزود: یکی از نکات مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی این بود که بر تاثیر صنعت هسته‌ای در زندگی مردم و اعتبار بین‌المللی آن و همچنین باور، روحیه و اعتماد به نفس فعالان این صنعت برخلاف همه روایتگری‌ها تاکید داشتند. ایشان در این دیدار تاکید داشتند با وجود همه تهدیدها، ترور، تحریم و فشارها به روحیه و اعتماد به نفس دانشمندان ما در این صنعت که در مرز دانش قرار دارد، خدشه‌ای وارد نشده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه نگاه ویژه مقام معظم رهبری به صنعت هسته‌ای باعث شد تا سازمان انرژی اتمی ایران، قدرتمندتر و مصمم‌تر از گذشته به مسیر خود ادامه دهد، گفت: یکی از نکاتی که در دیدار با مقام معظم رهبری نسبت به آن تاکید شد، تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای بود که این تحقق این هدف را با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در ساخت نیروگاه‌ها در کشور مذاکراتی با کشورهای مختلف برای انجام برخی کارهای مشترک انجام شده است، افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده، تهیه سوخت نیروگاه‌ها به ویژه برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس است. در این زمینه به دنبال بومی‌سازی و بهره‌برداری از ظرفیت علمی دانشمندان ایرانی هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست با اعضای کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره سوخت در کشور، گفت: در سال  1401 ظرفیت و تعداد معادن فعال در کشور  را افزایش دادیم و توانستیم از یک کارخانه تولید کیک زرد بهره‌برداری کنیم.

وی ادامه داد: در 1.5 سال گذشته برای تکمیل زنجیره سوخت، ظرفیت شناسایی و بهره‌برداری از معادن را گسترش دادیم.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: امروز ذخایر اورانیوم ما در کشور قابل مقایسه با گذشته نیست به‌طوری‌که هم اکنون 8 معدن فعال در کشور داریم که برنامه‌ریزی شده تا پایان امسال از  6 معدن دیگر بهره‌برداری شود. این مساله علاوه بر اشتغالزایی و استخراج اورانیوم از معادن و فرآوری به روش هیپلیچینگ، موجب پشتیبانی از زنجیره عناصر با ارزش می‌شود./تسنیم

فریدون حسنوند

رییس کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد

توجه به نیازهای سازمان انرژی اتمی در برنامه هفتم توسعه

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جلسات و نشست‌های مشترک میان سازمان انرژی اتمی ایران و مجلس شورای اسلامی به صورت مستمر برگزار می‌شود.

فریدون حسنوند درباره نشست با رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: جلسه امروز بسیار خوب بود و اعضای کمیسیون انرژی مجلس بازدیدهایی از راکتور تحقیقاتی تهران و نیز نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای داشتند که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

وی درباره بازدید از نمایشگاه‌ دستاوردهای صنعت هسته‌ای افزود: مدیران ارشد صنعت هسته‌ای کشور در جریان این بازدیدها به شرح دستاوردهای صنعت هسته‌ای در شش بخش و چگونگی دستیابی به آنها پرداختند.

وی در مورد چگونگی حمایت مجلس از صنعت هسته‌ای توضیح داد: صنعت هسته‌ای یکی از نقاط  قدرت کشور محسوب می‌شود زیرا فناوری هسته‌ای در حوزه‌های کشاورزی، پزشکی، انرژی، داروسازی و... که به زندگی روزمره مردم مرتبط است، می‌تواند نقش آفرینی کرده و نیز موجبات درآمدزایی را فراهم سازد و همچنین قدرت کشور را ارتقا بخشد.

وی تاکید کرد: مجلس نیز با توجه به این موارد، خود را موظف می‌داند در حوزه‌های تقنینی، نظارتی و تامین منابع مالی، به سازمان انرژی اتمی ایران کمک کند.

حسنوند گفت: در نشست امروز یکی از مباحثی که مطرح شد، طرح جامع صنعت هسته‌ای کشور بود که در کمیسیون انرژی مصوب شده و اکنون در نوبت طرح در صحن علنی است.  این طرح در اصل به عنوان قانون احکام دائمی است و این قانون پس از ۴۰ سال می‌تواند یک هویت جدید و پشتوانه در حوزه تقنینی و اجرایی را برای سازمان انرژی اتمی ایران به مرحله اجرا درآورد. بر اساس این قانون، یک چشم‌انداز در حوزه تولید انرژی، تامین منابع مالی و تنوع آن‌ مد نظر قرار داده شده است.

وی ادامه داد: همچنین پشتوانه‌هایی در عرصه بین‌المللی پیش‌بینی شده و در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی سعی کرده‌ایم تا در برنامه هفتم توسعه بتوانیم تعدادی از نیازهای سازمان انرژی اتمی ایران در حوزه تقنینی، ‌مالی و سایر موارد را برطرف کنیم و انشاالله این مسیر راهگشا باشد.

حسنوند تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به آن تاکید داشتند؛ این بود که دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران در زندگی روزمره مردم باید به‌طور جدی تبیین شود تا مردم بدانند اگر کشور هزینه‌ای برای این موضوع می‌پردازد، تا چه اندازه برای ما ارزشمند بوده است و تا چه حدی می‌تواند در زندگی فعلی و آینده مردم کشور موثر باشد.

 رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان عنوان کرد: ظرفیت کمیسیون انرژی در عرصه بین‌المللی و دیپلماسی کمک کننده است و می‌تواند مانع از سیاه‌نمایی علیه کشور شده و نسبت به روشنگری اذهان جهانی نیز می‌تواند در خدمت صنعت هسته‌ای و سازمان انرژی اتمی ایران باشد.

گفتنی است؛ نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس یازدهم از غرفه‌های توسعه کاربرد پرتوها در زندگی، توسعه کاربردهای فناوری پلاسما، مرکز یون درمانی ایران، تجهیزات ابزار دقیق هسته‌ای و چشمه‌های صنعتی، تولید و توسعه رادیوداروها و کیت‌های رادیودارویی، مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای ایران، زیست فناوری ایزوتوپی، کیت‌های ایزوتوپی تشخیصی، بومی‌سازی ساخت نیروگاه‌های اتمی، بومی‌سازی برداشت داده‌های ژئوفیزیک هوابرد و اقتصاد معدن بازدید کردند و در جریان اقدامات انجام شده در صنعت هسته‌ای قرار گرفتند./ایسنا

نظر شما