شناسهٔ خبر: 61443848 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سابق موساد: از چند جبهه توسط ایران محاصره‌ هستیم؛ تغییرات قضایی متوقف شود

رئیس پیشین سازمان جاسوسی موساد در یادداشتی نسبت به تهدیدات همه جانبه ایران علیه رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد و خواستار توقف لایحه اصلاحات قضایی به دلیل نگرانی‌های امنیتی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، یوسی کوهن، رئیس سابق موساد و مشاور پیشین امنیت داخلی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در یادداشت خود که در روزنامه یدیعوت آحارونوت منتشر شده است با ابراز نگرانی نسبت به تهدیدات ایران علیه این رژیم خواستار توقف لایحه جنجالی اصلاحات قضایی شد.

کوهن خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اصلاحات قضایی پیشنهادی هم وحدت داخلی و هم نیروهای امنیتی اسرائیل را تهدید می‌کند، ما باید از طریق گفت‌وگو به یک اجماع گسترده برای حفظ انعطاف‌پذیری‌ جامعه‌مان برسیم.

وی در بخش دیگری از این یادداشت با ادعای اینکه گروه‌های زیادی در منطقه، از جمله عراق، سوریه و لبنان تحت نفوذ ایران قرار دارند، ابراز نگرانی کرد که در حال حاضر ایران یک تهدید مرکزی برای امنیت رژیم صهیونیستی به شمار می‌آید.

یوسی کوهن در ادامه به وجود برخی اختلاف نظرها میان مقامات ارشد امنیتی صهیونیستی در مواجهه با تهدیدات ایران اشاره و تاکید کرد که با وجود این  تضاد نظرات، مسئولان در نهایت به دلیل نگرانی از امنیت این رژیم تصمیماتی می‌گرفتند که مورد قبول همگان باشد.

این مقام سابق صهیونیستی تاکید کرد که چند ماه گذشته برای او که بیش از چهل است برای رژیم صهیونیستی خدمت می‌کند، چالش‌برانگیز بوده اما تلاش‌ها برای گردهم آوردن کسانی که مایل به گفت‌وگو علی‌رغم اختلاف نظرهایشان هستند، بی نتیجه بوده است.

وی خواستار کنار گذاشتن اختلاف نظرها در میان مسئولان امنیتی صهیونیستی شد و تاکید کرد: در زمانی که تهدید ایران از چندین جبهه بر ما سایه افکنده، ما باید اطمینان حاصل کنیم که امنیت اسرائیل آسیبی نخواهد دید.

به گزارش ایسنا، تلاش کابینه راستگرای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای اصلاحات در قوه قضائیه، سرزمین‌های اشغالی را در یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های سیاسی خود فرو برده است. این اقدام کابینه، اعتراضات سراسری را برانگیخته؛ اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده و موجب نگرانی متحدان غربی تل‌آویو شده است.

منابع خبری اعلام کرده‌اند که در بیست‌ونهمین شنبه اعتراضی علیه این لایحه جنجالی کابینه نتانیاهو بیش از نیم میلیون صهیونیست در سراسر سرزمین های اشغالی به خیابان‌ها رفتند.

به نوشته روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت، سرزمین‌های اشغالی فلسطین در ساعات آینده به ویژه در سایه رأی‌گیری کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) طی فردا (دوشنبه) درباره بند «معقولیت» یا «دلیل منطقی» لایحه اصلاحات قضایی که اجازه تصویب قوانین قضایی مورد نظر کابینه راست افراطی به رهبری بنیامین نتانیاهو را می‌دهد، با رویدادی سرنوشت‌ساز روبه‌رو خواهد شد. از این رو فضای بی‌سابقه‌ای از اختلاف و دودستگی در میان ساکنان اراضی اشغالی حاکم شده است.

نتانیاهو قرار بود امروز (یک‌شنبه) با هرتزی هالوی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار کند تا درباره این بحران گفت‌وگو کنند و از حقیقت خطرات آن مطلع شود؛ اما عمل جراحی نخست وزیر رژیم صهیونیستی باعث به تعویق افتادن این دیدار شد.

ساکنان اراضی اشغالی همچنین از مناطق مختلف خود را به مقابل مقر کنست رسانده و با هدف ماندن چند روزه در این مکان در مقابل کنست چادرهای خود را برپا کردند.

در همین راستا و در پی تشدید تظاهرات علیه نتانیاهو گروهی از مقامات ارشد امنیتی رژیم صهیونیستی متشکل از روسای ستاد ارتش، روسای موساد و شاباک شامگاه شنبه نامه‌ای به نخست‌وزیر این رژیم ارسال کرده و وی را متهم کردند که به امنیت رژیم اشغالگر آسیب جدی وارد کرده و حمایت خود را از تمردکنندگان از خدمت در نیروهای ذخیره ارتش اعلام کردند.

بر اساس این گزارش، در پیام این مقامات خطاب به نتانیاهو آمده است: ما روسای موساد، شاباک، ستاد ارتش و افسران ذخیره در ارتش شما را مستقیماً مسؤول خسارات سنگین وارده به ارتش و امنیت اسرائیل می‌دانیم.

در این نامه همچنین تاکید شده است که کابینه رژیم صهیونیستی تحت رهبری نتانیاهو ضمن نادیده گرفتن صدمات وارده به «دموکراسی» ادعایی این رژیم، منجر به متلاشی شدن صهیونیست‌ها و آسیب مهلک به امنیت این رژیم شده است.

با تصمیم کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو برای پیش بردن لایحه جنجالی «اصلاحات قضایی» علاوه بر تظاهرات گسترده در سراسر اراضی اشغالی طی روزها و هفته‌های گذشته شمار قابل توجهی از نیروهای ذخیره ارتش این رژیم نیز به مخالفان نتانیاهو ملحق شده‌اند و تمرد نظامیان همچنان ادامه دارد.

به‌رغم مخالفت‌های شدید با این طرح، نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی است که هدف آن ایجاد توازن بین قوه‌ها از طریق کاهش اختیارات دیوان عالی به نفع پارلمان است.

اما منتقدان بر این باورند که این اقدام راه را برای سوء استفاده از قدرت باز می‌کند، در حالی که اپوزیسیون این طرح را گامی برای تضعیف استقلال قوه قضاییه می‌داند که در نهایت دیوان عالی رژیم صهیونیستی را تابع خواسته‌های سیاستمداران می‌کند.

انتهای پیام

نظر شما