شناسهٔ خبر: 6138605 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصررسانه | لینک خبر

اخبار بورس

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان بورس خبر داد
بورس ارز راه‌اندازی می‌شود
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تهران از راه‌اندازی معاملات آتی ارز خبر داد و گفت: برای راه‌اندازی بورس ارز باید تمامی بازیگران اصلی همچون بانک مرکزی، سیستم بانکی و صرافی های مجاز در حوزه ارز کمک کنند تا این برنامه اجرایی شود.
محمد فطانت در جمع خبرنگاران در خصوص برنامه سازمان بورس برای راه‌اندازی بورس ارز اظهار کرد: در حال حاضر راه اندازی معاملات آتی ارز مورد مذاکره قرار گرفته تا معاملات آتی روی این محصول نیز همانند سکه طلا انجام شود.
وی افزود: با توجه به باز شدن فضای بورس و استقبالی که سرمایه گذاران خارجی برای ورود به بازار سرمایه دارند، یکی از انتظارت این است که سرمایه گذاران خارجی بتوانند چشم انداز مثبتی به آینده نرخ ارز داشته باشند که بدین منظور نرم افزارهای مورد نیاز آماده و بسترهای لازم فراهم شده است.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تهران عنوان کرد: برای محقق شدن این برنامه و راه اندازی بورس ارز قطعا باید تمامی بازیگران اصلی همچون بانک مرکزی، سیستم بانکی و صرافی های مجاز در حوزه ارز کمک کنند که از وزارت اقتصاد و شخص وزیر درخواست کردیم تا در راه اندازی بازار ارز کمک کرده و هماهنگی های لازم را انجام دهند که مقدمات آن در حال فراهم شدن است و امیدواریم این برنامه جامه عمل بپوشد.
فطانت به جزئیات بورس ارز اشاره کرد و گفت: در ابتدا سعی داریم که مانند سکه طلا تابلو مجزایی در یکی از بورس های کشور راه اندازی کنیم ولی قطعا این محصول به اندازه کافی پتانسیل دارد که بعدا بتواند بازاری جداگانه در کشور ایجاد کند.
رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تهران در خصوص زمان راه اندازی این بازار اظهار کرد: در حال حاضر ابهاماتی همچون دو نرخی بودن نرخ ارز وجود دارد که مانع ایجاد کرده است، زیرا به تدریج نرخ رسمی ارز به 3000 تومان نزدیک می شود که امیدواریم بعد از توافق هسته ای، فضایی ایجاد شود که بازار ارز قابلیت پیش بینی پیدا کند و بتواند به عنوان یک ابزار جدید مورد استفاده قرار گیرد.

بورس؛ چشم به راه وین
بورس تهران که معاملات هفته گذشته را با نگاه به وین و مذاکرات هسته‌ای پشت سر گذاشته بود، با خوش‌بینی ناشی از مذاکرات توانست اندکی بهبود یافته و میانگین بازدهی سهامداران خود را به 3.7 درصد افزایش دهد.
فعالان بورس تهران در هفته گذشته فعالیت خود را در شرایطی آغاز کردند که در جریان بودن مذاکرات هسته ای و نزدیک شدن به ضرب الاجل تعیین شده روند بورس را تحت تاثیر قرار داد و موجب توجه سهامداران به مذاکرات 1+5 در وین شد؛ به طوری که معاملات هفته جاری با ابهام ناشی از نتیحه مذاکرات آغاز شد اما انتظار و ابهام سهامداران جای خود را به خوش بینی ناشی از مذاکرات داد و موجب افزایش قیمت ها و شاخص بورس شد.
با این اتفاق در هفته گذشته شاخص بورس تهران برای مدت کوتاهی کانال 65 هزار واحدی را لمس کرد اما به دلیل تمدید یک هفته ای مذاکرات دوباره به فاز احتیاط و انتظار رفت و به کانال 64 هزار واحدی برگشت و بازدهی سهامداران خود را در سطح 3.7 درصدی نگه داشت.
با این حال خوش بینی برخی سهامداران از نتیجه مذاکرات هسته ای موجب افزایش میل خرید در آنها شد به طوری که سهامداران تالار شیشه ای در هفته گذشته بیشتر به سمت خرید سهم های بانکی و خودرویی به دلیل تاثیر پذیری این شرکتها از لغو تحریم ها ، تمایل نشان دادند.
اما انتظار سهامداران برای نتیجه مذاکرات هسته ای موجب کاهش ارزش و حجم معاملات شد؛ به طوری که در هفته گذشته در مجموع 3 هزار و 49 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 569 میلیارد ریال داد و ستد شد که این میزان نسبت به هفته گذشته کاهش کاهش 10 درصدی در ارزش و 23 درصدی در حجم معاملات را نشان می دهد.
بیم و امید سهامداران برای نتیجه مذاکرات هسته ای همچنین موجب شد تا دفعات معاملات هشت درصد کاهش یافته و تعداد خریداران نیز با افت هفت درصدی مواجه شده و به 60 هزار نفر برسد.

رئیس اتحادیه الکترونیکی بین بورسی مطرح کرد
ضرورت ایجاد نظام تجارت آزاد با ایران و لزوم همکاری EEU با بورس کالای ایران
روز پنج شنبه 4 تیرماه سال جاری، نشست نمایندگان مجمع اقتصادی اوراسیا (EEU) و جمهوری ارمنستان در خصوص اقدامات اساسی به منظور جمع بندی" توافق بر سر نظام تجارت آزاد" با جمهوری اسلامی ایران در ایروان برگزار شد.
روز پنج شنبه 4 تیرماه سال جاری، نشست نمایندگان مجمع اقتصادی اوراسیا (EEU) و جمهوری ارمنستان در خصوص اقدامات اساسی به منظور جمع بندی" توافق بر سر نظام تجارت آزاد" با جمهوری اسلامی ایران در ایروان برگزار شد. در این نشست مواردی از جمله سیاست تجاری ایران، تجارب عملیاتی دسترسی به بازار ایران و موانعی که فعالان تجارت خارجی با آن مواجه هستند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.سایت اتحادیه الکترونیکی بین بورسی گزارش داد: گریگور واردیکیان، رئیس اتحادیه الکترونیکی بین بورسی ((IEU، ضمن تشریح نقش بورس کالای ایران در IEU ، بر ضرورت ایجاد نظام تجاری آزاد با ایران تاکید کرد و گفت: همکاری EEU  با بورس کالای ایران و همکاری بورس روسیه با IEU و رفع موانع این همکاری ها یک ضرورت پیش روی این اتحادیه است.
جمهوری ارمنستان، به عنوان یکی از اعضاء EEU، که روابط تجاری و اقتصادی بلندمدتی با جمهوری اسلامی ایران داشته، امیدوار است با برداشته شدن تحریم های تحمیلی علیه ایران، بتواند از ظرفیت های این کشور در جهت توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو EEU بهره بگیرد.
اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU)، که شروع آن از منطقه  CISبوده است، متشکل از بورسهای کالایی در کشورهایی چون، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و بلاروس است که به تدریج کلیه کشورهایی که مایل به عضویت و داد و ستد در این بستر الکترونیکی داشته باشند، می توانند به آن ملحق شوند. بورس کالای ایران از سال 93 و در دومین سال فعالیت این اتحادیه، با قبول میزبانی برگزاری نشست سالانه، به عضویت این اتحادیه درآمد و هم اکنون پیگیری های لازم برای عملیاتی شدن بستر تجارت ایران با سایر کشورهای عضو این اتحادیه در حال آماده سازی است.
مجمع اقتصادی اوراسیا (EEU) یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است. این مجمع از ۱۰ اکتبر ۲۰۰۰ آغاز به‌کار کرد.
در مجمع اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضویت دارند. در نشست‌های این مجمع درباره مسایلی از جمله گردشگری، انرژی، همکاری‌های مالی، اقتصادی و آموزشی بحث و تبادل نظر می‌شود. ایران نیز در بعضی از نشست‌های آن حضور دارد.