به گزارش تجارتنیوز، کاهش قیمت دلار گام به گام رخ میدهد و بازار ارز هیجانی نیست. دلار پله به پله پایین میآید و هر هفته در دو کانال در نوسان است.
در هفتههای گذشته دلار ابتدا در کانال 50 تا 49 در نوسان بود و پس از آن در کانال 49 و 48 در نوسان است. به نظر میرسد که جو کلی بازار کاهشی است اما این کاهش هیجانی نیست و مرحله به مرحله در جریان است.
قیمت دلار امروز 28تیر ماه با 300 تومان کاهش دوباره وارد کانال 48 هزار تومانی شد و حالا معاملهگران منتظرند که ببینند آیا دلار به پایین کانال 48 هزار و 500 تومان میرسد یا نه. اگر دلار این مرز را پشت سر بگذارد میتواند برای ورود به کانال 47 هزار تومانی آماده شود. البته دلار برای ورود به کانال 47 هزار تومانی، یک سد قیمتی جدید پیش روی خود دارد و آن مرز 48 هزار و 300 تومان است.
معاملهگران میگویند باقی ماندن دلار در زیر این قیمت به معنای کاهش قیمت دلار و ورود آن به کانال 47 هزار تومان است. اما اگر دلار دوباره به بالای 48 هزار و 800 تومان برسد احتمال دارد که دلار وارد کانال 49 هزار تومان شود.
نکته مهم درباره بازار این است که قیمتها مدام در حال رفت و برگشت است و در یک کانال یا محدوده خاص پایدار نمیماند. این مساله سبب سرگیجه ارزی در بازار فردوسی شده است. معاملهگران همچنان روند قیمت دلار را نمیدانند. معاملات دلار به حداقل رسیده است. خریداران سرمایهای فعلا وارد بازار نمیشوند.
علت کاهش قیمت دلار چیست؟
البته در روز گذشته خبر دیگری به بازار رسید که در کاهش قیمت دلار بیتاثیر نیست. وزیر خارجه عمان دوشنبه در سفری ناگهانی به تهران آمد. گمانهزنیها حاکی از این بود که علت سفر وی به مذاکرات برجامی بر میگردد و احتمال این مقام عمانی برای باز کردن قفل مذاکرات به تهران آمده است.
برخی میگویند خبر جدید رویترز هم در بازار اثرگذار بوده است. رویترز در گزارشی اعلام کرد وزیر خارجه آمریکا طی معافیت ۱۲۰ روزه به عراق اجازه داده پول برق ایران را به حساب بانک غیرعراقی واریز کند. البته بعید است که این بدهی عراق به ایران در قالب دلار تسویه شود و احتمالا ایران مجبور میشود به جای این طلب برقی از عراق کالا وارد کند، اما برخی میگویند این خبر توانسته قیمت دلار را فعلا تحت تاثیر قرار دهد.