به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز سهشنبه در نشست خبری پایان سفر دو روزه دولت مردمی به کهگیلویه و بویراحمد، هدف اصلی دور دوم سفرها را پیگیری مصوبات دور اول سفرها عنوان کرد و گفت: برخی میگویند که چرا اینقدر به استانها سفر میکنید؟ پاسخ ما این است که ۶ روز هفته در مرکز کار میکنیم یک روز هم به استانها میرویم. کار در استانها برای ما اولویت دارد و تحت تاثیر این صحبتها و انتقادات قرار نمیگیریم.
وی افزود: پروژههای آبرسانی و از جمله سد چمشیر، تکمیل مجتمع پتروشیمی گچساران، تولید برق از سد چمشیر و جادههای مواصلاتی مثل جاده پاتاوه-دهدشت که ساخت آن آرزوی ۲۸ ساله مردم استان بود، جزو طرحهای مصوب سفر اول دولت به کهگیلویه و بویراحمد بودند که با تلاش شبانهروزی تکمیل و به بهرهبرداری رسیدند.
رئیس جمهور با بیان اینکه با بهرهبرداری از جاده پاتاوه-دهدشت، هم خود دهدشت و هم ۴۰۰ روستا از بنبست خارج شده و از موهبت این مسیر بهرهمند میشوند، افزود: مقرر شد در راستای ایجاد فرصتهای شغلی برای نیروهای کار استان، ساخت باقیمانده این مسیر نیز با همان نیروهای فعلی ادامه یابد. آمار حاکی از کاهش کلی بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد است، اما همچنان به کار بیشتر در این زمینه نیاز داریم.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به تاکیدات خود به مدیران استان در جلسه شورای برنامهریزی استان که دیشب برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه تاکید کردم که اولویت در جذب نیرو، باید بومیگزینی باشد. همچنین تاکید کردم که عامل مدیریت صحیح و کارآمد میتواند موثرتر از اعتبارات و منابع کارها را به پیش ببرد.
رئیس جمهور همچنین تمهید مقدمات برای آغاز ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در یاسوج را از دیگر دستاوردهای این سفر عنوان و تصریح کرد: ساخت این تعداد واحد مسکونی در کنار اجرای نهضت ملی مسکن در شهرستانهای استان باعث میشود، عقبماندگیهای کهگیلویه و بویراحمد در طرح ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی جبران شود.
حجتالاسلام رئیسی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مصوبات سفر دوم دولت مردمی به استان، ضمن قدردانی از استقبال گرم مردم در شهرهای مختلف از خدمتگزاران خود گفت: احداث فازهای جدید پالایشگاهی، پتروپالایشگاهی و پتروشیمی، اختصاص سهم ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی از سهم مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت به توسعه استان، تسریع در تکمیل سد تنگسرخ و احداث سد سقاوه، تکمیل محور مواصلاتی شیراز-سپیدان-یاسوج و راههای اصلی و فرعی دیگر، رفع تنشهای آبی و آبرسانی به شهرها و روستاها، توسعه راههای عشایری، تامین پنلهای خورشیدی برای عشایر و تکمیل زیرساختهای بهداشتی و درمانی از جمله تصمیمات این سفر است.
رئیس جمهور درباره فعالتر شدن فرودگاه یاسوج و اتصال استان به خط آهن سراسری اظهار داشت: فرودگاه استان ظرفیت فعالتر شدن و برقراری حداقل یک پرواز روزانه به تهران را دارد. همچنین اینکه گفته شد در گذشته زمان لازم برای اتصال استان به خطآهن را ۶۰ سال در نظر گرفتند، از نظر ما این زمان خیلی طولانی و دور است و با توجه به همجواری کهگیلویه و بویراحمد به فارس و خوزستان که به خطآهن سراسری اتصال دارند، این استان نیز با تلاش جهادی زودتر از اینها به شبکه سراسری ریلی کشور میپیوندد.
حجتالاسلام رئیسی همچنین درباره درخواست تامین مسکن برای اصحاب رسانه استان، پیشنهاد کرد این خواسته از طریق ایجاد میتواند به شکل موثرتری پیگیری شود.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تامین برخی زیرساختها و نیازهای استان از جمله تکمیل سد آبریز تصریح کرد: متاسفانه در استان شاهد یک عقبماندگی تاریخی هستیم. اگر چه به برکت انقلاب اسلامی کارهای زیادی انجام شده، اما بسیاری کارها در زمان خودش انجام نشده و امروز تبدیل به عقبماندگیهای انباشته شده است، اما مردم اطمینان داشته باشند که جبران این عقبماندگیها در اولویت کار دولت است.
حجتالاسلام رئیسی همچنین در پاسخ به درخواست یکی از خبرنگاران برای طولانیتر شدن سفرش به استان برای بازدید از بخشهای دیگر کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در برابر این درخواست، برخی به ما خرده میگیرند که چرا اینقدر سفر استانی میرویم، اما ما تحت تاثیر این سخنان قرار نمیگیریم و کار در استانها برای ما اولویت دارد و باز هم برای پیگیری کارها و مصوبات به استانها و از جمله کهگیلویه و بویراحمد سفر خواهیم کرد و تلاش میکنیم با کار جهادی عقبماندگیها را جبران کنیم.
رئیس جمهور از اصحاب رسانه خواست با پیگیریهای خود اولا با اطلاعرسانی از اقدامات انجام شده برای مردم امیدآفرینی کنند و در گام بعدی باعث تسریع در اجرای مصوبات شوند.
حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به سوال دیگری درباره ایجاد ثبات در قیمت کالاهای اساسی مرتبط با معیشت مردم اظهار داشت: دولت در حال تلاش برای ایجاد ثبات در سفره و معیشت مردم و حتی بازار و حذف تاثیرگذاری نوسانات ارزی در قیمت کالاهای اساسی و کلیت بازار است. اعطای کالابرگ و اجرای این طرح میتواند تاثیرگذاری نوسانات ارزی بر سفره مردم را تا حدود زیادی کنترل کند.
رئیس جمهور در پاسخ به مسئله که چگونه دولت توانسته روابط خارجی را به شکل مطلوبی گسترش دهد، اما نتوانسته قیمت کالاهای اساسی را کنترل کند، تصریح کرد: سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی است و اگر ما نتوانیم در عرصه داخلی ثبات و پیشرفت داشته باشیم در عرصه روابط خارجی نیز موفق نخواهیم بود.
حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: اینکه امروز توانستهایم سیاست خارجی را بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت با موفقیت پیش ببریم نتیجه تلاش جوانان و مردم عزیزمان است. امروز به هر کشوری که سفر میکنیم از توانمندی ملت ایران در تبدیل تهدیدها به فرصتها تجلیل و از آن با احترام و افتخار یاد میکنند.
رئیس جمهور اضافه کرد: همین دفاتر فناوری ایران که در سفر به کشورهای آفریقایی تاسیس شد، حاصل تلاشها و افتخارآفرینی جوانان کهگیلویه و بویراحمدی و دیگر استانهای کشور است. بدانید که در کشور کارهای بزرگی در حال انجام است و اخبار موفقیتهای بزرگتر نیز به گوش همگان خواهد رسید.
حجتالاسلام رئیسی به احیای ۴۴ واحد صنعتی و تولیدی در استان اشاره کرد و گفت: تعداد کل واحدهای احیا شده در سراسر کشور به ۵ هزار واحد رسیده و مردم اطمینان پیدا کردهاند که وقتی دولت توانسته ۵ هزار واحد تعطیل یا نیمه تعطیل را احیا کند، میتواند بقیه این واحدها را نیز احیا کند و این حاصل تلاشها و زحمات شبانهروزی است. دشمن به دنبال مشکلتراشی برای ماست، ما ملت ایران با قدرت همه تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند.
انتهای پیام/