شناسهٔ خبر: 61293286 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

بازآفرینی در بافت‌های فرسوده، کم‌زحمت‌تر از ساخت و سازهای جدید است

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد بازآفرینی شهری به بسته‌های تشویقی پیش‌بینی شده در طره‌های بازآفرینی اشاره کرد و گفت: اعطای مجوز احداث سه واحد آپارتمان به ازای تخریب یک واحد، البته با رعایت ضوابط بسیار کم‌زحمت‌تر از آماده کردن زمین و فراهم کردن زیرساخت‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه مشترک بازآفرینی شهری پایدار و شورای مسکن استان با تاکید بر اینکه بازسازی بافت‌های فرسوده باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: این موضوع اهمیت زیادی دارد چراکه جمعیت قابل توجهی در آن‌ها ساکن هستند.

معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد بازآفرینی شهری به بسته‌های تشویقی پیش‌بینی شده در طره‌های بازآفرینی اشاره و تصریح کرد: اعطای مجوز احداث سه واحد آپارتمان به ازای تخریب یک واحد، البته با رعایت ضوابط بسیار کم‌زحمت‌تر از آماده کردن زمین و فراهم کردن زیرساخت‌ها است.

وی تسهیل امر بازگشایی معابر و تعریض خیابان‌ها و ارتقای فضای شهری را از جمله مزایای احیای بافت‌های فرسوده دانست و افزود: همین مزایا برگزاری جلسات استانی و شهرستانی را در راستای کمک به پیشبرد امور الزامی می‌کند.

آئینی سهم استان زنجان از بازآفرینی شهری را بیش از ۹ هزار واحد اعلام کرد و گفت: برنامه‌های استانی باید در این راستا عملیاتی شود چرا که اعتبارات بر اساس عملکرد تخصیص می‌یابد لذا مسؤولان با تشکیل جلسات مصوبات را پیگیری کنند.

معاون وزیر به صدور بیش از ۱۳۸ هزار پروانه ساختمانی در بافت فرسوده شهری توسط شهرداران کشور اشاره و تاکید کرد: آمار بیش از این است منتهی در سامانه ثبت نشده است.

وی سهم استان زنجان از صدور پروانه‌های ساختمانی را ۳ هزار و ۵۰۰ فقره اعلام و تصریح کرد: این در حالی است که آمار این پروانه‌های صادر شده در استان ۱۴۵ فقره است که بیانگر نیاز به انجام کار تبلیغی در این حوزه و معرفی مشوق‌ها است.

وی تخفیف ۵۰درصدی در صدور پروانه ساختمانی که قابلیت ۱۰۰ درصد شدن را هم دارد، کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی به حداکثر یک ماه، اعطای تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی و در نهایت اعطای وام ۹۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه برای جابه‌جایی در دوران بازسازی را از جمله مشوق‌های پیش‌بینی شده در احیا و بازآفرینی بافت‌‌های فرسوده اعلام کرد.

آئینی به تجربه‌های مختلف موجود در بازآفرینی شهری از جمله دخالت دولت اشاره کرد و گفت: همین تجربه نشان می‌دهد موثرترین روش دخیل کردن خود مردم است.

دبیر ستاد بازآفرینی شهری سنددار کردن واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی را مهم‌‌ترین موضوع دانست و افزود : ۲۷ تا ۳۰ درصد واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی سند دارند و بقیه اوقافی، تصرفی، بنیادی و دولتی هستد.

وی به طرح ارائه شده برای منطقه نجف‌آباد زنجان اشاره کرد و افزود: این طرح نیازمند انجام کار کارشناسی است.

پایان پیام/73004

نظر شما