به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: مایلز تیلور، مقام اسبق وزارت امنیت داخلی آمریکا در کتاب افشاگرانه جدید خود با نام "ضربه معکوس: هشداری درباره نجات دموکراسی از ترامپ بعدی" فاش کرد: جیمز ماتیس خطاب به من (در هشدار درباره کره شمالی) گفت، همه شما لازم است خود را برای این احتمال که ما وارد جنگ میشویم آماده کنید.
تنش بین آمریکا و کره شمالی در سال ۲۰۱۷ در اوایل دولت دونالد ترامپ با انجام سری آزمایشات موشکی از سوی پیونگ یانگ و تدارکات واشنگتن در نزدیکی شبه جزیره کره تشدید شد. کره شمالی در پاسخ به تدارکات آمریکا تهدید به حمله تلافی جویانه کرد. در ادامه رئیس جمهور سابق آمریکا در ماه اوت همان سال هشدار جنجالی معروف خود را خطاب به کره شمالی مطرح و اعلام کرد، پیونگ یانگ بهتر است دست از چنین تهدیداتی بردارد در غیر این صورت "با آتش و خشمی که جهان مثل آن را هرگز ندیده مواجه خواهد شد."
او در ادامه اظهارات جنجالی خود علیه کیم جونگ اون، یک ماه بعد در سخنرانی در سازمان ملل این رهبر کره شمالی را "مرد موشکی با ماموریت خودکشی" توصیف و اضافه کرد، واشنگتن آماده است تا "کاملا کره شمالی را نابود کند."
تیلور در کتاب خود نوشت، مقامهای وزارت امنیت داخلی آمریکا در واکنش به تنشها در آن سال با پیونگ یانگ، چند نشست را با هدف بحث درباره تشدید تنشها برگزار کردند و در این نشستها چند کارشناس "سناریوهای مختلف حمله هستهای به خاک آمریکا را مطرح و برنامههای تلافی کردن را آماده کردند؛ آنها با سناریوهایی بهترین احتمالات ممکن را نیز که به نوبه خود به طرز ترسناکی تیره و تار به نظر میرسیدند مطرح کردند."
نشریه پلیتیکو که به بخشهایی از کتاب مایلز تیلور دسترسی پیدا کرد، تایید کرد یک چنین نشستهایی با کریس کربز، یک مقام سابق دیگر وزارت امنیت داخلی آمریکا برگزار شد.
تیلور در کتاب جدید خود نوشت: "در دنیای امنیت ملی، با هر مسالهای که به تسلیحات هستهای مربوط باشد با حساسیت شدید – با برنامه ریزی و سناریوپردازی دقیق و خوب – برخورد میشود اما ما نمیدانستیم ترامپ ممکن است هر لحظه چه حرفی را بزند." این مقام اسبق خاطر نشان کرد، "تقریبا این طور به نظر رسید که ترامپ با صحبتهایش با محوریت آتش و خشم علیه کره شمالی به استقبال یک جنگ هستهای رفته که این ما را وحشت زده کرد."
تیلور یک سال بعد از صحبتهای تند و تحریک آمیز ترامپ علیه رهبر کره شمالی، در مقالهای در روزنامه نیویورک تایمز خودش را یکی از اعضای "تیم مقاومت در داخل دولت ترامپ" که برای "دفع بخشهایی از دستور کار او و بدترین تمایلاتش کار میکنند" توصیف کرد.
هر چند روابط ترامپ با کیم جونگ اون شروعی پرتنش داشت اما بعدا تغییر مسیر داد و به جایی رسید که ترامپ از رهبر کره شمالی تعریف و تمجید کرد.
این دو در سال ۲۰۱۸ در سنگاپور نشستی را برگزار کردند و ترامپ یک سال بعد از آن به کره شمالی سفر کرد. ترامپ پیش از آن نشست گفت که آنها "عاشق هم شدهاند."
ترامپ پس از ترک ریاست جمهوری هم به تمجیدهایش از کیم جونگ اون ادامه داد.
نظر شما