تمجید شبستری با تاکید بر اینکه والدین باید به اهمیت پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری فرزندان خود پی ببرند، اظهار کرد: اگر والدین متوجه نقش مهم دندانهای شیری شوند، قطعا به طور جدیتری برای پیشگیری از پوسیدگی این دندانها تلاش میکنند.
وی افزود: دندانهای شیری به اندازه سایر قسمتهای بدن و حتی بیشتر نیاز به رسیدگی و رعایت بهداشت دارند و همانطور که سلامت سایر ارگانهای بدن برای ما مهم است، سلامت دندانهای شیری نیز بسیار حائز اهمیت است.
شبستری با بیان اینکه بخش عمدهای از دندانپزشکی کودک و نوجوان به فعالیتهای پیشگیرانه مربوط میشود، خاطرنشان کرد: با توصیهها و آموزشهای پیشگیرانه به کودکان و والدین که بسیار کمهزینه است از درمانهای سخت و پرهزینه بعدی جلوگیری میشود.
وی با تاکید بر لزوم مراجعات دورهای به دندانپزشک برای اطمینان از سلامت دندانهای شیری، اظهار کرد: توصیه میشود در سنین زیر دو سال حتما یک بار مراجعه به دندانپزشک حتی بدون علت صورت گیرد تا علاوه بر آشنایی کودکان با محیط دندانپزشکی، آموزشهای لازم به والدین در خصوص عوامل پوسیدگیزای دندانی صورت گیرد و مشکلات احتمالی دهان و دندان کودکان تشخیص داده شده و درمان شود.
این متخصص دندانپزشکی کودک و نوجوان، به بیان راهکارهایی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری پرداخت و گفت: رعایت بهداشت دهان، تغذیه مناسب، استفاده از فلوراید و همچنین روشهایی چون فیشورسیلانت میتواند در پیشگیری از پوسیدگی دندانهای شیری موثر باشد.
وی به نقش مهم دندانهای شیری در جویدن غذا اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از وظایف دندانهای شیری کمک به تلفظ صحیح حروف و کلمات و کسب مهارت تکلم است.
شبستری، سلامت دندانهای شیری را از بعد زیبایی چهره نیز قابل اهمیت دانست و اظهار کرد: داشتن چهره زیبا برای کودکان هم مانند بزرگسالان مهم است و دندانهای سیاه و شکسته، اعتماد به نفس آنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه عدم توجه به پوسیدگی دندانهای شیری منجر به عفونی شدن آنها میشود، خاطرنشان کرد: این موضوع میتواند به جوانه دندان دائمی در فک آسیب بزند به گونهای که ممکن است دندان دائمی، سالها قبل از رویش، دچار نقص تکامل شود.
این دندانپزشک افزود: بیشتر والدین گمان میکنند همه دندانهای شیری در ۶ سالگی ریزش کرده و دندان دائمی جایگزین آن میشود در حالی که دندانهای آسیای شیری که نقش مهمی در جویدن دارند و بیشتر دچار پوسیدگی میشوند، در سنین حدود ۱۲ سالگی میافتند و نباید به امید رویش دندانهای دائمی از سلامت این دندانهای شیری غافل شد.
وی با بیان اینکه دندانهای شیری به عنوان راهنما برای رویش صحیح دندان دائمی هستند، گفت: اگر دندان شیری زود کشیده شود یا بریزد، فضای لازم برای رویش دندان دائمی در آن محل از بین میرود و ممکن است دندان دائمی کج رشد کند یا اصلا نرویَد و همه اینها باعث درمان غیرضروری و پرهزینه ارتودنسی برای والدین در آینده میشود.
نظر شما