شناسهٔ خبر: 6111467 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه عصررسانه | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

تشدید وضعیت بحران آبی در پایتخت
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: میزان بارندگی پایتخت از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه 1393 تا کنون بالغ بر 266 میلی‌متر بوده که در مقایسه با آمار دراز‌مدت 46 ساله که نرمال آن 330 میلی‌متر است 19 درصد کاهش را نشان می‌دهد.خسرو ارتقایی با اشاره به آخرین وضعیت آمار بارندگی در استان تهران، اظهار کرد: این مساله موجب تشدید وضعیت بحران آبی شده است که البته ورود به فصل تابستان و گرمای هوا نیز در این امر بی تاثیر نبوده است.
وی با بیان اینکه در روزهای ابتدای سال جاری وضعیت بارندگی خوبی داشتیم،گفت: متاسفانه از نیمه اردیبهشت‌ماه تا به امروز بارندگی جدی در سطح استان نبوده است.
کسری 146 میلیون متر مکعبی آب در سد‌های تهران
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران حاصل بارندگی‌ها را تجمیع 200 میلیون مترمکعب آب پشت سدها عنوان و اظهار کرد: براساس آخرین آمار وضعیت ذخائر در سد امیرکبیر 182 میلیون، سد لتیان 70 میلیون، سد لار 149 میلیون، سد طالقان 246 میلیون و سد ماملو 167 میلیون متر مکعب است.
به گفته وی جمعا 816 میلیون مترمکعب آب در سد‌های پنج‌گانه استان تهران موجود است که در مقایسه با شرایطی که بارندگی خوب باشد حدودا 146 میلیون مترمکعب نسبت به شرایط نرمال کسری داریم.
ارتقایی ادامه داد: این در حالی است که در واقع گرمای 38 درجه را در سه هفته اخیر تجربه کرده‌ایم و همچنین طبق پیش‌بینی هواشناسی در روزهای آتی دما به42 درجه می‌رسد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای تهران بهترین راه مقابله با بحران کم آبی را فرهنگ‌سازی در مصرف بهینه آب عنوان و اظهار کرد: اگر هر فرد خود را در مصرف بهینه آب سهیم بداند قطعا بخش عمده‌ای از مشکلات آبی کشور حل خواهد شد.

قمی ها بیش از ٢٧٠ میلیون لیتر فرآورده نفتی مصرف کردند
مصرف فرآورده های نفتی منطقه قم در سه ماهه نخست امسال، به بیش از ٢٧٠ میلیون لیتر رسید.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم گفت: در سه ماهه نخست امسال، ٢٧١ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی در منطقه قم عرضه و مصرف شده است که این مقدار از  کاهش حدود چهار میلیون لیتری مصرف آنها نسبت به مدت مشابه پارسال حکایت دارد.مهدی کاشی مصرف بنزین امسال این منطقه را در ٩٣ روز نخست سال، ١١٩ میلیون و ٥٧٥ هزار لیتر اعلام و اظهار کرد: این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال، با افزیش ٦ درصدی همراه شده است.
وی حضور زائران و مسافران این منطقه را در برنامه ها، اعیاد و مناسبتها به ویژه در فرودین ماه از دلایل افزایش مصرف بنزین برشمرد.به گفته کاشی، در بهار امسال، ١٣٧ میلیون و ٦٨٤ هزار لیتر نفت گاز در این منطقه مصرف شده که با توجه به پایشهای انجام شده و تبدیل سوخت واحدهای صنعتی، نسبت به مدت مشابه پارسال، چهار درصد کاهش یافته است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم، از مصرف یک میلیون و ٣٦ هزار لیتر نفت سفید در سه ماهه نخست امسال خبر داد و افزود:  مصرف این سوخت به دلیل توسعه شبکه گاز شهری در روستاهای این منطقه، همچنین انجام پایشهای مستمر و راستی آزمایی مصرف کنندگان واقعی نفت سفید، در قیاس با بهار پارسال، ٣١ درصدکاهش یافته است.
وی بیان کرد:  مصرف نفت کوره این منطقه نیز در بازه زمانی یادشده امسال، با ٢٧ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال، به ١٣ میلیون و ٤٥٧ هزار لیتر رسیده است.
کاشی تبدیل سوخت در بخشهای صنعتی بویژه کوره های آجرپزی و کنترل دقیق در تخصیص سوخت واحدهای تولیدی را از دلایل اصلی کاهش مصرف این فرآورده نفتی در منطقه قم عنوان کرد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم، مصرف گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) این منطقه را ٤١ میلیون و ٢٩٥ هزار مترمکعب اعلام کرد و گفت: با توجه به افزایش شمار جایگاههای عرضه این سوخت، ترویج و تبلیغ فرهنگ بهینه سازی مصرف و جایگزینی مصرف سی ان جی با بنزین در این منطقه ، مصرف این سوخت پاک نسبت به سه ماهه نخست سال پیش، با افزایش سه درصدی همراه شده است .

نروژ گرانترین بنزین دنیا را دارد
قیمت بنزین در امارات متحده عربی به قدری مناسب است که بسیاری از ساکنان این کشور می توانند به راحتی ماشینهای بزرگ خود را حتی در شهرهای کوچک مورد استفاده قرار دهند.
به گزارش پایگاه خبری امارات ٢٤/٧ ، موسسه قیمتهای جهانی بنزین (Global Petrol Prices) که اطلاعات مربوط به قیمت بنزین در سطح جهان را گردآوری می کند، در گزارشی اعلام کرد: میانگین قیمت بنزین در جهان حدود یک دلار و ١٣ سنت برای هر لیتر در روز ٢٢ ژوئن سال ٢٠١٥  (یکم تیرماه) بود که حدود ٢,٥ برابر مبلغی است که شهروندان امارات متحده عربی به ازای هر لیتر بنزین می پردازند.
البته باید این نکته را در نظر داشت که تفاوت قیمت در بخشهای مختلف جهان زیاد است.  شهروندان ونزوئلایی هر لیتر بنزین را به قیمت ٢ سنت می خرند، در حالی که نروژی ها باید برای هر لیتر بنزین ٢ دلار و پنج سنت بپردازند؛ این مبلغ بالاترین قیمت در میان کشورهایی است که موسسه قیمتهای جهانی بنزین آمار آنها را بررسی می کند.
در امارات مبلغ پرداختی به ازای هر لیتر بنزین تنها ٤٧ سنت است.
پایین ترین قیمت برای بنزین معمولی مطابق با گزارش شورای همکاری خلیج فارس (جی سی سی) متعلق به عربستان است که تنها ١٢ سنت برای هر لیتر بنزین پرداخت می شود؛ پس از عربستان کویت قرار دارد که شهروندانش به ازای ریختن هر لیتر بنزین در باک اتومبیلهای خود ٢٢ سنت باید بپردازند؛ پس از آن کشور قطر با ٢٧ سنت، بحرین با ٢٨ سنت و عمان با ٣١ سنت در رده های بعدی قرار دارند.
کسانی که در آمریکا زندگی می کنند برای هر لیتر بنزین ٧٨ سنت می پردازند.
شهروندان سنگاپوری باک خود را با بنزین یک دلار و ٦٦ سنتی پر می کنند و هنگ کنگی ها ٢ دلار برای هر لیتر بنزین هزینه می کنند که با این اوصاف گرانترین بنزین را در اختیار مردم خود قرار می دهند.
به طور معمول، هر چه کشورها ثروتمندتر باشند هزینه بیشتری برای بنزین می پردازند و هر چه فقیرتر باشند قیمت پایین تر می رود. همچنین کشورهایی که خود تولید کننده بنزین هستند قیمت بسیار کمتری برای بنزین مصرفی خود پرداخت می کنند.
البته باید ایالات متحده آمریکا را به عنوان یک استثنا در نظر گرفت؛ قیمت بنزین ر این کشور بسیار ثروتمند و پیشرفته قیمت در جایگاههای عرضه سوخت تا حدودی پایین است.
یک نکته جالب دیگر که در این ارزیابیها به چشم می خورد  این است که هیچ نشانی از ایران چه به عنوان کشور عرضه کننده بنزین ارزان یا گران قیمت وجود ندارد.
تفاوت قیمت بنزین در کشورهای مختلف به دلیل مالیاتهای مختلفی است که در هر کشور روی قیمت بنزین اعمال می شود.