به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، سلوان مومیکا (۳۷ ساله و عراقیالاصل) روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن) در مرکز استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، صفحاتی از قرآن را پاره کرد و آتش زد. همزمان دوست او که در کنارش بود، با بلندگو صحبت میکرد و فیلم میگرفت. این گستاخی که با تأیید و حمایت دولت سوئد انجام شد خشم جهان اسلام را برانگیخته است.
قالیباف: مسلمانان جهان پاسخگوی اهانت به قرآن خواهند بود
سلوان مومیکا، مهاجر عراقی از روستای قره قوش در استان نینواست که خود را در رسانه های اجتماعی، متفکر، نویسنده و ملحد معرفی می کند.
مومیکا به حزب اتحادیه دموکراتیک سریانی که یک حزب سیاسی در سوریه است، وابستگی دارد.
وی سال ۲۰۱۷ در عراق به اتهام جنایت جنگی بازداشت شد اما با مداخله بین المللی آزاد گشت و هم اکنون افسر گروه مسلح گردان های عقاب های سریان در سوئد بوده و به این کشور پناهنده شده است.
رئیس شورای عالی قضایی عراق به دادستانی عمومی و با هماهنگی دادگاه تحقیقات منطقه یک الکرخ دستور داد که اقدامات حقوقی مبنی بر استرداد این مجرم از سوئد انجام شود.
ولید المقدادی، روزنامهنگار تحقیقی، در برنامه «بهترین گفتار» که از شبکه روسیا الیوم پخش میشود، گفت: «سیلوان مومیکا اهل استان نینوا در شمال عراق و یک لیبرال، ملحد و افراطی است؛ او بنیانگذار حزب دموکراتیک سریانی و فرمانده یک گروه مسلح به نام "صقور السریان" بود که برای آزادسازی استان نینوا از اشغال داعش تشکیل شده بود».
المقدادی که خود ساکن سوئد است، به روسیا الیوم گفت که این فرد هتاک صرفا به دنبال شهرت است و نه بیشتر و اگر تفکر و ایده مشخصی داشت، هرگز دست به این کار نمیزد
او افزود: «نوع رفتاری که او انجام میدهد از شوت زدن به قرآن کریم در زمین فوتبال تا انداختن گوشت خوک روی آن و چنین اقداماتی نشان میدهد که او هیچ سرشتهای از سیاست ندارد».
از سوی دیگر «نوال ابراهیم الطائی» عضو شورای ناحیه «اوپلنس-پرو» در استکهلم نیز به روسیا الیوم گفت که «سلوان مومیکا» همچنان با حزب دموکراتیک سریانی و گروه مسلح «صقور السریان» در ارتباط است.
او تأکید کرد که این فرد هتاک بدون حمایت برخی طرفها هرگز جرئت چنین اقداماتی را ندارد.
به گفته الطائی، شکایت نامهای علیه سلوان مومیکا تنظیم شده است تا او به اتهام تحریک و همچنین آتش سوزی در یم مکان عمومی محاکمه شود.
در حادثه آتش زدن قرآن کریم، حدود ۲۰۰ نفر حاضر شدند و پلیس سوئد یک جوان که قصد سنگ پرتاب کردن به سوی این مهاجر عراقی را داشت، بازداشت کرد. این حادثه پس از اقدام افراط گرای دانمارکی در سال ۲۰۲۲ برای آتش زدن قرآن در مقابل سفارت ترکیه انجام شد.
در واکنش به این هتک حرمت، بسیاری از کشورهای اسلامی موضع گرفته و به شدت این واقعه را محکوم کردهاند. سازمان همکاری اسلامی نیز قرار است هفته آینده نشست فوقالعاده در جده برگزار کند.
ر این حادثه حدود ۲۰۰ نفر حاضر بودند
نظر شما