شناسهٔ خبر: 61012186 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

تحریم ۲۰ میلیارد دلاری سوئد، پاسخ کشورهای عربی به جنایت تکرا...

اقتصاد ایران: یکی از تحلیلگران اقتصاد سیاسی جهان عرب درباره تبعات هتک حرمت مقدسات اسلامی در سوئد، تاکید کرد که کشورهای عربی می‌توانند به میزان ۲۰میلیارد دلار از مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های خود در استکهلم را تحریم و این کشور را با بحران مواجه کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ابوبکر الدیب»، محقق روابط بین‌الملل و تحلیلگر اقتصاد سیاسی جهان عرب در گفت‌وگو با پایگاه خبری تحلیلی «روسیا الیوم» به تشریح تبعات تحریم اقتصادی سوئد توسط کشورهای عربی، بعد از تکرار جنایات هتک حرمت مقدسات اسلامی در این کشور پرداخت.

تحلیلگر اقتصاد سیاسی در مقدمه این گفت‌وگو تاکید کرد: تخمین زده می‌شود که فعال شدن سلاح تحریم اقتصادی کشورهای عربی و اسلامی علیه سوئد، پس از جنایت سوزاندن قرآن کریم، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار هزینه برای استکهلم دربر داشته باشد.

الدیب درباره فعال شدن این ابزار تنبیهی علیه سوئد گفت: این تحریم شامل لغو ۵ میلیارد از مبادلات تجاری استکهلم با کشورهای عربی و کشورهای اسلامی غیر عرب و همچنین از بین رفتن ۱۰ میلیارد سرمایه‌گذاری‌های متقابل با جهان اسلام خواهد شد. این ابزار تنبیهی، درس عبرت خوبی برای کشورهایی خواهد شد که در آن‌ها به قرآن کریم و دین مبین اسلام توهین می‌شود؛ ما تاکید داریم که این یک سلاح بسیار مؤثر است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح داد: اقتصاد سوئد به شدت به مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری کشورهای عربی و اسلامی متکی است، در حالی که خشم ملل اسلامی را برانگیخته است؛ به خصوص بعد از هتک حرمت مقدسات و سوزاندن قرآن کریم، برای دفعات مکرر و با حمایت از پلیس و عدم تعقیب مجرمان در سیستم قانونی این کشور. این موضوع ضربه بزرگی به اقتصاد سوئد وارد خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: حجم مبادلات تجاری سوئد، با کشورهای عربی و اسلامی سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار است و پادشاهی سعودی رتبه نخست مبادلات تجاری با سوئد را به خود اختصاص داده است؛ پس از عربستان، امارات و قطر در رده دوم و سوم قرار دارند. تحریم این مقدار از مبادلات تجاری، اقتصاد سوئد را که از پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین و بیش از ۱۴۰۰۰ تحریم آمریکا و اروپا علیه مسکو رنج می‌برد، تهدید می‌کند. سوئد نیز برای پیوستن به ناتو به موافقت ترکیه، به عنوان کشوری اسلامی نیاز دارد و این اقدامات کار را سخت می‌کند؛ چرا که آنکارا اساساً با پوستن سوئد به ناتو مخالف است و پیش‌شرط‌هایی دارد.

ابوبکر الدیب در ادامه افزود: بسیاری از کشورهای اسلامی و نهادهای بین‌المللی اقدامات مقامات سوئدی و اجازه‌دادن آن‌ها برای سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم را محکوم کردند. خشم جهان اسلام از آتش زدن قرآن در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم به خوبی نشان داده شد.

عصر روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن)،  یک سوئدی عراق الاصل به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. تکرار این اقدام جنایتکارانه در کشوری غربی که پیش‌تر هم شاهد هتک حرمت مقدسات اسلامی بوده، باعث واکنش‌های گسترده جهانی به ویژه در جهان اسلام شد.

کشورهای ترکیه، امارات، عربستان، اردن و چند پایتخت عربی دیگر نیز با صدور بیانیه‌های شدیداللحن و همچنین احضار سفرای سوئد نزد خود، اعتراضشان را اعلام کردند. جنبش حزب‌الله لبنان نیز با صدور بیانیه به این اقدام تروریستی واکنش نشان داد. در کشور عراق هم این واکنش‌ها، طیف گسترده‌ای از اقدامات مردمی تا مواضع دولتی و بیانیه‌های شخصیت‌های مذهبی را در بر گرفت.

«احمد الصحاف» سخنگوی وزارت خارجه عراق هم اعلام کرد که دولت بغداد از مقامات سوئد می‌خواهد فرد هتاک به قرآن کریم را به این کشور تحویل دهند. الصحاف در این باره گفته بود: «فردی که به قرآن کریم اهانت کرد، تبعه عراق است و ما از مقامات سوئد می‌خواهیم که وی را تحویل دولت عراق دهند تا بر اساس قانون عراق محاکمه شود».

در همین خصوص، «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق روز پنجشنبه، ۲۹ ژوئن با استناد به مفاد ماده ۱۴ قانون مجازات این کشور، مجوز اقدام قانونی علیه هتاک به قرآن کریم در سوئد را صادر کرده بود.

پایان پیام/م

برچسب‌ها:

نظر شما