به گزارش خبرگزاری شبستان، درپی اجازه دولت سوئد برای برگزاری تجمعی به منظور هتک حرمت به قرآن کریم در مقابل مسجد اصلی استکهلم، کشورهای و نهادهای مختلف بین المللی این تصمیم سوئد را محکوم کردند.
دکتر احمد کریمه از علمای الازهر مصر و استاد فقه تطبیقی در دانشگاه الازهر با محکوم کردن هتک حرمت و سوزاندن قرآن کریم در سوئد، گفت: این اقدام یک جنایت شنیع است.
وی گفت: این اقدام در چارچوب اهانت به ادیان آسمانی است. این اقدام به احساس تنفر دامن می زند و امنیت جوامع را تضعیف می کنند و امیدهایی را که برای گفتگو ادیان و تمدنها ایجاد شده است، تهدید می کند.
مندور منصور، یکی دیگر از علمای الازهر نیز گفت: سوزاندن قرآن کریم نشانه کینه و تنفر و نژادپرستی است.
منصور افزود: ما نباید به سمت اخلاق این افراد سوق پیدا کنیم و به آنچه می خواهند کشیده شویم.
وی خواستار تحریم کالاهای سوئد در کشورهای مختلف به ویژه جهان اسلام شد.
از سوی دیگر، شورای اسلامی شیعی اعلای در لبنان نیز اجازه سوئد برای سوزاندن قرآن کریم را محکوم کرد و آن را تعرض به امت اسلامی دانست.
این شورا در بیانیه ای اعلام کرد: این حمله فرهنگی نژادپرستانه به تمامی مرزهای قانونی، انسانی و اخلاقی تعدی کرده است.
شیخ احمد قبلان، مفتی جعفری لبنان با محکوم کردن این اقدام سوئد، گفت: من یک کلمه کوچک به مقامات کوچک سوئد می گویم، آزادی فکری که قرآن کریم را در خود جای نمی دهد، چیزی بیشتر از یک نفرین استبدادی نیست که چهره شما را به خاک می مالد.
وی گفت: سوزاندن قرآن یک ظلم جدید سوئد است و پاسخ آسمانی به سوزاندن قرآن در تعداد تکان دهنده گرویدگان به دین اسلام درسوئد نهفته است که سالانه رخ می دهد.
همزمان با این اقدام سوئد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان بازدید از مسجد «جمعه» دربند داغستان تاکید کرد: بی احترامی به قرآن در روسیه برخلاف برخی از کشورهای دیگر جرم است.
پوتین گفت: روسیه به قرآن و احساسات دینی مسلمانان احترام زیادی می گذارد و بی احترامی به این کتاب مقدس در روسیه جرم است.
وی افزود: به موجب قانون و ماده 282 قانون کیفری در مسکو سوزاندن قرآن جرم است و بی احترامی و تحریک به نفرت بین ادیان نیز جرم دارد و براساس قانون مجازات می شوند، به همین دلیل ما همیسه به قوانین پایبند خواهیم بود.
ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای روسیه نیز تهیه قطعنامه ای در محکومیت اقدام مقامات سوئدی که اجازه سوزاندن قرآن را داده است، پیشنهاد کرد.
در همین حال، وزارت امور خارجه یمن در صنعا اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد و دولت سوئد را مسئول آن دانست.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد: اهانت به قرآن کریم جنایتی تحریک آمیز و نژادپرستانه است که غیرقابل است و به هیچ وجه برای آزادی بیان و عقیده که هرروز در کشورهای غربی تکرار می شود، انجام نمی گیرد.
در این بیانیه آمده است: این اقدام غیرمسئولانه، تحریک احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان در قارههای مختلف جهان است. این اقدام نتیجه گسترش گفتمان پوپولیستی در اروپا مبتنی بر نفرت براساس اعتقاد، نژاد یا مذهب است.
وزارت امور خارجه یمن، از سازمانها و موسسات دولتی بین المللی خواست مسئولیت خود نسبت به احترام به حقوق بشر و اتخاذ تدابیر علیه برنامه ریزان و عاملان خشونت و تحریک علیه ادیان را بپذیرند.
یمن خواستار تصویب قطعنامه ای الزام آور برای جرم انگاری همه اشکال تنفر و افراط گرایی و پاسخگویی به عاملان آن شد.
«محمد علی الحوثی» عضو شورای اعلای سیاسی در یمن تاکید کرد: سوزاندن قرآن کریم در سوئد یک اقدام وحشیانه مکرر است که آن را محکوم می کنیم.
همچنین وی از همه کشورهای عربی و اسلامی خواست تا سفیران این کشور را اخراج کنند.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه اردن در بیانیه ای، سوزاندن قرآن کریم توسط افراط گریان در استکهلم سوئد را محکوم کرد وگفت: این اقدم تحریک آمیز و نژادپرستانه غیرقابل قبول است.
وزارت خارجه اردن تاکید کرد: سوزاندن قرآن یک عمل انزجارطلبانه خطرنامه و پدیده ای از پدیدههای اسلام هراسی است که تحریک کننده خشونت و اهانت به ادیان است.
این وزارتخانه بر ضرورت مقابله با این اقدامات و اجازه ندادن به رفتارها و همکاری برای گسترش و تقویت فرهنگ صلح و پذیرش دیگران و افزایش آگاهی نسبت به ارزشهای احترام مشترک و غنی سازی ارزشهای مدرا ودوستی و پرهیز از افراط گرایی و تعصب و تحریک به انزجارطلبی تاکید کرد و آنها را یک مسئولیت جمعی دانست که همه باید به آنها پایبند باشند.
وزارت امور خارجه عربستان نیز اقدام افراط گرایان برای سوزاندن قرآن کریم در مقابل مسجد اصلی استکهلم را محکوم کرد.
این وزارتخانه در بیانیه ای تاکید کرد: این اقدام کینه توزانه و مکرر با هیچ توجیهی قابل قبول نیست و این اقدام بر انزجارطلبی و نژادپرستی تحریک می کند.
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه با محکوم کردن این اقدام سوئد، گفت: این اقدامی حقیرانه و نفرت انگیز است.
وزیر امورخارجه ترکیه در توئیتر نوشت: لعنت می کنم این عمل حقیرانه را که در روز اول عید قربان در حق قرآن کریم مرتکب شدند.
وی افزود: اجازه دادن به اقدامات ضد اسلامی به بهانه آزادی بیان غیرقابل قبول است.
باسم العوادی، سخنگوی دولت عراق در بیانیهای،اقدامات برخی از بیمارن روانی برای سوزاندن قرآن کریم را به شدت محکوم و اعلام کرد: دولت عراق معتقد است که این اقدام شنیع نه تنها احساسات میلیونها مسلمان، بلکه ملتهای غربی را خدشه دار کرده است که به تنوع و احترام به عقاید دیگران و حمایت از مذاهب و حقوق پیروان آنها مباهات کرده اند.
العوادی افزود: این اقدامات ناشی از روح تجاوزکارانه و نفرت انگیز است که ارتباطی به آزادی بیان ندارد و اقدامی نژادپرستانه و تحریک به خشونت و نفرت است.
وی ادامه داد: این اقدامات غیرمسئولانه را ارزشهای والای انسانی رد می کند و با اصول احترام به تنوع و اعتقادات دیگران در تعرض است که قرآن کریم از آنها دفاع می کند.
در این بیانیه آمده است: اجازه دادن به افراط گرایان جاهل برای تحریک مومنان و ارتکاب حماقتهایشان بدون بازدارندگی، ما را بار دیگر به باتلاق تروریسم و افراط گرایی که جهان هنوز از آن ناله می کند، می کشاند و بدون شک نهادهایی که پشت آنها هستند و به آنها اجازه ادامه حماقاتشان را می دهند، مسئول پیامدهای منفی مستقیم و غیر مستقیم هستند. ما اینجا از دولتهای مورد نظر می خواهیم تا ابتکار عمل را به دست گرفته و این افراط گرایان را از ادامه گمراهی و سوق دادن همه به سمت نتایجی که هیچ کس آن را نمی خواهد، بازدارند.
پلیس سوئد روز گذشته(چهارشنبه هشتم تیر1402) اجازه خود را برای برگزاری تجمع برنامه ریزشده افراط گرایان برای سوزاندن قرآن کریم در خارج مسجد اصلی استکهلم اعلام کرد.
پلیس درباره تصمیم خود اعلام کرد: ماهیت خطرات امنیتی مرتبط با سوزاندن قرآن طبق قوانین کنونی باعث نمی شود که درخواست رد شود.
پایان پیام/44